Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Możecie to uznać za prowokacje, ale dziwie się na przykład, że tak wielu autorów ze zdjęciami w Galerii Publicznej waha się, a może nie ma ochoty (?), przesłać po jednej swojej propozycji do kalendarza. A w wybranych w głosowaniu kategoriach jest wielu autorów, którzy mają liczną reprezentacje w GP. Zresztą, nawet jeśli ktoś nie ma zdjęć w Galerii Pubulicznej, a posiada dobrze ocenione i przyjęte przez klubowiczów zdjęcie zgodne z tematyką, też powinien wziąć udział.
Cytuje tylko fragment zeby nie zasmiecac.
Zmusic nikogo nie mozesz do wrzucania zdjec, prowokowac a i owszem, zastanawiajace jest paciemu jest jak piszesz taki maly odzew.
Mysle, ze @bufetowa ma po czesci racje, moze tez regulamin nie do konca pasuje, moze akurat ktos mialby ochote, a nie ma rzeczonego korpusu syngowanego logiem Olka, powodow tego faktu moze byc wiele...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Glowny i niepodwazalny absurd to syngowanie logiem kalendarza olympus club i ograniczanie zwiazane z narzuceniem z jakiego body ma byc, ale ten temat zamkniety i nie podlega dyskusji wiec nie ma co ciagnac dalej.
Skoro nie ma sensu ciągnąć to po co ciągniesz? W dodatku ciągniesz temat czegoś co jak pisałeś Cię nie interesuje?
---------- Post dodany o 09:04 ---------- Poprzedni post był o 09:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Cytuje tylko fragment zeby nie zasmiecac.
Zmusic nikogo nie mozesz do wrzucania zdjec, prowokowac a i owszem, zastanawiajace jest paciemu jest jak piszesz taki maly odzew.
Mysle, ze @bufetowa ma po czesci racje, moze tez regulamin nie do konca pasuje, moze akurat ktos mialby ochote, a nie ma rzeczonego korpusu syngowanego logiem Olka, powodow tego faktu moze byc wiele...
Hades, pozwól nyny'emu w końcu wstawić te focię bo się skończę czytając te wnikliwe analizy tematu które go wogóle nie interesuje
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Skoro nie ma sensu ciągnąć to po co ciągniesz? W dodatku ciągniesz temat czegoś co jak pisałeś Cię nie interesuje?
Jestem dobrze wychowany i jak ktos sie mnie o cos pyta to staram sie odpowiedziec.
Pani Moderator zadala pytania to mysle, iz rozwialem jej watpliwosci.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Hades, pozwól nyny'emu w końcu wstawić te focię bo się skończę czytając te wnikliwe analizy tematu które go wogóle nie interesuje
Nie interesuje z poziomu uczestnika, z poziomu obserwatora jak najbardziej.
O jakiej foci piszesz, bo chyba nie o tych, ktore naruszaja fundamenty regulaminowe :p
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
A jesli chodzi o furtki, repy i inne, nie moja wina ze ktos nie umie sprawdzic, albo skrypt forum jest niedorobiony ;)
Tak, natomiast użytek jaki się z tego robi i jak się z tym obnosi jest już bardzo znamienny i dużo mówi o użytkowniku.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Glowny i niepodwazalny absurd to syngowanie logiem kalendarza olympus club i ograniczanie zwiazane z narzuceniem z jakiego body ma byc, ale ten temat zamkniety i nie podlega dyskusji wiec nie ma co ciagnac dalej.
Możesz to zwać jak chcesz i myśleć co chcesz. To co dla jednych jest oczywiste, dla Ciebie jest absurdem. Przypominam, że jesteśmy na forum głównie fotograficznym i głównie związanym z użytkownikami sprzętu marki Olympus. Tak było od początku i tak zapewne zostanie. Zasady te zresztą są bardzo liberalnie traktowane, może nawet zbyt liberalnie, pełno tu wątków nie związanych z fotografią, rzadkie są też sytuacje jakichkolwiek ograniczeń dla użytkowników innych systemów. Galeria publiczna i właśnie kalendarz to jedyne jakie mi w tym momencie przychodzą do głowy. Nie potrafię tego prościej opisać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Tak, natomiast użytek jaki się z tego robi i jak się z tym obnosi jest już bardzo znamienny i dużo mówi o użytkowniku.
Zle mi z tym, przepraszam za bugi w kodzie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Możesz to zwać jak chcesz i myśleć co chcesz. To co dla jednych jest oczywiste, dla Ciebie jest absurdem. Przypominam, że jesteśmy na forum głównie fotograficznym i głównie związanym z użytkownikami sprzętu marki Olympus. Tak było od początku i tak zapewne zostanie. Zasady te zresztą są bardzo liberalnie traktowane, może nawet zbyt liberalnie, pełno tu wątków nie związanych z fotografią, rzadkie są też sytuacje jakichkolwiek ograniczeń dla użytkowników innych systemów. Galeria publiczna i właśnie kalendarz to jedyne jakie mi w tym momencie przychodzą do głowy. Nie potrafię tego prościej opisać.
