Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Pewnie dzięki temu mniej kabelka zużyli ;)
+1
Arek, Ty mnie normalnie rozkładasz - jak kobitę, co komentarz to leżę :mrgreen:
epicure,
nie PASm tylko SPAZM:)
pozdrowionka
ps
prawdziwi menczyzni nie uzywaja pikingow i lup tylko zuja pczoly:)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
W obszernej pracy pod redakcją najwybitniejszych japońskich naukowców (tzw. Studium tokijskie) opublikowano wyniki wieloletnich badań, z których można wyciągnąć następujący wniosek: przeciętny klient w sklepie wielkopowierzchniowym jest w stanie znieść widok maksymalnie do pięciu liter naniesionych na elementy sterujące urządzenia, którego zakupem jest potencjalnie zainteresowany. Po przekroczeniu tej ilości liter u badanych zaobserwowano potliwość skóry, suchość w gardle, rozbiegany wzrok, szybsze tętno - oznaki paniki i dezorientacji. Producenci aparatów umieszczając na tarczy cztery litery "PASM" nie mają już więc dużego pola do manewru.
Tracąc przy tym przycisk AEL/AFL.
no to już wiem czemu olympus tak słabo się sprzedaje jego nazwa składa się aż z 7 liter... Canon = 5, Nikon = 5, Sony = 4... ot i cała strategia sprzedaży... ;-)
Muszą skrócić do Olymp...
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Tracąc przy tym przycisk AEL/AFL.
No właśnie... czyli niby taki aparat stary, a nowy, niby ma wszystko co potrzebne, ale pochowane, niby cyfrowy, a wciąż obsługiwany jak analog; niby-niby.
I, jak to już trwa 10 lat, wciąż będzie tylko protezą wygodnego narzędzia pracy, w którym część funkcji siedzących na wierzchu nigdy nie będzie używana, a część ścieżek w menu ''trzy razy w lewo, dwa prosto, raz w prawo, dwa w dół'' będzie się śnić po nocach.
I żeby nie było, nie narzekam na ten konkretny model (którego jeszcze nikt nie widział tak po prawdzie), a tendencje ogólne. A czasem myślę nawet, że przeniesienie panelu z profi kamer wideo byłoby bardziej użyteczne dla cyfrowej fotografii (z myśleniem decybelami zamiast iso itd.)
---------- Post dodany o 21:05 ---------- Poprzedni post był o 21:04 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Jaki jest sens umieszczania mikrofonow obok siebie, skoro mozna by je dac na krancach?
Zmniejszenie zniekształceń fazowych. Wbrew pozorom, efekt stereo nie zyskuje na oddaleniu mikrofonów lecz na zawężeniu przestrzeni zbieranej nimi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Pewnie dzięki temu mniej kabelka zużyli :wink:
+1
Arek, Ty mnie normalnie rozkładasz - jak kobitę, co komentarz to leżę :mrgreen:
;)
Prawie 10 lat robiłem w firmie, która importowała sprzęt elektrotechniczny z dalekiego wschodu, to jestem w temacie jak to działa. Tu jest optymalizacja rodem z czasów DOS-a i 640kB pamięci podstawowej, gdy liczył się każdy kB żeby grę odpalić :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
....
Zmniejszenie zniekształceń fazowych. Wbrew pozorom, efekt stereo nie zyskuje na oddaleniu mikrofonów lecz na zawężeniu przestrzeni zbieranej nimi.
Ma sens.
Pod warunkiem, ze mikrofony sa skierowane na wprost, a nie ku gorze.... ?
Mylic sie moge okrutnie, bo tak sie znam na dzwieku, jak na oswietleniu w fotografi...
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Ma sens.
Pod warunkiem, ze mikrofony sa skierowane na wprost, a nie ku gorze.... ?
Pewnie to są mikrofony do rejestrowania komentarzy filmującego. Taki bajer jak na płytach DVD, że możesz sobie puścić film z komentarzem reżysera na ten przykład ;)
Gabaryt VF-4 daje nadzieję na "wielkość wizjera" jaką mam w Mamiya RZ67, czyli peaking'u może nawet nie być przy manualnym ostrzeniu.
Spory ten nowy wizjer, ale na plus zauważyłem dźwignię blokady.
Śliczny ten nowy E-P5, z rzeczy trywialnych to podoba mi się dźwignią włączania zamiast przycisku.
I sam nie wiem który aparat wybrać.