Fajne. Na jakim ISO robilłeś? fajne kolory. rzadko widuje się tu zdjęcia z koncertów. To jest całkiem udane. Chyba solówkę gra, co?
Wersja do druku
Fajne. Na jakim ISO robilłeś? fajne kolory. rzadko widuje się tu zdjęcia z koncertów. To jest całkiem udane. Chyba solówkę gra, co?
ISO 800 bez odszumiania. Mam też wersję odszumioną, ale ta jest IMHO lepsiejsza. E500 w moim przekonaniu dobrze sobie radzi na ISO 800.Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
Moja córka Maja.
481
Świetne
na iso 800???? to rzeczywiście ten e500 dobrze sobie radzi na takiej czułości. mój juz na iso 400 ma lekuchne szumy.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
co do córy to bardzo podoba mi sie tematyka. obróbka, kontrasty, extra wyglądaja te przepałki, super dopełniają fotę. Fajnie zagrałeś GO.
480 - moim zdaniem bardzo dobre, podoba mi sie, ale 481 jest kapitalne. Przebija wszystko :) Jedyne co mi przeszkadza to malutki kawalek nogi bohaterki zdjecia wchodzacy w kadr przy gitarze (to jakby nieuniknione, ale odrobine mi nie pasuje), ale to doprawdy drobiazg.
pzdr
Ostatnia fota to totalna improwizacja. Światło z flesza fl-36 chytrze odbite. Prawie zero obróbki na kompie - trochę podciągnąłem kontast.
jeśłi to tylko improwizacja to chyle czoła, naprawde wygląda fajnie.
A co to za sztuka mieć wypasione studio jak Willow i piękne modelki ;) . Sztuka to zrobić coś z niczego.Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
liczysz na to, że willow nie czyta tego wątka :)? jak przeczyta to sie wkurzy:). chociaz On i tak pisze, że tylko nacisnął spust :).
O!!!
Kapitalne!
Dziękuję za komenty. A Willow to mądry chłopak, więc na pewno się nie obrazi. Kolejna fota (proszę kliknąć w obrazek, bo jakaś kaszana się robi):
482
481 - co to jest ?? :roll:
Nie tak szybko... daj się nacieszyc poprzednim, bo naprawdę dobre!
a to ostatnie jakieś takie nijakie :/
481 - kolejna swietna fotka! Chyba ta krotka przerwa Ci dobrze zrobila, bo same dobre zdjecia wrzucasz :) Bardzo podoba mi sie, ze polaczyles te dwie fotki ze soba, a nie zamieszczales oddzielnie, jako cykl. Szkoda tylko, ze o ile prawa jest w miare jednolicie oswietlona, to lewa mniej :) Ja poprosze wiecej ulicznych zdjec.
Pzdr
Ostatnia fota - to jakaś kosmiczna machina z wesołego miasteczka. Zabrałem w ostatni czwartek moje bachorzyki na krakowskie błonia, a tam rozłożyło się obozem tzw. wesołe miasteczko. Wcale nie było wesoło, bo było drogo. Ta machina z ostatniej foty to rower, koleś pedałuje i obraca się jak w kosmodromie. Może jeszcze coś wrzucę z tego dnia.
Pozdrawiam
R.
zdjecie z Mają - gitara. a ten za ten kosmodrom to ja dziekuje - pewnie jeszcze za wlasne pieniadze? ;)
Witaj po przerwie :) to z córą bardzo fajne, podoba mi się. Na ten rower to bym nie wsiadł :)
powtórzył Ci się numerk 481.
