:shock::roll:
Ja wysiadam, to dla mnie zbyt skomplikowane. :|
Już nie da się robić zdjęć bez dorabiania do tego ideologii?
Wersja do druku
Jeżeli chodzi o zdjęcia to mogę się jedynie wypowiedzieć o własnych odczuciach. Podobają mi się w większości tych, które obejrzałem. Nie znam się specjalnie na technice, zwłaszcza jeżeli mówimy o portrecie. Ale fotki dzieciaków są ciepłe i przyjemne dla niewprawionego oka.
NATOMIAST
z powyższym stwierdzeniem się nie zgodzę :-P.
Irku , wypowiedzialem sie w tym watku , napisalem ze zgadzam z podejsciem do tematu kolegi @diabolique , staralem sie to jakos uzasadnic.Taki glos w dyskusji , mozna sie zgadzac , mozna dyskutowac , mozna wreszcie napisac na priv a ja dostalem od ciebie nagrode w postaci odjetych punktow reputacji :wink: fajnie ze wykorzystujesz narzedzia ktore sa dostepne , ale jakos wydaje mi sie to nie fer bo przeciez nawet w sumie nie rozpisywalem sie , nie ocenialem li tylko zabralem glos ze fajnie ze dyskusja czasmi moze byc ciekawa bez zlosliwosci i innych podobnych i ze mozna sie odniesc merytorycznie do prac autora.
Wiem ze beda rozne glosy , rozne zdania i rozne opinie i to jest piekne , chyba na tym polega dobra wymiana zdan , to ze sie nie zgadzasz z czyms nie znaczy ze masz zaraz leciec po reputacji bo nie rozumiem takiego zachowania , napisz , zacytuj mnie , odnies sie do tego co ktos napisal , nie rob czegos za plecami , bo to troche nie ladne.
Wlasnie staralem sie w jednej mojej wypowiedzi napisac ze mozna podyskutowac ale majac nadzieje ze nie bedzie takich chwytow , w sumie nigdy nie prowadzilem z toba dyskusji na zaden temat a tu masz kara.:wink:
No szkoda ze wiecej punktow nie mozesz mi wziac , jesli ci to sprawia przyjemnosc to prosze bardzo do uslug.
Przepraszam Autorke za dodatkowy wpis ale chcialem poprostu napisac ze wiecej bym wymagal od kogos kto jest tu stalym bywalcem i ma on wlasnie podnosic poziom dyskusji a nie udowadniac ze tylko on ma racje a pozostali ktorzy maja inne zdanie to sa be wiec ich po lapkach , po punktach i po czym kto wie jeszcze.
Pozdrawiam sie Irku , mam prosbe szanuj wypowiedzi rozne , nie tylko swoje bo jesli chcesz ty tylko miec racje to to napisz , podejrzewam ze gro osob juz nie zabierze glosu.
Przepraszam za offtopic.
Dandellon: Zabawa w reputację jest tylko zabawą i po to jest taka możliwość aby z niej korzystać wg uznania... Nie chodzi w niej o sprawiedliwość przecież, tylko sygnalizowanie swoich własnych preferencji :) Moim zdaniem tekst diabolika był bardzo niepoprawny i sugerujący jego nieomylność --Jego zastrzeżenia na początku tekstu o osobistym charakterze poglądów są tylko wybiegiem formalnym ukrywającym rzeczywisty cel dokuczenia Autorce. Zdradził się on na koniec swojego tekstu pisząc: "nie wiem co zrobisz z tą wiedzą" itd. W związku z tym dostałeś minusa ode mnie za poparcie złośnika :)
--------------------------------------------------------
ps: Ja też dostałem minusa (z podpisem) i nie robię z tego problemu... :)
Zaczynamy zmierzać w stronę metafizyki, jak widzę. A nawet powoli staje się jasne kto ma odpowiednie zdolności w tej dziedzinie, bo jest w stanie odczytać PRAWDZIWE intencje autora wypowiedzi. No cóż, zazdroszczę, taki talent może być pomocny w odgadnięciu liczb w Lotto.
Ładnie się wypowiedziałeś, Dandelion.
Wiesz powiem ci Irku ze tak argumentowac mozna wszystko , blad logiczny polega na tym ze dlaczego dla zabawy nie podniosles mi reputacji , skoro to TYLKO zabwa ?! Wiesz rob tam sobie jak chcesz , odejmuj , dodawaj mnie to nie ziebi ani nie grzeje-, chcialem tylko by jesli juz jest jakas dyskusja by mozna bylo ja prowadzic w sposob przynajmniej malo napastliwy a lagodny bo przeciez nie bedzie tak ze wszyscy ze wszystkimi sie 100% zgodzimy , chyba przyznasz mi racje ( ale oczywiscie nie musisz ) , teraz moglbys mi troche punkcikow dodac :wink:
A powaznie rzecz biorac jakos tak wnikliwie nie analizowalem tekstu jak ty to przedstawiasz ze ktos cos mial na mysli ze byl od razu zlosliwy - ciekawi mnie jak to jest od razu wiedziec ze ktos komus chce dokuczyc ze mial zle zamiary , inaczej mozemy kogos najzwyczajniej dotknac , urazic. Hm ja jakos sobie tego nie umiem wyobrazic na podstawie jakiejs jednej czy dwoch wypowiedzi , bo one nie byly atakiem. A to ze ty tak Irku to odbierasz to tez przeciez masz prawo , ale czemu starasz sie narzucic komus interpretacje tekstu , kazdy czyta i sam ocenia czy ktos byl zlosliwy czy nie.
