A cóż Ci te biedne kolory zrobiły że ich chcesz konwertować? ;)
Wersja do druku
pierwszy kwiotek znakomity :)
b&w upraszcza wiele spraw , patrzac na zdjecie szybciej znajdujesz to co chcesz , w przypadku Helmutha ksztalty geometryczne , mysle ze problem drutow stanie sie mniej dotkliwy , poprostu nie bedziesz na nie zwracal uwagi
byc moze nie jestem obiektywny bo ostatnio robie duzo analogiem w b&w i nawet z cyfry lubie tez zmienic na b&w , dzisiaj robilem sporo zdjec i kilka razy zastanawialem sie czy zostawic kolor czy b&w , po przemysleniach wybralem b&w bo latwiej skierowac oko widza tam gdzie chce
Zwróć uwagę że tutaj oprócz kształtu grają również kolory, ich brak jest nieuzasadniony. Użycie B&W imho powinno być czymś uzasadnione. To że się coś da zrobić nie znaczy że koniecznie należy to robić. Tak na marginesie fotografię czarnobiałą wymyślili bo nie potrafili kolorowej zrobić :)
Hmm :roll:
Pobawiłem się tym kadrem
Załącznik 61545
najpierw konwersja
Załącznik 61544
a potem jeszcze wyczyściłem z drutów i graffiti:
Załącznik 61543
Co o tym sądzicie? Czy lepiej w BW? A może bez przeszkadzajek?
Mnię się te pastelowe kolorki podobają, tak jak pisałem. Zniknięcie słupa natomiast jest genialne. Tym kursem bym szedł.
Helmuth!!! Władza do głowy uderza(Główny Prostownik TWA)?? Aleś wyprostował te kładkie:mrgreen: no przeprost formy nad: "wertykalnym pionem i horyzontalnym poziomem":mrgreen::mrgreen:
A tak serio: ostatnie wyczyszczone, bardzo na tak. Co do kwiatków dostałeś w galerii, ale i tu powtórzę - fajne.