piękne morze :D drugie z ostatnije serii strasznie mi się podoba, oczko tak ładnie idzie z wodą :grin:
Wersja do druku
piękne morze :D drugie z ostatnije serii strasznie mi się podoba, oczko tak ładnie idzie z wodą :grin:
Coś mi tu... :roll:
Ładnie rozmyty przód a tło jakby mniej, czy coś składałaś?
Mnie się bardzo podobają oba :grin:
no i widząc zdjęcia morza - tak bardzo chciałoby się pstryknąć i tam być
echhhh
ogólnie bardzo fajne :)
Przepiękne. Jeszcze, jeszcze!!!:grin:
Nic nie skladalam, tylko walczylam z tym zywiolem.
Mam wiele zdjec z tego wieczoru i kazde jest inne.
Poniewaz akurat tego dnia szukalam "rozmytej wody" najwieceje mam wlasnie takich , ale obrobka to tylko podstawowe rzeczy w Ps-e.
Dziwczyny i chlopaki, ciesze sie, ze tu zagladacie i ze sie podoba.
Morza mam pod dostatkiem, wiec jeszcze nim pomecze :grin:
To ostatnie morskie przecudne, nawet rozmycie mi nie przeszkadza.
Ciekawe jest to Twoje morze, mocno skaliste, o zróżnicowanej strukturze.
Pozdrawiam AP.
Prosisz i masz :grin:
To prawda, ze w moich okolicach najpieknjesze plaze sa wlasnie skaliste.
Musze przyznac, ze jak raz sie ich "skosztuje" trudno wrocic na piasek.
Nawet podczas nurkowania, jest ogromna roznica w tym co widac na dnie piaszczystym i kamienistym.
Pozdrawiam cieplo i slonecznie!!! :grin:
ładnie jest
plaże zupełnie inne niż w Polsce
Wylegiwać się na pumeksie?
Brrr! Trzeba być masochistą :-P
Przedostatnie zdjęcie psze Pani bardzo ładne ;)
Nie, nie mam fotek z dna, mimo to iz nurkuje.
Podwodne zdjecia zostawiam tym ktorzy sie na tym znaja :wink:
No nie, masochistka to moge byc ale akurat nie pod tym wzgledem.
Mozna tam sobie spokojnie polezec, bo sa miejsca bardziej gladkie.
Poza tym nie wraca sie do domu z kilogramami piachu i sama kapiel na plazy skalistej jest o wiele przyjemniejsza, poniewaz woda jest bardziej przezroczysta.
Jak tak teraz patrze to jakas taka strasznie niebieska mi wyszla ta ostatnia fotka. :roll:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dzieki :grin:
Zabawy ze statywem bardzo fajne. Ostatnie trochę drażni oko jakby zbyt przyostrzone.
Pozdrowienia :grin:
yeah...:wink:
fot za wiele nie mam, tym razem bardziej hotelowo i stacjonarnie z bardzo małymi wyjątkami- więc raczej kadrami sie wieloma nie pochwalę, ale wypoczęci i z naładowanymi akumulatorami wróciliśmy
jeszcze trzy dni laby i do roboty :grin:
chyba już czas... no i na wiosnę rozpaczliwie czekam
Podoba mi się to ostatnie zdjecie. Lubie takie kadry z podkreślonym pierwszym planem i ciekawymi dalszymi.
Ja jak zwykle wbrew Helmutowi wolę takie rozmyte morze:
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1297262375
zamiast takiego:
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1297291916
ja wolę nie rozmyte, jakoś nie wyobrażam sobie wywołania takiego zdjęcia i powieszenia na ścianie, jakieś takie kiczowate dla mnie... o wiem z czym mi sie kojarzy... chińskie grajace obrazy które można nabyć na targach... masakra...
Nie ma innego wyjscia jak robic rozmyte i nie rozmyte...bo jak tu inaczej wszystkim dogodzic...:roll:
Artur....masakra to moja specjalnosc, a na chinskich grajacych obrazach sie ie znam. :wink:
Ja tam nic przeciwko rozmytemu morzu nie mam. I zdecydowanie te zdjęcia różnią się od grających chińskich obrazów. Bardziej podoba mi się pierwszy kadr. W drugim jest piękna kolorystyka nieba ale trochę dla mnie za ciężkie jest z przodu. P.S. Piękne miejsca do fotografowania ;)
Hej Greedka, dzieki za wizyte w moim watku i zapraszam czesciej:grin:
Dzisiaj znowu bedzie woda....ale tym razem nie morska, tylko z zalewu w parku krajobrazowym "Albufera de Valencja" , na terenie ktorego znajdue sie ogromny rezerwat ptactwa wodnego.