Widzisz wlasnie taki sposob dyskusji ktory cos z gory zaklada , narzuca zawsze mnie jakos zniechecal do dyskusji na forach , bo potem sie okazuje ze jeden to "diabel" rogaty na ten przyklad .,, a ty Irku masz wylacznosc na interpretowanie kto ma jakie zamiary , intencje ., fortele czy podobne historie. A moze ktos napisal bez zlych INTENCJI jakos zawsze daje wiare bo niby dlaczego mialbym od razu zakladac ze kto komus chce przylac.:wink:
Pozdrawiam cie Irku i oczywiscie pisalem bez najmniejszej zlosliwosci by nie bylo :):):)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dzieki , troche mnie wyprzedziles ale to samo napisalem wlasnie w odpowiedzi., fajnie jest podyskutowac a nie sie klucic bo wydaje mi sie ze za duzo tego na niektorych forach, tutaj jest wiele wspanialych osob , pasjonatow - a wiec jest o czym porozmawiac.
Pozdrawiam :grin:
Witam szanowne zebrane tu grono...
Po pierwsze proszę o spokój...
miałem nadzieję że od wczoraj emocje ucichną ale widzę że przepychanka trwa dalej...
W moim odczuciu po to są tego typu wątki i po to pokazuje się swoje zdjęcia w wątku aby posłuchać co ludzie mają o nich do powiedzenia. Można się z tą opinią zgadzać lub nie, może to być opinia osoby znaczącej* lub nie. Znamy dane osoby ich dorobek fotograficzny i możemy wziąć sobie do serca daną opinię albo ją zlać.
Może to być dla nas wzór albo antywzór
Mimo wszystko - piętnowanie kogoś za to że szczerze napisał co myśli jest - jak by to powiedział ksiądz z filmu Jabłka Adama - WIELKIM NIETAKTEM
Wypowiedź Diabolique jest stonowana niezbyt emocjonalna od początku pisze że jest to JEGO PRYWATNE ODCZUCIE Z KTÓRYM SIĘ MOŻNA ZGADZAĆ LUB NIE
Jeszcze raz zwrócę uwagę na pewien szczegół wypowiedzi
Irku - piszesz o bardzo niepoprawnym tekście
Jak byś ocenił poprawność takiego tekstu skierowanego bezpośrednio do kogoś ?? ( oczywiście mowa o hipotetycznym tekście który ktoś mógł komuś napisać... )
I czy kogoś kto ( tylko potencjalnie oczywiście ) tak by komuś napisał w hipotetycznym PW tez nazwał byś forumowym awanturnikiem czy nie ?Cytat:
Jesteś kretynem , który żywi się nienawiścią --- nie masz za grosz wrażliwości estetycznej ... rób te swoje zakrwawione mordy i daj spokój Wanilli --won
Może chamem ? Może prostakiem ? Może kulturalnym rozmówcą ?
Bo ja oceniłbym taki tekst jednoznacznie i zupełnie inaczej od wywodu diabolika...
Jest jakaś krytyka zdjęć przedstawiona przez diabolique - jeśli Wanilia chce to może z tym polemizować, jeśli nie - może napisać że się nie zgadza, Mało tego - zrobiła to - napisała co sądzi o wywodzie innego użytkownika.. natomiast cały syf w wątku robią obrońcy uciśnionych..
Pozwólcie im sobie o tym najnormalniej porozmawiać a nie wtrącajcie się czy wszczynajcie jakieś kłótnie nie mówiąc już o besztaniu innych
Na koniec informacja techniczna każde chamstwo w postaci wyzywania kogoś od kretynów będzie kończyło się bezpardonowym banem. Bo o ile można akceptować słowa krytyki pozbawione obrażania innych czy wycieczek osobistych - to pisanie ( jesteś kretynem, jest poniżej jakiegokolwiek poziomu)
Na szczęście na naszym Forum tego typu chamstwo się ( mam nadzieję) nie zdarza a tekst ( mam nadzieję ) jest tylko fikcją wymyśloną na potrzeby zobrazowania jaki niski może być poziom dyskusji
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A generalnie wróćcie proszę do poprzedniej formy tego wątku ;)
Nie wiem, o co te całe zamieszanie. Zaglądam tu od czasu do czasu pooglądać fotki. I jak dla mnie są świetne. Wrażliwość, świetne oko fotografa, dobra obróbka, niezwykła uroda fotografowanych postaci - to widzę. Nie dostrzegam jednak niczego, co mogłoby skojarzyć mi się z "paczką chipsów", czyli fotografią jakiegoś produktu.
mi się wiele zdjęć Wanilii nie podoba i wiele podoba...ale nie obrażam nikogo, mimo, że jak przy zdjęciu gdzie same 5tki się pojawiają , a ja dam 3, robi się dość niemiło.
a oceniając ostatnią serię z córką - nie podoba mi się, przekombinowana, wolę jak robisz dojrzalsze modelki :)