Jestes pewien, ze to napisac chciales?
Chcesz mi powiedziec, ze jak juz ktos nie ma olka to ma dobitnie mowiac wyp..., tudziez siedziec cicho i cieszyc sie, ze laskawie pozwolono mu napisac posta czy wrzucic zdjecie...
a jak sie ma do tego regulamin:
cytat z regulaminu:
"1 . Olympusclub.pl jest forum publicznym, ogólnodostępnym, przeznaczonym do wymiany opinii, informacji czy komentarzy. Każdy ma prawo zadać pytanie lub udzielić odpowiedzi zgodnie z niniejszym regulaminem, niezależnie od stopnia zaawansowania.
2. Każdy użytkownik ma prawo do przeglądania zawartości forów publicznych klubu, jednakże tylko osoby posiadające konto i zalogowane mogą dodawać tematy oraz wypowiedzi. Osoby zalogowane mogą mieć dostęp do dodatkowych treści, niewidocznych w publicznej wersji forum."
Dodam, iz w zadnym punkcie nie ma wzmianki o sprzecie...
Takze z regulaminu jasno wynika kto moze nalezec do spolecznosci Olympus Club, jak jest inaczej to warto naniesc zmiany by niejasnosci nie bylo.
Wobec powyzszego moge trwac przy swoim, iz przedsiewziecie kalendarza dotyczy li tylko czesci OlyClubu.
Pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
dobre pytanie, szkoda że sam sobie go nie stawiasz
Cytat:
Chcesz mi powiedziec, ze jak juz ktos nie ma olka to ma dobitnie mowiac wyp..., tudziez siedziec cicho i cieszyc sie, ze laskawie pozwolono mu napisac posta czy wrzucic zdjecie...
ten Twój sposób widzenia świata jest chory
Cytat:
a jak sie ma do tego regulamin:
cytat z regulaminu:
"1 . Olympusclub.pl jest forum publicznym, ogólnodostępnym, przeznaczonym do wymiany opinii, informacji czy komentarzy. Każdy ma prawo zadać pytanie lub udzielić odpowiedzi zgodnie z niniejszym regulaminem, niezależnie od stopnia zaawansowania.
2. Każdy użytkownik ma prawo do przeglądania zawartości forów publicznych klubu, jednakże tylko osoby posiadające konto i zalogowane mogą dodawać tematy oraz wypowiedzi. Osoby zalogowane mogą mieć dostęp do dodatkowych treści, niewidocznych w publicznej wersji forum."
Dodam, iz w zadnym punkcie nie ma wzmianki o sprzecie...
Takze z regulaminu jasno wynika kto moze nalezec do spolecznosci Olympus Club, jak jest inaczej to warto naniesc zmiany by niejasnosci nie bylo.
Wobec powyzszego moge trwac przy swoim, iz przedsiewziecie kalendarza dotyczy li tylko czesci OlyClubu.
A niby dlaczego miało by dotyczyć całości? Wynika to z regulaminu? W którym miejscu?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
dobre pytanie, szkoda że sam sobie go nie stawiasz
ten Twój sposób widzenia świata jest chory
Pewnie jest jak piszesz...
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
A niby dlaczego miało by dotyczyć całości? Wynika to z regulaminu? W którym miejscu?
pozdro
Nazwa konkursu jest jasna i klarowna dotyczy to Olympus club, no i dochodzimy do sedna, trza bylo od razu ujac fakt o ktorym piszesz i sadze, ze nie byloby tej calej dysputy.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Napisałem to co chciałem napisać. Nie mam zwyczaju się powtarzać, tym bardziej tłumaczyć ze słów, które są jedynie efektem Twoich insynuacji. Wybacz ale sytuacja staje się trochę kuriozalna, nie mam zamiaru dalej prowadzić dyskusji na takim poziomie.
