Wypatrzyles piękne ptaki.
Wersja do druku
Piękne te Twoje kadry okołozlotowe, mają klimat, ptaszki też niczego sobie, gratki.
Dzięki za odwiedziny i wpisy.
Tak powoli przeglądam jeszcze fotki ze zlou, w końcu muszę wybrać też coś do wątku testowego :)
Jeszcze z zachodu mam składak z 2 kadrów, format 16:9
Y 190.
Załącznik 120476
I jeszcze jedna panoramka
Y191.
Załącznik 120556
dzięki :)
i ostatnie już z tej polanki fotki
Y192.
Załącznik 120561
Y193.
Załącznik 120562
Ja zwykle dobry poziom.
191 - super panorama i 193 piękny klimat.
Super panoramy, najbardziej podoba mi się Y192. stonowana, malownicza, przestrzenna, niby najmniej efektowna ale fajna :)
Y194. widoczek z okna, test filtra połówkowego szarego z systemu Cokin
Załącznik 120706
Ostatnie szerokie kadry świetne, szczególnie 191. i 193. niebo na nich bardzo malownicze.
193 mi się :)
Pozdrawiam.
Sporo ciekawych kadrów powyciągałeś z tego zachodu w Wysowej i to bardzo różnorodne :-) Te z Regetowa też ciekawe :-)
Witajcie, dziś pora na małą relację z weekendowgo wypadu w Góry Stołowe.
Na dwa dni przed długim weekendem okazało się, że w piątek nie muszę być w pracy, za to w niedzielę na popołudniu mamprzyjść... Ucieszyło mnie to, brak urlopu w tym roku pozwala cieszyć się z takich okazji :) Szybko korzystając z internetowych ogłoszeń zaczęliśmy dzwonić za noclegiem dla 6 osób, tu zaczęły się schody. Większość interesujących nas miejsc była zajęta. W końcu udało się trafić na wolny domek w Radkowie. Niewiele się zastanawiając zarezerwowaliśmy go. I tak oto udało się nam spędzić trzy dni w jednym z piękniejszych miejsc naszego kraju.
w dzień przyjazdu, korzystając z pięknej pogody wybraliśmy się na wycieczkę, na szlak zwany Skalne Grzyby. Pierwsze jednak miejsce na szlaku jakie zdobyliśmy to Pielgrzym.
Pielgrzym to skalny bastion (672m. n.p.m.) na krawędzi Gór Stołowych powyżej Wambierzyc. Usytuowany został na nim punkt widokowy z jednym z najwspanialszych widoków w Górach Stołowych, roztaczającym się na Kotlinę Broumovską, Góry Sowie i Bardzkie. Krótkie dość ostre podejście rekonpensują nam piękne skały jakie mijamy podczas wejścia. Polecam każdemu odwiedzającemu Góry Stołowe to miejsce.
Y.195.
Załącznik 121804
Y.196. Ciężko zdjęciami oddać mijane skałki, mają ok. 50m wysokości, takie miejsca polecam zobaczyć na własne oczy.
Załącznik 121805
Y.197. skłądak z 6 pionowych kadrów, na pojedynczym kadrze nie chciały te skałki wyjść :)
Załącznik 121806
Y.198
Załącznik 121807
Y.199 Widok z platformy widokowej usytuowanej na szczycie Pielgrzyma.
Załącznik 121808
Wspaniałe tereny. W ubiegłym roku na krótko, po 36 latach odwiedziłem ponownie tamte strony. Można pozazdrościć widoków(przykładem panorama), jak i wielkiej różnorodności form skalnych.
Myślę, że jeszcze pojawi się trochę fotek z tego wypadu.
Dzięki za zdjęcia. Cały czas mnie wabi południowo-zachodnia Polska.
Panorama jak zwykle super, a i przednie zdjęcia kamieni. :D
Dzięki panowie, ciężko się fociło, spacer w samo południe, czasem chmury zakryły słonko ale to nawet pogarszało sprawę. Fotek trochę bedzie, choć wypad był bardzo rekreacyjny, nastawiony na odpoczynek, Była z nami kobieta w ciąży, byli znajomi pierwszy raz odwiedzający te góry, sporo piwa i własnej roboty nalewek :)
Gratuluje wycieczki, czekam na więcej.... Zapowiedź interesująca.
