-
Odp: Panasonic DMC-GH2
Po kilku dniach oczekiwania odważyłem się wgrać Moon T8 - firmware pod natywne szkła m43 (obniżający ostrość), gietrzy do Panasonika: jakim cudem oczekujecie ode mnie, że porzucę taką maszynkę i wydam 1699 na kastrata?!
Pliki są niesamowite (pl25dg), a wszystko ustawiłem na -2. Plików z kumpla GH2 (normalny firmware) nagranych w HBR nie da się oglądać. Plazma Panasa rozwala (nie tylko) mnie oddaniem kolorów! Ludzie, chrzańcie dynamikę, kupujcie GH1/2, na taki cud (otwarty firmware+joint venture VK/Driftwood) szybko Canon/Sony Panasowi nie pozwoli.
-
GH2 już zamówiony :cool: , stanie u boku G6, którego pewnie zastąpi G7...
i tak w kółko..
-
Cytat:
Zamieszczone przez
figiel
GH2 już zamówiony :cool:
Próbowałeś Nebulę T8? Najlepszy HBR, podobno. Mimo wszystko karta bardziej ciepła jest na Moon T8 :mrgreen:
Olympus powinien zatrudnić Kisjieljewa i Driftwooda, dać im co chcą i nie puszczać M2 dopóty dopóki nie napiszą takiego samego silnika.
-
Nick szaleje, napisał SPACE (Seria 8 ), hack na wolniejsze karty z bardzo małym bitrate'm - 32-40 Mbps, ale ze strukturą klatek dużo lepszą od tej w oficjalnym oprogramowaniu.
Ponad godzinkę zmieści 16GB karta! Główne zastosowanie: bardzo długie sceny.
-
Moon Trial 9 już za moment, wg zapowiedzi Nicka Driftwooda, głównego architekta tego pięknego czegoś, czym dzisiaj niewątpliwie jest GH2. Moon czyli kodek ALL-I, który w kinowych 24 kl/s wyciska 140-170 mbps.