Miło się tutaj zagląda, jakość zdjęć perfekcyjna i bardzo ciekawe gatunki pokazujesz, brawo!!!
Wersja do druku
Miło się tutaj zagląda, jakość zdjęć perfekcyjna i bardzo ciekawe gatunki pokazujesz, brawo!!!
Bielinek wiosenny, a już po jakichś przejściach... Zdjęcie przyjemne, szkoda jedynie, że część skrzydełka uciekła z głębi ostrości. Za to portret piękny - to stack na żywym modelu?
tak, stack na dokładnie tym samym co w całości :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
:)
417
Załącznik 190488
Gratuluję! Wykonanie dobrego zestawu zdjęć do stacka na żywym organizmie przy takiej skali jest bardzo trudnym zadaniem.
Szczególnie kiedy wieje, a ostatnio nie trafiłem na bezwietrzną pogodę. Na szczęście rano motylki są skórę do pozowania. Choć nie można przesadzać. Zbyt mocno "męczone" próbują odlecieć mimo wszystko.
Dostojka Latonia
418
Załącznik 190509
419
Załącznik 190510
Dziś gąsienica
420
Załącznik 190521
421
Załącznik 190522
417 Bardzo mi się podoba, super. Ciekawe co wyrośnie z gąsienicy.:wink:
Fajnie się gąsienica zwinęła - pierwsze skojarzenie - do snu, ale znając obyczaje gąsienic - raczej ze strachu.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Porównując kadry - 420 bardziej mi odpowiada.
Dostojka pięknie wyszła. Z gąsienicą też miałem skojarzenie, że kładzie się do snu :grin:
dzięki za komentarze
Wiadomo że ze strachu :) ale miejsce fajnie ze spankiem mi się skojarzyło :)
Dziś kolejna gąsienica
422
Załącznik 190583
Ładnie się maskuje:-)
Gąsienica w gniazdku (420) - super :)
Dzięki za komentarze
Kolejna gąsienica :)
423
Załącznik 190606
Niezły zapas wody ze sobą taszczy:-)
wyszomir dzięki za wpis.
Kolejne krpelkowe
424
Załącznik 190614
rewelacyjne fotki!
Piękne! Faktycznie leń balast zgromadził potężny - i jeszcze go tylnymi nogami podtrzymuje. Może to leń-atleta dbający o tężyznę fizyczną?;-)
To yamada taszczy spryskiwacz. :grin:
I dlatego zdjęcia są super. Zanim robal zorientuje sie o co chodzi yamada już puści serię:wink:
{z tym na 424 nieco przesadził z wodą (może z gliceryną?):)}
Ale ważne rezultaty a nie technika odwracania uwagi. Zdjęcia świetne.!
Tej wiosny nie muszę skraplacza dodatkowo dźwigać :) Pogoda sama dba o wystarczającą ilość wody...
425 Bzygun
Załącznik 190652
Piękne zdjęcie z Bzygunem.
Dzięki za wpis
dziś oblech w FHD
426 klikamy: 1920x1080
Załącznik 190681
427
Załącznik 190680
Ach te włosy wyrastające z oczu :D
no, brzydki jest że... Ale nic ciekawego nie trafiło się dziś a siedział tak spokojnie że w końcu go sfociłem
Ładnie ten samiec lenia wyszedł. Zastanawiam się jedynie, czy nie zbyt mocno wyciągnięte szczegóły z cieni - te lenie są w naturze czarne jak smoła.
Ano jest czarny i mały do tego, faktycznie. Trochę cienie wyciągłem by pokazać że nie jest czarną plamką na liściu i można było zobaczyć jak ta czarna plamka wygląda :)
Dziś mucha w FHD,
428
Załącznik 190701
Ładny kadr i światło.
Mały potworek :-)
Podoba mi się.
Na żywym okazie nie sposób dojrzeć zakończenia odnóży. Fajne zdjęcie.
Dzięki za odwiedziny i wpisy
Dziś dwa wiosenne kadry ;)
429 Biedronka azjatycka (Harmonia axyridis)
Załącznik 190835
430 Oleica fioletowa (Meloe violaceus)
Załącznik 190836
Kolejne świetne.
Na 429 wymiana róznych genów. A w około ile żarcia (mszyc). Czyli same przyjemnści.
Gratuluję uwiecznienia świetnych sytuacji! Makro akcji to to, co tygrysy lubią najbardziej:-) Oba zdjęcia bardzo dobre, jedyne, czego mi brakuje to podostrzenia po zmniejszeniu do forumowych rozmiarów - szczególnie oleice po takim podostrzeniu bardzo zyskują.
A otwierałeś w nowym oknie? Zdjęcia podczas zmniejszania program wyostrza mi wszystkie automatycznie. Wszystkie od co najmniej dwóch lat tak samo w tym samym sofcie zmniejszam.
Dzięki za komentarze
Dziś pajączki :)
431
Załącznik 191096
432 Bokochód z ofiarą
Załącznik 191097
433
Załącznik 191098
434 Kolczak zbrojny
Załącznik 191099
435 Kolczak zbrojny
Załącznik 191100
436
Załącznik 191101
437 Kwietnik
Załącznik 191102
438 kwietnik
Załącznik 191103
Pająki świetne - szczególnie dwa pierwsze z łupem. Na 436 trochę psuje efekt nieostry fragment liścia na froncie w LD rogu. Przy 437 rozważyłbym kadr kwadratowy lub nawet pionowy (o ile mogłeś dołożyć więcej dołu). Kolczak 434 - kadr nieco kontrowersyjny z powodu obcięcia nogi, ale przy jej długości widocznej na 435 uniknięcie obcinania wymagałoby z kolei znacznego zmniejszenia skali odwzorowania. Kwietnik 438 - trochę za dużo niezagospodarowanej góry - obróciłbym lekko kadr w prawo dodając odrobinę dołu kosztem gory.