Dzięki wielkie.
Bardzo ładnie wyszło. Balans bieli automatyczny? Jaki jest max używalny zakres iso dla omd? Gdzieś czytałem, że 1600, a tutaj widzę bardzo ładny efekt ... .
Wersja do druku
Jak na zdjęcie z telefonu to nawet super :-)
Byłoby super. Jak na tle panasa plasuje się 25/1.4? Podobno trzeba ją trochę przymykać żeby było ostro? Macie jakieś doświadczenia?
co się tyczy bandingu z 20stki - przy ciemnych zdjęciach, na czułości 3200, szanse złapania pasków szacuję na 60%, na zdjęciach "jasnych" można jechać z ISO nawet na 5000 (więcej nie sprawdzałem) i jest git... to zdjęcie obok już kiedyś wstawiałem w innym wątku ale dla przypomnienia...
na temat ostrości 25tki wiele nie powiem, za krótko ją mam żeby opinie wydawać, ale jakiegoś niepokojącego mydła na żadnych zdjęciach nie widziałem.
Nie wygląda to tragicznie. Fajnie, że możecie podesłać jakieś sample. Moim zdaniem zbyt mało mówi, pisze się na forach o zaletach matrycy z Omd. Ciekaw jestem jak będzie się prezentowała na tle d700? Wiem, że to nie jest FF, ale OMD pokaże pewnie parę zalet, którymi pokonana d700. Z góry dzięki za sample.
Prawdopodobnie jutro dojdzie w końcu do mnie mZD 17 i przez weekend mam zamiar ją trochę przetestrować. Niestety nie mam OM-D. Jeżeli ktoś z Krakowa chciałby się wybrać na wspólne testowanie w terenie, to proszę o kontakt na priv.