Ja na konto w Pekao s.a. (żubr) tez dostałem całą kwotę (200 zł za 9-18 ). Przyszlo po ok. 4 tygodniach od wyslania listu do Niemiec. Lampa do E-30 przyszla kurierem ponad tydzień wcześniej (dokumenty wyslane jednym listem).
pozdr.
JBr.
Wersja do druku
Ja na konto w Pekao s.a. (żubr) tez dostałem całą kwotę (200 zł za 9-18 ). Przyszlo po ok. 4 tygodniach od wyslania listu do Niemiec. Lampa do E-30 przyszla kurierem ponad tydzień wcześniej (dokumenty wyslane jednym listem).
pozdr.
JBr.
dziś dostałem 170zł zwrotu (z 200 za 9-18 )
- mBank (eKonto)
- 22 dni po wysłaniu zgłoszenia
Jakiś wałek jest z tym mBankiem w takim razie. To albo pobierają albo nie.
Ja dostałem 109,9 zł zamiast 200zł. ING Bank Śląski. Śmieszne. Drugi raz na cacheback się już nabrać nie dam.
Banki Was dymają w bambuko.
A ja nadal nic nie dostałem. Ze strony Olympusa nadal cisza =\
Jutro znowu zadzwonię do wawy i mam nadzieję, że usłyszę jakiś konkret.
Pytanie tylko co sie stało jeśli PP zgubiła przesyłkę. Drugi raz kodu kreskowego Olympusowi nie wyśle =\
W tej sytuacji masz prawo dochodzić odszkodowania od poczty, chyba że wysyłałeś listem ekonomicznym, to wtedy lipa. Oczywiście kosztów prezentu od Olympusa Ci nie zwrócą, a jedynie zadeklarowaną wartość przesyłki (o ile taka była) lub iluśtamkrotność kosztów przesyłki, czyli jakieś grosze.
Z tego co czytałem, dyma nas bank, z którego jest robiony przelew, a nie bank do którego jest robiony przelew, czyli jest to pośrednia wina Olympusa, który (tylko czasami?) wysyła z banku, który pobiera tak dużo. Ja mam takie dane przelewu:
Nazwa Banku
DBPL Centrala
Nadawca
OLYMPUS IMAGING EUROPA GMBH
WENDENSTRASSE 14-18
20097 HAMBURG
Tytułem:
OLYMPUS LENS CASHBACK PROMOTION
MINUS KOSZTY DBPL 90.01PLN
Koszty przelewów dla Banku Śląskiego:
Koszty przelewów zagranicznych
W przypadku przelewu europejskiego opłata za przelew wychodzący z rachunku klienta wynosi 5zł, a za przelew przychodzący na rachunek w ING banku Ślaskim 0zł. Opłaty obowiązują wyłącznie dla przelewów w euro zlecanych do banków znajdujących się w krajach Unii Europejskiej. Nie są zależne od kwoty ani też kraju UE, do którego przelew jest wysyłany.
Spotkałem się też z rozbieżną informacją o 0,25% kwoty + 20zł za SWIFT (jest to nadal znacznie mniej niż 90zł - niewiele ponad 20zł).
Coś słaba ta Twoja teoria, jeżeli rózne osoby dostają rózny procent kwoty.
Identyfikator literowy bankuDBPLNr banku188rok utworzenia1995prezesKrzysztof Kalickiakcjonariat100% Deutsche Bank AGcharakterystykaDeutsche Bank Polska jest bankiem uniwersalnym. Oferuje międzynarodowy know-how oraz wysokiej jakości obsługę połączoną z indywidualnym podejściem do potrzeb Klienta. Polityka banku jest ukierunkowana na obsługę dużych i średnich przedsiębiorstw polskich, niemieckich oraz międzynarodowych koncernów oraz instytucji finansowych. telefon(22) 579 9000Nr rachunku w NBP18800009ulicaal.Armii Ludowej 26kod00-609 Warszawawojewództwomazowieckie
Dzwon do prezesa i zapytaj czemu cie wydymal na taka kwote:grin:
Ja jeszcze nigdy nie placilem za przelew bezgotowkowy w zadnym banku.
Natomiast jesli wplacam gotowke to cena jest stala-9€