Odp: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Panie Janie - a z jakim body, bo u sibie w PEN-ie 3 szukałem i nie znlazłem
E-P1 z obiektywem 20/1,7. EXIFa przeglądałem w linuxowym GQView. Rekord nazywa się Exif.OlympusFi.FocusDistance. Prawdę mówiąc miałem już kiedyś "podejrzenia" co do tego wpisu, ale nie widziałem w nim logiki. Teraz tak jakby jest trochę jaśniej
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Mógłbyś mnie oświecić i napisać do czego taki ficzer byłby tak bardzo potrzebny?
1. Jestem cienkim fotografem (fotografikiem) info o głębi ostrości by mi pomogło lepiej kadr planować. Zdarzały mi się wpadki, że chcąc mieć rozmyte tło rozmywałem pół osoby fotografowanej :(
Ekranik w E-P1 jest "za słaby" by szybko a precyzyjnie na oko określać co jest w GO a co już wychodzi
2. Zdarza mi się, i owszem często, że fotografuję w miejscach gdzie ani AF nie działa ani w trybie ręcznym z powiększeniem kadru nie można nic wskórać. Z kolei stosunkowo łatwo moge określić odległość do fotografowanego obiektu - znając np. wymiary pomieszczenia. Wówczas - czy to skala na obiektywie czy wyświetlana na ekraniku byłaby super ułatwieniem
Podoba mi się podsumowanie: Come on guys, rewind 2 years back, who would have thought we will be able to
shoot usable ISO6400 on a great F1.8 lens with near flawless Autofocus even in
challenging lighting condition?
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
czy tylko ja mam odczucia, że zdjęcia adeptów kung-fu wyglądają delikatnie mówiąc słabo ?!
Autor tłumaczył to w tekście, skąd tak wyszło a nie inaczej
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Laqua
czy tylko ja mam odczucia, że zdjęcia adeptów kung-fu wyglądają delikatnie mówiąc słabo ?!
masz na mysli ze iso 6400 to juz troche za duzo dla tego body w takich warunkach?
bo kompozycyjnie to niektore sa naprawde fajne
Cytat:
Zamieszczone przez
ciukacz
masz na mysli ze iso 6400 to juz troche za duzo dla tego body w takich warunkach?
bo kompozycyjnie to niektore sa naprawde fajne
Tak, 6400 jest już sporym kompromisem, jak dla mnie nie wartym "zachodu"
Co robi ISO w wątku o obiektywie?
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Co robi ISO w wątku o obiektywie?
chyba robi za winowajcę :wink:
Ten obiektyw jest fantastyczny. A ISO 6400 jest dobre i tyle :-)