Architektura- tego jeszcze nie było....
Wersja do druku
Architektura- tego jeszcze nie było....
Super wyszło. Podoba mi się.
Fajna Alhambra.
Alhambra bardzo fajne. Jedyny minusik to ludzie w l. d. rogu
Świetnie, mi nawet i ludzie pasują, chciałoby się być na ich miejscu.
pzdr
Winnica...
Winnica świetna :), tyle beczek :p i wszystko równiuteńko jak pod sznurek- idealna symetria, tylko jednak wolałbym prosto ;)
winnica - podoba mi się to zestawienie. Na pierwszym czuć piwniczny chłód, na drugim słoneczny żar, na pierwszym oczekująca mnogość, na drugim posmak pustych beczek, na obu cisza inaczej.
Przyjemne fotki, oddają klimat.
winnica s-klasa: robi wrażanie rozmach i symetria - może wysupłasz więcej ? :)
winnica kapitalna!
Szacuneczek za winnicę!! :)
Alhambra - też ładnie pokazane.
Wiedziałem że jak nowe zdjęcia na wątku to będzie na co popatrzeć :) :) :)
wanilia, architektura i winnica nr1, jest świetna! Gratuluję :grin:
To lepsza i do tego dopieszczona - to będzie pewnie kładło na kolana, bo mnie piwniczka winna prawie położyła.
Alhambra- być może przez ten błękit nieba okolony wspaniałą budowlą robi wielkie wrażenie i naprawdę bardzo wpada w oko. Jak dla mnie świetne podobnie jak piwnica winnicy gdzie w cieniu leżakują beczki. Zewnętrzna część winnicy poprzez beczkowy wystrój i ładny budynek przyjemna.
Pierwsza winnica swietna, interesujace swiatlo i symetria:)
Druga rowniez niczego sobie chociaz w innym klimacie i z doswiadczenia powiem, ze bardzo hiszpanskim!!!!:-P:wink:
I "Alhambra" co tu dodac.... przeciez sama w sobie jest cudna, a jak sie ja potrafi pokazac tak jak Ty....jeszcze ladniejsza.
Za Twoim pozwoleniem Wanilia, dodam dla tych ktorzy nigdy nie mieli okazji zwiedzenia Alhambry, ze to co widac na zdjeciu to dokladnie palac Karlosa V, ktory po wypedzeniu Arabow z Granady wybudowal sobie palacyk "w swoim stylu" wewnatrz Alhambry....:roll: Cale szczescie, ze nie przyszlo mu do glowy wyburzenie tego co pozostalo z architektury arabskiej....:mrgreen:
dzięki Masarker :wink::grin:
nam nawet przewodnik opowiadał, że właśnie pomimo iż Arabów wypędził to właśnie najlepszych architektów abarskich zatrudnił aby mu pałac zbudowali....
a to naprawdę "koronkowa robota"
moja ulubiona winnica
nie miałam statywu przy sobie- zdjęcie zrobione samowyzwalaczem z torby na aparat
ostatnia winnica bardzo mi się podoba. kolorki++. nic tylko zazrościć wojaży
Winnica z żabiej perspektywy - cacy.
Winnica rewelacja :) ciężko było by wynieść po cichu taką małą beczkę wina ale warto spróbować.
Winnica smakowita. (kadr i treść)
Po prostu świetne :grin:
Ogromnie podoba mi się pierwsza winnica. Pozostałe także ciekawe ale pierwsza wersja wydaje mi się najlepsza.
Można prosić coś jeszcze z Alhambry? Jeśli TV nie kłamie to jest to miejsce zachwycające.
Ostatnia winnica bardzo poprawna,symetryczna i z niesamowita GO :grin:,
ale mnie podobnie jak Ggrzeskowi najbardziej podoba sie pierwsza :wink:
pomijajac to, ze Helmuth wolalby ja troche prosciej, oddaje ona najbardziej klimat piwnic, w ktorych przechowuje sie te "cenne" barylki:mrgreen:
Winnica miodna, a jeszce przyznaj sie, że to twoja i już widomo gdzie bedzie natępny plenerek :wink:
Winnica3- zwraca uwagę świetną perespektywą, trafnie dobraną ostrością, panującym ładem. Zdjęcie świetne. Osobiście jednak bardziej klimatem piwnicznym zachwyca mnie pierwsze.
Wiejo jak zwykle swoim komentarzem trafił w samo sedno, nie pozostaje mi nic innego jak tylko się pod tym podpisać :)
Zresztą, co tu dużo mówić, nie po raz pierwszy w tym wątku pokazujesz, że umiesz robić zdjęcia, bardzo przyjemnie się ogląda Twoje relacje z wypraw, czekam na kolejne.
Winnica z góry - przed... Winnica z dołu - po...
degustacji :)
Mi się podoba i przed i po. Chociaż 'po' ma ciekawsze kolorki. Pewnie dlatego, że po.
No,zadziwiasz mnie koleżanko ostatnimi czasy. ;)
Jest zauważalna różnica w poziomie Twoich zdjęć,tych wrzuconych ostatnio.Coś się zmieniło wyraźnie na plus.Kadry dobierasz starannie,ciekawie.
Widać dobry warsztat i przyjemnie się to ogląda,naprawdę.
Zdjęciami z piwnic winnicy mnie zaskoczyłaś ! :) Bardzo staranne kadry,przemyślana kompozycja i dobre wywołanie.
Niebieskie oko architektury,też potwierdza to co napisałem.Jednym słowem - Brawo !
pozdro.
Śliczne te zdjęcia z winnicy, faktycznie przemyślane kadry no i te kolorki... miodzio...
Pozdrawiam
Ostatnie z winnicy - rewelacyjne!
Kochani, zaglądam a tu tyle miłych komentarzy.
Drozdu, Daghda, Taztaz, Bufetowa, Helmuth, Wiejo, Mewash, Puchatej ,Agulka Maro- strasznie mi miło :)
Kochana, masz te winnice w zasięgu ręki, trzebaby pomyśleć jak połączyć przyjemne z pożytecznym :wink:
Tak, coś jeszcze znajdę, tylko miałam sprawy wyższej wagi na głowie, ale na pewno niedługo wrzucę.
:lol: Mąż stwierdził , że na starość zamieszkamy na Greckiej wyspie. Kto wie może jakiś mały zlocik tam zorganizujemy :wink::lol:
To bardzo mily komentarz, niewątpliwie połechtał moją próżność :wink:
Pozdrawiam wszystkich gośći :grin:
Jeszcze jedna Alhambra...
Niezmiennie budowla ta pieści oko.