chyba śpiącej czarownicy :)
tak klimatem zbliżony
a okolica faktycznie klimatyczna :)
Wersja do druku
dlatego napisalem ze zamek gargamela
Helmuth , super miejsce , widzialem duzo ciekawych detali do focenia , a moze jakis ciekawy widoczek z wiezy posiadasz ?
u mnie w Poznaniu , buduja "stary" nowy zamek gargamela i ma byc wieza widokowa , w koncu bedzie mozna zobaczyc Poznan z wysokosci
Piękne miejsce. Do zwiedzania udostępnione ? - bo jak tak to się pewnie wybiorę :grin:
Wieża chyba niedostępna :roll:
Zamek jest zamieszkany, pewnie przez potomków danych władców. Wstęp jest więc ograniczony.
Do końca marca, wstęp jest jedynie na tereny okalające zamek. Na dziedziniec i do niektórych pomieszczeń zamkowych, wstęp jest możliwy (tylko z przewodnkem) dopiero od kwietnia. Zajrzyj tu.
Kilka ciekawych panoram 360.
świetne miejsce...uwielbiam takie zamczyska....wrzuć coś jeszcze...jakieś detale !!
Dzięki :D
Kurcze, strasznie krótko. Cena akceptowalna, ale tak dłużej połazić - tylko rozumiem, że jak mieszkają...
tam cały dzień to mało :)
Pokażę drogę na zamek od strony dzisiejszego miasta.
Najpierw potężna brama na podgrodzie Załącznik 62008 potem mniejsze, wewnętrzne bramy Załącznik 62009
spojrzenie za siebie Załącznik 62010 i już brama na zamek Załącznik 62011
Jeszcze tylko długi, ciemny korytarz o którym pisałem, że nie da się wjechać wozem ani karetą Załącznik 62007
I już jesteśmy koło wejścia na dziedziniec :grin:
normalnie wyciągnąłeś mnie z łóżka ;-)....1037 najbardziej mi się podoba....ekstra miejsce,jedna rzecz przychodzi mi do głowy..."Stülpner zbójnik z gór"
niegdysiejszy NRD-owski serial....
Świetne zdjęcia z intrygującego miejsca. Pozdrawiam. PS. I wszystko wydaje się proste ;-).
3 jest git szkoda ze taie ostre swiatlo i ze nie znalazla sie jakas niewieasta na tych schodach :P pozdrawiam