Dzięki za pierwszy wpis. Jeśli masz więcej uwag to wal śmiało, nawet jeśli ma boleć ;)
Wersja do druku
Ok, spróbuję :oops:
Z ostatniej wrzutki najmniej podoba mi się 5.
Już mówię dlaczego. Ogólnie zamysł ciekawy. Królują 3 zdecydowane kolory czyli czerń, czerwień i biel. I nagle wzrok przyciąga zielona krata (nie mówię tu o parawnie) w LG :wink:
Co do 6 to podoba mi się ale jakby coś brakuje ale nie wiem co :???:
nr. 6 najlepsze
pozostałe też bardzo dobre i profesjonalne
na nr. 4 nie podoba mi się tylko to, że modelka ma zasłonięte włosami jedno oko :wink:
Jako że też się nie znam to chętnie się dopiszę:
- za Lolitką- 4 fajna, taka lekko zalotna, chociaż te kwiatki w tle jakoś mi nie pasują,
- 5 nie podchodzi mi,
- 6 najlepsze, aczkolwiek wywaliłbym dół do poziomu tej Yukki z lewej i byłoby cacy (tylko wtedy ręka zostanie ucięta). Ale to tylko moje spojrzenie :wink:.
Pozdrawiam.
Czytając posty dochodzę do wniosku, że zostaliśmy zarzuceni zbyt dużą ilością zdjęć z małą GO i naszym umysłom ciężko jest teraz przyjąć, że model/modelka funkcjonuje w jakimś tle bardziej czytelnym niż mniej lub bardziej rozmytym.
4 - ładne, również trochę mi przeszkadza zakryte oko
5 - ładny kadr
6 - trochę mi przeszkadza prawa ręka (prawa modelki). Taka sobie wisi, palce przygięte, nieładnie to wygląda MZ.
Jolly, jest coś w tym co piszesz!
Bardzo Wam dziękuję za wypowiedzi na temat zdjęć. Wychodzi na to, że nie znając się (albo tak uważając) można jednak mieć spostrzeżenia (całkiem trafne) i je opisać. Dzięki!
A przy okazji, dorzucam fotę z przed dwóch lat, która leżała sobie gdzieś tam w szufladce :)
Na mój nieobeznany gust to za dużo tych schodów i jakoś przytłaczają uroczą modelkę. Ale kolorystycznie mnie się podoba.:)
O, jeszcze coś takiego w oczy mi się rzuciło, skoro już wątek ożywiam ;)
To zdjęcie jest w miarę świeże, bodaj z początku października.
Podoba mi się to z początku października :) coś w tej pozie i wyrazie twarzy jest takiego że jak dla mnie kadr za ciasny ale to moje odczucia :)
4- piękna kobieta w pieknym stroju w pięknym wnętrzu. Na pewno zalotny usmiech modelki nadał ciepła i zagadkowości temu zdjęciu. 5 piękne wnętrze, okazała suknia którą przydało by się lekko doświetlić lampą z lewej strony tak aby uzyskać kontrę dla tej z prawej której światło mocno dominuje. Ładna poza modelki na której suknia wygląda świetnie. 6 ładnie rozwiany wlos modelki, jej trochę nieobecne spojrzenie w dal powoduje, że istotnym dla zdjecia jest strój i ładne tło. Tutaj też moim zdaniem przydalo by sie kontrowe światło tym razem z prawej bo na kołnierzyku zrobił się taki szarawy trójkącik. Twoja koronna Modelka na schodach bardzo wdzięcznie i uroczo wygląda. Nie jestem pewien bo mam kłopoty z monitorem więc nie kategoryczna ocena ale mam wrażenie, że dużo zielonej dominanty na schodach. Na ostatnim gdzie pozuje Ewa wraz z ładną poza bardzo fajnie zagrała czerwień sukni z czarnymi dodatkami.
Wiejo, dzięki za obszerny komentarz. Przy każdym zdjęciu masz rację, serio! :)
A przy okazji, fajnie, że można jeszcze przeczytać takie wypowiedzi.
Co jakiś czas odgrzebują mi się w pamięci zdjęcia przeze mnie popełnione, które darzę szczególną sympatią. Oto trzy z nich.
