Może byłoby trochę lepiej jakby WB poprawić :-x
pzdr
Wersja do druku
Dawid, papryka to jeden z największych dóbr Węgier, oprócz arbuzów, melonów oraz oczywiście winogron...ale o tym później :grin: Pierwsza fotka dzisiejsza to jedne ze straganów gdzie królują właśnie arbuzy.
Igora, dobra papryczka nie jest zła :-P
Eger jest naprawdę piękny, ech mógłbym tam wrócić choćby dzisiaj :wink:
Pobawię się jeszcze WB, ale światło na tej hali było raczej bardzo różne :oops:
Dziękuję za Wasze opinie i komentarze :!:
Dzisiaj nadal Eger, spacerowaliśmy po nim dosyć długo wiec pod zamkiem postanowiliśmy coś zjeść, ostatnia fotka to widok z tarasu knajpki. Nie mieli akurat zupy gulaszowe :cry:j, ale zamówiłem lokalny przysmak: gulasz z cielęciny podawany z kluskami, śmietaną i skwarkami :?: Dziwna kombinacja, ale nawet dobra :-P Do tego lampka wina, ech...co tu dużo mówić, niebo.
Następnie zamek z którego można zobaczyć wspaniałą panoramę miasta. Ale to już w następnym odcinku :wink:
Z ostatniej wrzutki podoba mi się tylko 3-ka. 2 za ciemne, 4 zabałaganione (pomnik nie odcina się od tła), 5 nie podoba mi się ciemny szyld w środku kadru.
Ale arbuza z 1-ki bym zjadł ;-)
Skalibrowałem ponownie monitor :-P Chyba jednak rzeczywiście za ciemna była ostatnia wrzutka :oops:
Dzisiaj kamienny zamek w Egerze - twierdza wzniesiony został w XIII wieku za rozkazem króla Béli IV.
Roztacza się z niego piękny widok na miasto i jego najważniejsze zabytki, minaret który jest wysuniętym najbardziej na zachód zabytkiem tureckim, bazylikę z 17 wieku oraz barokowy kościół minarytów.
No i obiecane dopracowane papryczki raz jeszcze :grin:
Ostatnia fotka troszkę inaczej wykadrowana.
A dzisiaj następne fotki z zamku, oraz dwie z ulic Egeru.
Będę wdzięczny za opinie :grin:
hej:)
no fajnie powspominać...6 fota (chyba 3 wrzutki z twierdzy) ze schodami przypadła mi ze względu na dobrą perspektywę. Arbuzy - bo jedzenie to zrozumiałe, że się podoba, a tym razem jest więcej w kadrze (tzn. różnorodne owoce i zrobiło się od razu ciekawej ze względu na to że nie jest ciasno i więcej przestrzeni czego nie było przy papryczkach). Pozostałe foty traktuje jako wycieczkowe pstryki bardziej lub mniej przypadkowe...znam wszystkie miejsca, które pokazujesz:)...Wychodziłeś na minaret?...-stamtąd też są ekstra widoki, a samo wyjście...-pamiętam że była niezła zadyszka:lol:
BW kadry całkiem MZ OK ale kontrastu troche by nie zaszkodziło :)
4, drzwi- podoba się
Bardzo dziękuję za wizytę :)
@Tomashh - chciałem właśnie uniknąć wakacyjnych kadrów z turystami w tle :-P
@ Igorra - kontrast podciągnięty ale jak jeszcze bardziej podciągam to się za ciemno robi :cry:
Dzisiaj kolejne zdjęcia, to nadal Eger...ale tym razem dolina pięknej Pani, czyli raj dla miłośników wina. Wykute w skale piwniczki tworzą coś w rodzaju podkowy dookoła pięknego parku. A w każdej piwniczce...do wyboru do koloru co tylko zapragniecie :grin: