Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Pojechałem tam z Muminkiem i kilkoma innymi kolegami i zostałem z Witią i Jazinbazinem bo podobało mi się ich podejscie do focenia, życzliwość i dobre rady. O pożyczeniu objektywów nie wspomnę. Lekcja bezcenna i za nic bym jej nie odpuscił, tego mi było potrzeba.
Jaszcze jeden szacun dla w/w kolegów.
Co do ostatniej wrzutki:
Jakim programem robiłeś hdr-y? Nie podoba mi się kolorowy szum, który podejrzewam, wylazł w trakcie "wyciągania" cieni.
W 175 wylazł nawet na niebie. Na 176, oprócz gałęzi, razi mnie "kasza" na ruinach i trawie. Co ciekawe, nie ma jej na niebie.
Może to kwestia ustawień programu?
helmuth wszystkie fotki są robione w Machinery efect na presetach. Masz bystre oko, że dostrzegłeś takie ważne szczegóły. Wygląda to chyba na moje błędy powstałe na orginalnych zdjęciach, za duże iso i pewnie tu jest sedno sprawy. Fotki robione były w rawach, więc będę próbował coś z nich wyciągnąć, wtedy jakośc sie poprawi.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Co do ostatniej wrzutki:
Jakim programem robiłeś hdr-y? Nie podoba mi się kolorowy szum, który podejrzewam, wylazł w trakcie "wyciągania" cieni.
W 175 wylazł nawet na niebie. Na 176, oprócz gałęzi, razi mnie "kasza" na ruinach i trawie. Co ciekawe, nie ma jej na niebie.
Może to kwestia ustawień programu?
Nie wszystko być musi jak lico modelki po pieszczocie w PS-ie/ mnie ten szum nie razi , dodaje on indywidualności , kolorytu tym zdjęciom.
Pozdrawiam AP.
Andrzejku szum faktycznie występuje na orginałach, a to czy da się z tego coś poprawić, czy tak zostawić to już zupełnie inna sprawa.
Z postu ( Biker, 15-04-12 23:04) największe wrażenie zrobiła na mnie 3, aż słyszy się z tego zdjęcia echo, dalekie kroki, co tu gadać, chciałoby się tam być! Wybór pionowej orientacji zdjęcia - doskonały, no i ta perspektywa w głąb!
6 załącznik(ów)
Zdjęcie o którym piszesz powstało podczas Foto Day w jednej ze zrujnowanych hal starej elektrociepłowni EC-1. Kapitalny temat na industrialne foty do archiwum, bo tam teraz wszystko burzą i buduja Nowe centrum Łodzi razem z dworcem fabrycznym. Jak mi się uda (pozwolenie) to wtargnę tam raz jeszcze.
A wracając do fotek o świcie na Jurze przedstawiam kilka kadrów z mgiełką i widokiem na zamek w Bobolicach, a pośród nich.......niespodziankę.
Pozdrowerki
1 załącznik(ów)
Zapomniałem jaki nick miał ten kolega ze zlotu. Ale pojemność płuc miał niezłą o czym świadczy ta fotka z huty.
Pozdrowerki
6 załącznik(ów)
Naczekałem się cały rok na zakwit przepięknych tulipanów w Łódzkim ogrodzie botanicznym. Lecz kiedy już zakwitły, porwałem bika i ruszyłem na drugi koniec miasta aby je uwiecznić. Oto kilka próbek swieżo po obróbce- jeszcze mi pachną.
Pozdrowerki