Dostatecznie wiele razy dałeś do zrozumienia niezadowolenie z kryteriów doboru zdjęć do kalendarza. Doskonale o tym wiemy. Wybacz ale Twoje wypowiedzi, ich ilość i treść, przyjmują formę, cytując innego Klubowicza, trollingu i permanentnego szukania dziury w całym. Przepraszam niezainteresowanych ale pozwoliłem sobie pośpiesznie prześledzić Twoje wypowiedzi, dotyczące zasad publikacji zdjęć i je zacytować poniżej - tylko z bieżącego wątku. Trudno to tolerować, tym bardziej w merytorycznym wątku, który ma czemuś służyć. Nie lubię korzystać z uprawnień i regulaminu, na który tak chętnie się powołujesz ale jestem w stanie to zrobić, gdy pewne granice zostają przekraczane.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
To jest kalendarz OlympusClub czy dziela skonczone z aparatow Olka?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
A tyle sie slyszy, sprzet nie ma znaczenia, nie wazne czym wazne, kto i jak itd. byle fota gadala
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nie trudne do pojecia
Tyle, ze wtedy sie chyba powinien nazywac "Kalendarz częsci użytkowników posiadających e-system bedacych czlonkami OlympusClub na 2013 rok"
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
To teraz jak ustosunkujecie sie do takiego czegos:
D300s+vivitar z mocowaniem OM, jest to zrobione za pomoca olympusa czy nie, mozna wystawic czy nie mozna?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jedziem dalej, Body pana, lajka z matryca 4/3 i m4/3 i takimiz mocowaniami, lapie sie w to czy nie?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Gdzie widziales, ze sie cos niepodoba?
Proste pytania zwiazane z regulaminem, zeby wszystko jasne bylo to, az taki trud by wyjasnic i rozwiazac watpliwosci, zaraz trzeba sie doszukiwac drugiego dna?
IMHO: w takim razie przy tych zalozeniach taki z tego kalendarz Olympus Club jak z najkona kanon...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
I jak sie to wszystko ma do sygnowania tego nie swoim logiem?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Co tu jest do kombinowania, tu jest wszystko jasne.
Olympus Club to jak mniemam niezalezne forum sympatykow systemu, a nie stowarzyszenie wlascicieli aparatow marki Olympus.
Sygnowanie czegos pod taka nazwa, a potem "wymuszanie" regulaminowo komu wolno, a komu nie jest IMHO bardzo nieladne i takie ograniczenia wzgledem szerokiej spolecznosci tracaja o niezdrowe podejscie do tematu.
Koniec kropa tu nie ma o czym dyskutowac.
Sie by nazywalo chocby "Kalendarz Olympus 2013", to zadnych watpliwosci nie byloby.
Lanie, ze ktos cos zasponsorowal i basta, to powiedziec wysoce niestosowne jest nader delikatnie.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Slowo klucz, na ogol, ale....
Mam opla jestem sympatykiem ferrari, i co teraz?
Grupa VAG wydaje kalendarz i branduje to swoim logiem VAG, po czym wrzuca 12 zdjec roznego rodzaju modeli falweja, i co sobie mysla ci od seada, skody, audi?
Kapiszi o co kaman?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Szkoda, ze nie ustaliliscie jeszcze, ze tylko z firmowym paskiem body maja byc, zadne inne nie wchodza w gre.
Dziekuje i dowidzenia...
pozdro
Nie malkontenci tylko, zazenowani kolejnym kwiatkiem jaki zaserwowano spolecznosci Olympus Club.
I proponuje naprawde poczytac co znaczy slowo sympatyk, byc moze wtedy sie rozjasni kilka rzeczy...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Mozesz to nazywac trolowaniem Twoje prawo.
Do regulaminu nic nie mam - tak dla jasnosci, jedynie to do zasadnosci brandingu...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Juz myslalem, ze finito, a tutaj nadal sie tasiemiec ciagnie.
Nawet o jakmis nyny byla rozmowa i o smyczach, zaiste ile sie moze wydarzyc jak czlowieka nie ma.
Oznajmiam, ze mam dwie smycze i kaganiec
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nie ma, ale wlodarze zakladaja, ze wiekszosc takich zdjec sie pojawi, i fakt umniejszany jest.
Pewnie kilka osob by sie znalazlo, co specjalnie na ta okazje polecialo foty robic
Ale obaw nie ma nie sa pietnowani w regulaminie i spokojnie moga zarzucic fotosy do konkursiwa, oczywiscie jesli to z body olka pochodza.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jak inaczej nazwiesz fakt glosowania na anonimowe prace nie do konca regulujac wszystkie sprawy.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nazwa konkursu jest jasna i klarowna dotyczy to Olympus club, no i dochodzimy do sedna, trza bylo od razu ujac fakt o ktorym piszesz i sadze, ze nie byloby tej calej dysputy.
O jakiej dyspucie piszesz? Ja tu widzę tylko jojczenie jednego urażonego nynyego.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
pozdro
No Pacz Pan !! A jak się przeczyta coś więcej niż tytuł to ile rzeczy się wyjaśnia... :)
W gazetach też tak jest że jak się przeczyta więcej niż tytuł to się okazuje że jest inaczej niż nam się wydawało...
Tak na prawdę pokusić się można o stwierdzenie, że więcej informacji jest w treści niż w nagłówku..