No właśnie. Jak ktoś już pisał chyba tworzy się oddzielna klasa obiektywów Zuiko. "obiektywy mini standardowe" :mrgreen: Ale jeżeli chce ktoś wyżej to się robi drogo, no chyba że jest się pokornym Jedi :DCytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Wersja do druku
No właśnie. Jak ktoś już pisał chyba tworzy się oddzielna klasa obiektywów Zuiko. "obiektywy mini standardowe" :mrgreen: Ale jeżeli chce ktoś wyżej to się robi drogo, no chyba że jest się pokornym Jedi :DCytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
z tego co czytałem i obserwuję - Olek stara się wypuszczać dwa aparaty rocznie w cyklu jesień - wiosna ( luty/ marzeć - sierpień/wrzesień) w takim wypadku według mnie w następnym roku należy się spodziewać następcy e-500 i czegoś jeszcze:) (e-3?)
Chyba nie tu gdybiemy... E400 to fajny aparat. Cena niewiadoma :twisted: ale chyba się nie spodziewamy 1500zł :roll: My czekamy na E-X i dlatego takie są o E-400 opinie na forum. Ale przedrostek NAJ trafia baardzo dobrze do ludzi :) Spójrzmy na iMaca. Gdy wszedł do produkcji przyciągnął ludzi tym, że jest najmniejszy i ma cały komputer schowany w monitorze! Do dziś oprócz iPoda APPLE sprzedaje najwięcej iMaców... Tak może i będzie z E-400 (EOS-y 300D, 350D, a teraz 400D sprzedają się bardzo dobrze i trzeba to zmienić!!! :twisted: :twisted: )
jak zejdzie do normalnego poziomu cenowego, to go kupię i spławię kompakt... ale 4k bym za cholerę nie dał.
ciekawe jak to się trzyma z takim płytkim gripem...
A takie: E-500Cytat:
Zamieszczone przez wgerwat
też cieszą? Strony typu Kelkoo, Pricerunner i podobne podają czasami ceny wzięte z cholera wie czego. Przeszłe promocje czy cóś? A może przyszłe?
Wiesz co ci powiem !!. Mam SP-500 i uważam go za wzór ergononomii. E-400 jest niewiele większy, ale grip ma zdecydowanie mniejszy(tak wzrokowo oceniam), więc nie wiem jak to będzie, ale boję się że będzie hh....wo. Obym się mylił.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
E-400 jest niewiele mniejszy od EOSa 400D, ale wagowo to kamuń przegrywa zdecydowanie.
Body E-400 jest cięższe o 50-60g od najmniejszego kompakta ultrazoom SP-510 ~= Sp500 i to już stanowi o tym że to może być HIT. Ja ze swoim chodzę na grzyby, przedzieram się przez haszcze :) i mogę tak długo bo mi i nie przeszkadza i nie ciąży....
zibi1303:
hmm, jeśli SP-500 Cię grzeje, to pomacaj kiedyś E-1 bo to jest prawdziwy król. zajmuje jednak ciut więcej miejsca od UZ.
z lustrem wiąże się pewna niedogodność: żeby dopalić w biały dzień, trzeba targać lampę... wbudowana jest, ale śmiga go 1/180s więc w słońcu nie dopalisz albo dopalasz przy rezygnacji z rozmycia tła.
do kompletu powinni więc zrobić jakąś lampę mniejszą od FL-36 nie?
p.s. miałem kiedyś 740UZ, to były czasy... z miejsca kupiłbym nówkę zakurzoną w magazynach...
FL-20? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Jeżeli to już było - wybaczcie :)
Ale dziś przeczytałem "hands-on preview" E400 zrobiony przez polskiego dziennikarza:
http://www.fotal.pl/artykul/Test_han..._doc12753.html
pozdrawiam.
ooo szkła made in china... ciekawe gdzie korpus będą klepać.