Posiedzieliśmy sobie na tej platformie chwil kilka, widoki są naprawdę super. Po tych kilku chwilach wróciliśmy na szlak Skalne Grzyby, tzn do tego szlaku kawałek jeszcze trzeba wędrować ale jest to lekki i łatwy spacer. Dochodi się do miejsca w którym można wybrać czy idziemy w prawą, czy lewą stronę szlaku. Wybraliśmy kierunek na lewo. Być może druga strona jest ciekawsza, tego póki co nie wiem. Jako, że mamy w planach kolejne wypady w te góry zapewne dowiemy się jakie tam atrakcje przygotowała nam natura do zobaczenia.
Y200. Pielgzym
Załącznik 121826
Y201.
Załącznik 121827
Y202. Na szlaku Skalne Grzyby
Załącznik 121828
Y203.
Załącznik 121829
Y204.
Załącznik 121830
Y205.
Załącznik 121831
Y206.
Załącznik 121832
Ciekawie się zapowiada, fajne zdjęcia. Widzę, że pogoda Ci dopisała. Ja byłem kilka dni wcześniej, tylko na kilka godzin. Było niestety szaro-buro i deszczowo.
Fajne zdjęcia. :grin:
Świetne te "grzyby":)
Piekne widoki z polanki.
Dzięki :)
---------- Post dodany o 22:01 ---------- Poprzedni post był o 22:00 ----------
Z platformy ( nie mylić z pewną partią) :)
---------- Post dodany o 22:02 ---------- Poprzedni post był o 22:01 ----------
Dzięki, będzie :)
Jeśli będziecie się wybierać w te góry to polecam połazić i pooglądać na własne oczy te skałki, wiele z nich jest tak usytuowane, ze nie sposób dobrze pokazać na zdjęciach, zresztą nasze oczy są o niebo lepsze od najlepszych obiektywów :)
Y207.
Załącznik 121988
Y208
Załącznik 121989
Y209.
Załącznik 121990
Y210.
Załącznik 121991
Y211.
Załącznik 121992
Y212.
Załącznik 121993
Piękne tereny, chodziłem tam z 30 lat temu, moje rodzinne strony:).
Wspaniale wyglądają te skały, zazdroszczę łazikowania.
Pozdrawiam
Podoba mi się. Lubię takie klimaty. Aż oczy cieszą takie widoki :)
Dzięki yamada za fajne zdjęcia , też w ostatni wekend byłem w tych stronach - metę miałem w Polanicy Zdroju. Miłem zamiar być na Szczelińcu i odwiedzić Błędne Skały, niestety skały odpuściłem, natomiast pod Szczelińcem zostałem z młodszą córą a żona ze starszą wdrapały się na górę
Piękne miejsca i kadry świetne.
Gratulacje i pozdrowienia.
Mały przerywnik, zamiast skałek, ptaszek...zięba
Y213.
Załącznik 122173
Bardzo fajne zdjęcia :) Pozdrawiam
Widzę, że ptaszki wciągają:wink:, ładnie zapozowała.
Ciąg dalszy relacji z Gór Stołowych. Kolejny dzień przywitał nas deszczem, wschód słońca, którego fotografowanie sobie zaplanowałem niestety nie wypalił. Przestało padać ok. 14:00. Co prawda deszcz padał z przerwami, czasem nawet ładnie świeciło ale nikomu nie chciało się łazić po szlakach w taką pogodę więc pojechaliśmy do Kudowy. Tam zrobiłem kilka fotek tyle że to zdjęcia pamiątkowe dla ekipy :). Wracając z Kudowy, jako że deszcz przestał padać postanowiliśmy wejść jednak na szlak. Nie wszyscy, połowa ekipy wróciła do domku. Wybraliśmy szlak na Białe Skały. Fajna trasa, krótkie niezbyt męczące podejście a potem wędrówka z pięknymi widokami...Cała trasa to tylko 7km
Y214. Trasa
Załącznik 122529
Y215.
Załącznik 122530
Y216.
Załącznik 122531
Y217.
Załącznik 122532
Y218.
Załącznik 122533
Y219.
Załącznik 122534