Niestety u mnie ptakow nie zobaczycie.
Po pierwsze dlatego, ze znalazlam sie w tym uroczym miejscu tuz przed zachodem slonca i mimo to iz udalo mi sie zalapac na ostatni kurs lodki, to bylo juz za ciemno aby fotografowac ptaki.
Po drugie, nawet gdybym chciala, moja sigma 18-250 sie na mnie wypiela, chyba znowu od wilgoci i nie moglam z niej skozystac.
Mimo wszystko wieczor byl cudowny i przyjemnie bylo podziwiac tak zajwiskowy zachod slonca na wodzie.
Pozdrawiam
Ja wybieram trojeczke...
Trójka urocza- wystempluj tylko tę białą kropkę na wodzie i do galerii :grin:
Przeglądam z wielką ciekawością ten wątek i gratuluję wiedzy i umiejętności focenia. Mieszka Pani w ciekawym miejscu i można z aparatem poszaleć. Szczególnie ostatnie fotki bardzo mi się podobają.
Oj będę podglądał, a wkrótce przygotuję własne.
Pozdrowerki.:grin:
trójka jest świetna, reszta dobra:)
pozdrawiam
Dziękuję za zaproszenie ;)
Nie zawiodłam się zaglądając tutaj. Kolejna dawka pięknej wody. Piękny zachód. W pierwszym podoba mi się bardzo kompozycja, pięknie to wygląda z tą łódką po lewej. Dwójka jest w porządku, wszystko na swoim miejscu, bardzo fajne;) Ale tak jak przedmówców urzekła mnie trójka, gdyby nie komentarz o białej kropce pewnie bym jej nie zauważyła, a tak to ciągle ją widzę. Po jej usunięciu zdjęcie będzie idealne;) Pozdrawiam.
Coraz piękniej tu u Ciebie :grin:
Wanila, Biker, Waruga i Artur, wszystkim dzikuje za wizyte i uwagi.
Wanilia, masz dobre oko, ja coraz bardziej mam watpliowsci co do mojego.
Czyzby nadszedl czas na drugie oczy :roll::grin:
Kropki juz sie pozbylam i jest lepiej. Dzieki.
Biker, trzymam cie za slowo i mam nadzieje, ze niebawem bedziemy mogli ogladac fotki wraz z ciekawymi opisami z Twoich wypraw rowerowych w Twoim wlasnym watku.
Ostroznie mam swiadkow :wink:
Greedka, Igorra, dziewczyny dzieki za mile slowa.
Pozdrawiam
Bez obawy, dotrzymam słowa, tylko muszę wszysto wybrać i zmniejszyć.
Pozdrowerki i życzę koejnych udanych kadrów.
Ależ ja jestem mały..............:grin:
Ale sie malarsko u Ciebie zrobilo ostatnio :)
Jak ja Ci zazdroszcze tej wody w poblizu.... echhhhh...
Zeby taki zachod zobaczyc, to musialbym ze trzy dni jechac nad morze... ;)
Z ostatniej serii nr 3. Bardzo ładny zachodzik. :)
Co do plaż - nie cierpię piaszczystych, uwielbiam kamieniste. Hiszpański pumeks zapewne bardziej miękki od chorwackiego wapienia, a i ten mi nie przeszkadza. Zapiaszczona woda jest be.
Czesc Nevra! Zamienisz snieg na kamieniste plaze? :grin:
Ja chetnie, ale tylko na krotko.
Pozdr.
Na plaże i ciepłe morze to ja zamienię prawie wszystko. :) Śniegu u nas już nie ma i mam nadzieję, że nigdy nie będzie. :-P
Z dziką rozkoszą. Ale haczyk tkwi w "prawie".
prawo powinno byc dla ludzi, jak nie pasuje trzeba zmienic ;D