Odp: Panasonic GF1 nowy gracz w systemie micro-cztery-trzecie nadchodzi !!!
Czytałem wątek ale pewien fragment odpuściłem. Nie doszedłem do informacji o akumulatorach do GF1. Co polecacie? Ceny oryginałów zabijają ceną. Co z zamiennikami. Firmware 1.2 czyli jak przeczytałem gdzieś powinny zamienniki działać. Jakie są wasze doświadczenia?
Jeśli chodzi o samo body GF1 to moim zdaniem to jest wspaniała puszka.
Zamiennik nie będzie wskazywał poziomu naładowania baterii (wogóle nie będzie wskazan na LCD ,że w aparacie jest bateria) bo na nieszczęście Panas w tym wzgledzie jest restrykcyjny i do oryginalnych aku wkłada chip za pomoca którego body identyfikuje akumulator.
PS Ja tam z Panasa sie wyleczyłem - nigdy wiecej.
Naprawdę jest tak źle? Po wpisaniu w wyszukiwarkę w sklepach ceny aku kształtują się w granicach 330 zł. To jest jakaś paranoja!!! Może da się gdzieś kupić taniej?
Używać zamiennik możesz ale nigdy nie będziesz wiedział kiedy Ci padnie. Wiem bo miałem GF2 i drugi akumulator (zamiennik) za około 80 zł z allegro. To dla mnie był wielki dyskomfort.
Rozumiem. Fakycznie jest to duuuży minus. Nie chce mi się wierzyć , że na świecie tyle te aku w przeliczeniu na zł. kosztują. Muszę to sobie sprawdzić.
Wpisałem na szybko i na Amazon dostępne za 39,95$ co daje dzisiaj 136,52zł. Wniosek nasuwa się sam co trzeba zrobić albo robić :-). Przypominają się czasy komuny.
Tak sie nie ciesz bo jak sprzedawca bedzie z poza Unii to Ci dowala cło i VAT to bedzie jeszcze wiecej.