dzięki , to jeszcze gąsiorek ;) Chyba muszę zmienić miejscówkę , bo tylko te cholery wpadają mi w obiektyw
Załącznik 200782
Wersja do druku
dzięki , to jeszcze gąsiorek ;) Chyba muszę zmienić miejscówkę , bo tylko te cholery wpadają mi w obiektyw
Załącznik 200782
Odnośnie poprzedniego zdjęcia "młody gąsiorek" dlaczego tak wielki rozmiar zdjęcia 3 190 px × 2 647 px. ?
Zdjęcie wygląda najlepiej jakościowo w rozmiarze w jakim zostało wstawione, a nie przeskalowane (pomniejszone) przez forum. Tymczasem te Twoje powiększając do oryginalnych rozmiarów (jak zostało wstawione), jego fragment wygląda tak:
Załącznik 200785
Zawsze oglądam zdjęcia w rozmiarze w jakim wstawił autor, bo uważam, że zrobił to celowo i chciałby aby w tym rozmiarze oglądać, a nie przeskalowane przez forum.
Pytanie tylko czy warto wstawiać aż tak duże zdjęcia. Czy to przynosi jakieś korzyści, czy wręcz odwrotnie... (ten widoczny duży szum)
Może powiesz, że się czepiam:), ale tu swojego zdania nie zmienię...w zupełności wystarczyłby rozmiar 1200 px dłuższy bok i wyszłoby na korzyść dla jakości zdjęcia
Takie zazwyczaj wstawiałem właśnie zmniejszone. Ale zauważyłem , że są wtedy jakieś nieostre , a jak wstawiam duże to jest ok, mnie przeskalowanie nie przeszkadza. A że szum jest , no mogłem trochę poprawić "mask". Ale jak tak przeszkadza to kup sobie FF :P
Chyba nielogicznie odczytałeś to co napisałem
rezerwat ornitologiczny Kąty Rybackie