Leżaczki rekreacyjne są w innej części ogrodu.
Wersja do druku
wkurzają mnie takie widoki, bo to naprawdę nie musi tak wyglądać. Czasami ludzie zapominają, że miasto należy do nich a nie do kogoś innego.
Inna sprawa to działanie "ustawy śmieciowej". U nas na osiedlu kubeł na odpady szklane wiecznie przepełniony i pełno butelek dookoła - za rzadko odbierają. A częściej nie mogą, bo jest tyle a tyle zadeklarowanych mieszkańców. Tyle, że te deklaracje mają niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Kiedyś nie było urzędu do spraw śmieci, fajanse opróżniane były regularnie i wszyscy byli zadowoleni.
Teraz powstał urząd do spraw śmieci, zatrudniono w nim setkę osób a śmieci się walają po całej okolicy.
Skutek jest taki, że w najciemniejszą noc bez problemu można trafić do śmietnika korzystając tylko z zmysłu powonienia.
A, i jeszcze po roku działalności w/w urząd wypracował manko w kasie jakieś 50mln zł. :mrgreen:
Czasami tak się zastanawiam czy nie zrobić jakiegoś reportażyku pt. "moje blokowisko"... byłoby prawie jak w "rasowych" slumsach. Tylko z drugiej strony... równie dobrze mógłbym pokazać zupełnie inne oblicze tego samego osiedla...
Z założenia segregacja jest dobra... może społeczeństwo jeszcze do tego nie dorosło?
332. bram(k)a...
Załącznik 179263
Wszystko zależy od tego na którą stronę patrzysz. Ja już dawno zrezygnowałem z miejskiego focenia, zmęczyła mnie brzydota . Wiem że można szukać tych lepszych stron ale i tak ciągle trafia się na te gorsze rzeczy. Nie wiem jak wybierzesz ale ja wolę tą ładniejszą stronę. Brudu i brzydoty mam dość w koło. No i jeszcze jedno, chyba trudniej będzie dobrze pokazać tą lepszą stronę.
pozdro
Był na forum użytkownik, który fotografował śmietniki. No można, kwestia gustu. Tyle, że uważał się za artystę.
Nie idź tą drogą.
a tam smog od razu :-P
do kumpeli przyjechały na ŚDM Tajwanki - i mówiły że lubią Polskę bo tutaj jest takie fajne powietrze :mrgreen:
najsssss :) :) :)
może i racja - nie mniej ja osobiście lubię streeta - pomimo brzydoty którą można znaleźć
Ze spaceru. W tle Gorce...
333.
Załącznik 180201
Fajny spacer miałeś. :grin:
Fajne zdjęcie.
pokotłowałbym się w tym sianie:-P
Ze spaceru. Próba uchwycenia "chwili"...
334.
Załącznik 180220
333 bardzo fajne, :)
Dziękuję. :)
Mam nadzieję, że nadał się do jajecznicy?
czo za grzyb to nie znam, ale nastrój na zdjęciu przyjemny. Poprzednie spacerowe tyż pikne.
Jak już jesteśmy przy odlotach, to wrzucę parę kadrów z "bajki z mchu i paproci"... ;)
335.
Załącznik 180283
336.
Załącznik 180284
337.
Załącznik 180285
bardzo podobają mi się te grzyby, ale nie ze względu na same grzyby - bo wszystkie niejadalne - no może raz...
....lecz przez obróbkę lub technikę. wyglądają jakby przez woal robione lub jakby coś chciało przeszkodzić w kadrze. przykuwa to moją uwagę i dobrze mi z tym
A dziękuję Koledze... bardzo mi miło.
Szczerze powiedziawszy, to nie spodziewałem się, że ktoś zwróci uwagę na tą wrzutkę (a tym bardziej pozostawi słowny ślad). :)
Technicznie to taka "lekka" podwójna ekspozycja, uzyskana przy pomocy flitów wujka G. :)