Może jeśli możesz zrób jakieś zdjęcia nowym E -M1.
Wersja do druku
Może jeśli możesz zrób jakieś zdjęcia nowym E -M1.
Jak już ten aparat pojawi się w sklepach, to chyba się wybiorę do jakiegoś Media Marktu poudawać klienta, bo naprawdę jestem ciekaw jak chcecie tę maszynkę sprzedawać za takie pieniądze :D Interesuje mnie to bardziej, niż aspekty techniczne, bo wszystko wskazuje na to, że E-M1 to zmutowany PEN-F z podkręconym procesorem.
hmm, faktycznie. Tylko z ekspozycji mają:
https://mediamarkt.pl/foto-i-kamery/...xf-18-55mm-eer
swoją drogą niezła cena, prawie 1000 zł taniej niż taki sam zestaw po keszbeku. Pytanie jak mocno był "eksponowany" :)
Zgadza się nowa m1 ma dwa procesory trupic8. Oby dwa są 3,5 razy wydajniejsze od trupic7, który dostał też notabene pen-f. Dzięki tym procesorom aparat działa zdecydowanie szybciej i przede wszystkim dostał też funkcję, którą na pewno wam się spodoba, a mianowicie pro capture.
Co do zdjęć, jak tylko znajdę chwilę postaram się utworzyć jakąś galerię i umieszczę w niej moje wypociny z nowej m1.
Z góry przepraszam za moją składnię ale musicie zrozumieć, że to drugi dzień szkolenia, a więc za nami jest już wieczór, który zakończył się dosyć późno :)
Poszanowania dla sprzętu zbyt wielkiego nie ma.
No i już wiadomo, dlaczego tak drogo ;) Ktoś musi pokryć koszt sprzętu, dla którego poszanowania nie ma. Mnie by interesował film z ręki, jak idziesz, z obiektywem 12-40 (nie 12-100 bo on ma dodatkową stabilizację).
Wybaczcie jeśli powielam istniejące byty, może już było:
https://www.olympus.pl/site/pl/c/cam...ice/index.html
W ramach Olympus Serwis Pro dostępne będą trzy pakiety: Standard Plus, Advanced oraz Elite. Pierwszy, najbardziej podstawowy, dostępny będzie za darmo.
W ramach Standard Plus użytkownicy otrzymają do dyspozycji specjalną infolinię, naprawę w ciągu 5 dni roboczych oraz czyszczenie i przegląd. Konto Advanced daje skrócenie naprawy do 3 dni roboczych (i wypożyczenie aparatu, jeśli naprawa potrwa dłużej), bezpłatny transport sprzętu do serwisu i z powrotem, a także dodatkowe usługi konserwacyjne.
Pakiet Elite daje priorytet na przegląd, czyszczenie i korzystanie z infolinii, a także wiąże się z możliwością otrzymania od razu zastępczego aparatu na czas naprawy, bez czekania aż czas naprawy zostanie wydłużony.
Przede wszystkim do skorzystania z Olympus Serwis Pro będą uprawnieni wyłącznie użytkownicy aparatu OM-D E-M1 Mark II. Ponadto w ramach bezpłatnego pakietu Standard Plus będzie można serwisować jeden aparat oraz jeden obiektyw M.ZUIKO DIGITAL. Jeśli ktoś ma 2 lub 3 obiektywy, będzie musiał skorzystać z pakietu Advanced. Posiadanie dwóch aparatów E-M1 Mark II i do 6 obiektywów kwalifikuje już do programu Elite.
Co wy na to?
Kuszące?