Już poprawiłem.Cytat:
Zamieszczone przez ziemia01
Dziękuję za komenty. Kolejna fota (nie num;eruję jej, bo nie jest dobra techicznie. Ale moim zdaniem sympatyczna)
483
Już myślałam, że to mysikrólik. Ale to chyba wróble maleństwo? :)
o jaki maluszek, został wymacany i teraz rodzice go nie zechcą :P w sumie to się tyczy pewnie tylko pisklaków (zresztą ja się nie znam)... no ale takie miałem pierwsze skojarzenie :? ;)
To prawda, sympatyczna, ale wiele wiecej nie moge o niej powiedziec. Moze jeszcze: ma swoj urok :)
Ptaszek uczył się latać na moim podwórku. Znalazł go mój pracownik na ziemi i przeniósł na drzewo. Bałem się, że mój pies się nim zainteresuje.
Nie znam się na ptakach, ale on twierdzi, że ta mała jaskółka. Ptaszek nieźle sobie w sumie poradził, bo fruwał potem z gałęzi na gałąź. Nie bał się ludzi. Ćwiczył loty razem z bratem (albo siostrą), ale ten drugi był nieufny.
Ostrość poszła na palec. Niestety.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Prawda, ale nie do konca. Oko wydaje sie byc ostre. Ciutek wieksza GO by sie przydala i byloby ok.Cytat:
Lepszy wróbel w garści ... ? :DCytat:
Kurcze też muszę załatwić sobie pracowników.
jak można wiedzieć: czym sie zajmujesz? firme prowadzisz?
Oko wyostrzyłem punktowo w psie. Ciut zabrakło ostrości na ptaszku i całe zdjęcie jest przez to zepsute. Ale ptaszek fajny.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Fajna ta ptaszyna fajna, wszystko co male jest piekne.
Cytat:
Zamieszczone przez szklarz
Ciekawe, czy kobiety też tak myślą :D
Pzdr
pomimo świetnych fotek itd, ciesze sie ze w koncu coś nie BW i nie z ulicy.
Rafał,
481 - portret Maji - świetne ujęcie, niekonwencjonalne, przerysowany gryf, próbujące dłonie i twarz, przede wszystkim twarz dziewczynki wsłuchujaca się w dźwięk kołatający sie w pudle instrumentu. Doskonałe przedstawienie sytuacji paroma pociągnięciami pędzla i wpisanie w tę sytuację portetu prawie psychologicznego. Bardzo świetna fotka, z reporterskim czuciem złapana w obiektyw. High key sprawia, ze nie jest dosadna, sugestywna, ale bogatsza interpretacyjnie.
483 - ależ Ty jesteś Rafał uniwersalny, łapiesz wiele tematów i niekiedy, trzeba przyznac, bardzo Ci się udaje. Piękna fotka - kruchość ptaszyny i dłoń, jak bochen chleba. Ładna kompozycja.
Uznanie.
Pzdr, TJ
Bardzo dziękuję za komentarze. Zachęcony Waszymi ciepłymi słowy wygrzebałem jeszcze jedną fotę z tej krótkiej sesji. Tym razem dam numer, bo fota ostra.
384
gites ptaszyna :-)
mógłbyś zdradzić backstage ;)
piękne zdjęcie, ale piękny ten ptaszek na tle tej brudnej z pogryzionym paluchem łapy. fajny kontrast. takie maleństwo i wielka, przeogromna łapa :).
W tle płot otaczający moją chałupę :D . Fota zrobiona kitowym tele 40-150 (3.5-4.5).Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
481 wymiata.
Rafał, kup córce inne wiosło, Ibanezy sporo ważą :)
Rafał Czarny no a ta ptaszynka? no nie powiesz ze poszedłeś do jakiegoś gniazda i wyciągnąłeś ptaka... a może to jakis domowy? (ja kiedys mialem rodzinke zeberek australijskich).
Jeronimo, napisałem o tym wcześniej. Nie wyciągnąłem ptaszka i nie zrobiłem mu krzywdy. Wręcz przeciewnie.Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
PozdrawiamCytat:
R.
moja żona twierdzi, że to koliber.
484 chyba widziałem ptaska :D superowa ptaszyna :D
masz? pokaż :)Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik