Ja miałem porównanie z E-P1 i chociaż stoperem nie mierzyłem to mogę przyznać, że w E-PL3 AF jest znacząco szybszy.
Powiem więcej - w moim odczuciu jest znacząco szybszy niż E-620. :grin:
Wersja do druku
Ja miałem porównanie z E-P1 i chociaż stoperem nie mierzyłem to mogę przyznać, że w E-PL3 AF jest znacząco szybszy.
Powiem więcej - w moim odczuciu jest znacząco szybszy niż E-620. :grin:
W niedziele na poznańskich warsztatach miałem kilka godzin E-PL3 z 9-18 i z kitem. Mam porównanie z E-PL2 i jakiegoś szoku nie doznałem jeżeli chodzi o af. Jest lepiej ale E-PL2 działa przyzwoicie w porównanie do E-P1. Wymieniać 2 na 3 nie będę chyba że za jakiś czas na E-P3 ale to już z zupełnie innych powodów :grin:.
Witam wszystkich user'ów tego forum. Jestem tutaj nowy a na codzień użytkownikiem innego systemu i od niedawna mam wielka chęć zakupić tego malucha. Mój priorytet to mały aparacik który wypluwa dobre jpg z puszki. Trochę fotek już oglądałem. Czy trafiłem pod dobry adres jeżeli chodzi o moje wymagania?
Wysłane z SGS-Tapatalk
E-PL3 jest mały i daje w miarę dobre jpegi, przynajmniej w porównaniu do konkurencji. Wygląda więc na to, że trafiłeś dobrze.
Właśnie wracam z częstochowskiego MM. Boże jedyny co oni mi tam za herezje opowiadali. Gość który hanluje sprzętem foto nie miał zielonego pojęcia o podstawowych założeniach poszczególnych systemów i ogólnie optyki. Dowiedziałem się np. że do PEN'a nie podłączę obiektywów z innych systemów bo matryca jest za mała i nie będzie nic pasować i takie tam inne. Boże ...
Miałem problemy ze znalezieniem wyostrzania, nasycenia, kontrastu w menu ale po chyba 30min wreszcie znalazłem w polskiej instrukcji po angielsku (sharpness). Dla tych co mieliby ten sam problem podaję nr str. w instr. obsługi - 46.
Nie mam 3-ki, ale mam pod ręka test na optycznych:
8- Ostrość/kontrast/nasycenie/gradacja/filtr czarno-biały/odcień obrazu,
Jest faktycznie ale ja mam wyłączony ten panel. Poza tym jeszcze nie za bardzo łapię się w menu olympusa szczególnie po ikonkach.
Wysłane z SGS-Tapatalk
To lepiej włącz ten panel, bo po ikonkach nigdy się nie połapiesz. To jest specjalnie tak zrobione, żeby początkujący użytkownik nic tam nie grzebał w ustawieniach.
Dzięki. Faktycznie ten pełny panel jest lepszy ponieważ jest na nim wszystko co jest potrzebne do szczęścia :-).
Mam jeszcze pytanie czy nie polecilibyście jakiegoś ubranka dla tego malucha takiej wielkości żeby zmieścił się z jeszcze jednym bądź dwoma obiektywami?