Jesttotu:https://forum.olympusclub.pl/threads...OlyTalib/page4
Wersja do druku
Wątek trochę zardzewiał. Coś ostatnio nie mam pomysłu na zdjęcia a i po imprezach plenerowych chodzić się nie chce...
Ale dzisiaj mnie wieczorem naszło i taką fotkę zrobiłem z okna... Kolor czy B&W ?
Proszę klikać po większe.
Załącznik 67543Załącznik 67542
A tu jeszcze jedno starsze - fotografia polna :mrgreen:
Załącznik 67544
Dywanik swietny :-)
Kolorowe lepsze. Łączka jakoś mnie nie poruszyła - może nie dostrzegam czegoś co widzą koledzy?
dla mnie też kolorowa jabłonka lepsza
a dywanik fajny głównie za kolor ;)
Fajne to z jabłonką. Zieleń ma szlachetny kolor, ale - teoretycznie - to chyba BW ma większy potencjał. Piszę "teoretycznie" bo chyba by trzeba mocniej pokombinować w mocniejszym przyciemnieniem - ale zarazem kontrast między drzewem a trawą powinien być wtedy utrzymany na wyrazistym poziomie i owoce jeszcze bardziej wypunktowane. Ze względu na dużą ilość małych elementów to może być strasznie upierdliwe - jeśli w ogóle warte wysiłku. W sumie aktualna wersja BW też fajna, chyba ją wolę od zielonej, jest bardziej niewymuszona i naturalna.
BW jest trochę niesamowite i moim zdaniem ciekawsze.
Chyba czarnobiałe, bo się zamaskował krawężnik i jest jak pisze Nevra.
Dziękuje wszystkim za ostatnie odwiedziny a szczególnie za komentarze.
Dzisiaj kilka fotek z poprzedniego tygodnia, który razem z synami spędziłem na Kaszubach między innymi na łowieniu ryb:wink: No całe 3 płotki udało się wyciągnąć ale radocha była:grin:
Załącznik 68479Załącznik 68480Załącznik 68475Załącznik 68474Załącznik 68476Załącznik 68477Załącznik 68473