Ożywiania wątku ciąg dalszy. Czwórka, którą sobie wygrzebałem podczas przeglądania zdjęć wczoraj wieczorem. Lubię je, po prostu, bez szczególnego powodu :)
Jedyneczka rewelacja, bo ma ten klimat... Ach te "wujki" :roll:
No i trójka! Piesek mnie rozbroił swoim gustowny odzieniem. No i ta powaga w oczach... :mrgreen:
jajnik Cię nie lubi?
O tak, jamniki potrafią strzelać fochy. Moja mama miała, ciężko się było z nim dogadać. I często używał zębów jako argumentu. :wink:
A co do zdjęć to 2 jest niezła. Patrząc na to zdjęcie, zastanawiam się, czy PM chwyciła za ten nóż? :grin:
Nie to ten pies to prawie jak kot z shreka :))
Fajna seria, taka "swojska".
1 i 2 są super! pogaduszki 2 kumpli na weselichu :) i zazdrosna świeżo poslubiona żona :)Czy to zdjęcie młodzi dostali po weselu ? :)
Hehe gdyby to był Pan młody to pierwsze zdjęcie rozwodowe już na weselu :)
Jasne, a całą winę ponosiłby fotograf ;)
3 śmieszna :) 4 fajny pomysł :)
Bardzo sympatyczne te zdjęcia, przegubowiec mnie rozwalił. :)
Dziękować bardzo :)
Przegubowca ulubionym miejscem była suknia ślubna :)
Tak z ciekawości, ponieważ opublikowałem ostatnio zdjęcia, które raczej nie przypadły publice do gustu. Tutaj daję pole do popisu, wypowiedzcie się, co się Wam podoba lub nie podoba w poniższych zdjęciach.
Pierwsze zdjęcie mi się podoba, tylko może bez winietki?
Strażnik z Altu bardzo przypadł mi do gustu, ciekawe zdjęcie.
3 fotka jakoś na nie może przez obróbkę? Twarz taka za "miękka" jak dla mnie.
Jak dla mnie to pierwsza fotka podoba sie...
Niezły rozrzut tematyczny nam zaserwowałeś:wink:
Najbardziej podoba mi się zdjęcie nr 2 - zarówno kompozycja, jak i obróbka. Jest delikatnie, uwodzicielsko. Trafia do mnie.
Zdjęcie nr 1 jest według mnie takie normalne. Nie jest złe, ale też nie zwraca szczególnie uwagi. Poprawnie, normalnie, co nie znaczy przecież, że źle.
I zdjęcie nr 3 - Strażnik. Spojrzałam i nic. Weszłam do alt i przyznam, że w połączeniu z tytułem zaczęło ono nabierać innego wymiaru.
szczerze?
na 1 podobaja mi sie ksztalty i kolory. nie podoba sie brak ostrosci na twarzy i chyba wolalbym, gdyby nie bylo tego jasnego paska w PG. tak, zaslonilem go i lepiej wyglada w moim odczuciu. nie wiem, sie nie znam, ale obuwie modelki jakos mi nie pasuje do reszty (wiem, wiem mialo byc o zdjeciu)
na 2 podoba sie kompozycja. nie podoba obrobka, zbyt nachalna. mam wrazenie, ze pozbawia subtelnosci... i stopa z rozwartymi palcami tez mi jakos nie lezy (taki tam szczegol :))
3ka...hmmm.. dos pospolity kadr, sam nie wiem, kolory ciekawe...
btw jamnik jest boski :)
pzdr
Pasek, palce u stopy, o - to są jakieś konkrety. Obróbka, rzecz gustu, ale też dobrze, że ktoś o tym pisze. Dzięki, fajnie, że jednak komuś chciało się napisać coś o tych zdjęciach :)
No dobrze, ale jeszcze dobrze by było poczytać co się nie podoba w Strażniku - ktoś chętny? :)
Tak będę sobie podrzucał pojedynczo, może podwójnie. Kolejne zdjęcie z cmentarza żydowskiego w Warszawie, przy ulicy Okopowej.
Osobiście podoba mi się bardziej niż to z tym "strażnikiem". Jakoś śmieszy mnie ten "kurczak" na pierwszym planie i nie pasuje mi do tematyki.
Za to w obydwu bardzo fajna obróbka podkreślająca klimat.
Ostatnie podoba mi się.
Pozdrawiam:)
Tej ciekawej lektury nie znam :mrgreen:
W ostatnim kadrze podoba mi się, że nie jest poukładany, "symetryczny", tak jakby ktoś patrzał spoza krzaczorów. Trudno zrobić takie , dobre ujęcie.