Świeżutkie, dzisiejsze :)
494
I ten sam budynek, bardziej "normalnie" :wink:
Wersja do druku
494...bardzo dobre.
495...fajnie wygląda, ale troszkę słońce za mocno przyświeciło :)
494 Świetne przykładam ekierkę do monitora i nic mi się nie zgadza :)
na 495 chyba mocno zamknąłeś obiektyw bo wyszły plamki na matrycy albo na wew soczewce obiektywu.
Jestem fanem Twoich miejskich klimatów , piony krzywe i poziomy :)
Pozdrawiam
Z 495 miałem problem jak stanąć przez to drzewo, którego fragmenty widać. Jeszcze do tego półokrągła elewacja- jak bym nie kombinował, słońce i tak odbija się prosto w obiektyw :wink:
Ocenione w galerii superanckie:)
494 świetne, też dziś byłem ale jakoś nie chciało mi się "polować"
pzdr
Uffff!! Musialam nadrobic zaleglosci w twoim watku :roll:
"Zlomowisko " ciekawe, a z ostatnich 494...ten "nienormalny" calkiem gut, lubie takie nietuzinkowe spojrzenia na architekture typowe oczywiscie dla ciebie :wink:
Oba bardzo dobre (ocenione w galerii) na drugim rzeczywiście dużo lpiej było by bez drzewa no ale wyciąć nie mogłeś :cool:
Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe opinie :grin:
Rozzuchwalony miłymi komentarzami, wstawiam efekt zabawy zdjęciem :grin:
494- prosto, strzeliście o ładnym rytmie pięter. 495- podoba mi się ta fasada ze szkła w którym efektownie odbija się sąsiedni budynek. Refleks słońca nie razi w moich oczach dodaje klimatu pięknej słonecznej pogody i wnosi trochę naturalizmu w techniczny świat.
Przyjdę na korepetycje :wink::grin:
Gratulacje :grin:
No nie, z ostatnim to juz przegioles, jest po prostu odlotowe!!!!!!:grin:
Tak sobie mysle, ze jak ktoregos dnia jak wyczerpia Ci sie wszystkie mozliwe budynki do ustrzelenia, to nawet jak jeszcze raz je uwiecznisz to na pewno z calkiem innego punktu widzenia, mieszajac nam poziom z pionem i sprawiajac, ze sami nie wiemy co ogladamy....dol czy gore :mrgreen:
Fajnie, psychodelicznie :wink:
498 bardzo wpadło mi w oko i podoba się najbardziej z całej trójki, może dlatego, że płaszczyzny budynków i nieba ładnie zagrały w kadrze. Na dwóch pozostałych symetrie zwracają uwagę i ładnie prowadzą wzrok.
Z ostatnich wszystkie ciekawe, nie potrafie sie zdecydowac na jedno :grin:
Te szalone symetrie przyciagaja wzrok.
Najwole Twoje zdjęcia w kolorze :)
Dzięki wszystkim za pochwały! :grin: Obiecuję, że mnie nie zepsują :wink:
Budynek w budynku:
Znowu ta skromnosc...:mrgreen:
Ostatni fajnie zlapales. Brakuje tylko tego abys wyczarowal tak aby ten dom ktory sie odbija w szklaku tez byl taki idealnie rowny :-P
Musiałbym trochę wyklepać powyginane szybki a nie miałem przy sobie młotka :mrgreen:
Zmiana nastroju- zdjęcia z "nocnego" wypadu :wink:. Zaczął się wieczorem ale skończył się w nocy, kiedy zorientowałem się, że nie zabrałem statywu :oops:
Witam
502 super też to fotografowałem ale nie z takim efektem :)
Pozdrawiam
Karol
503 fajne
Budynek w budynku świetny, to to co lubię najbardziej. Oczywiście wolałabym bardziej uabstrakcyjnione poprzez ciachnięcie "realistycznego" dołu ale to w końcu Twoje dzieło, nie? (a moje zboczenie) :D
Ja chyba też Twoje abstrakcje geometryczne wolę w kolorze.
503 i 504 z wskazaniem na 503. Bardzo dobry kadr.
Dzięki, że wpadliście i za komentarze :)
Następnego dnia udałem się w to samo miejsce już ze statywem :-P
Ales cekinami szumowymi wysypal kadr:grin:
Masz rację, moja wina. Nie włączyłem redukcji szumów :oops:
Na usprawiedliwienie mam tylko tyle, że to pierwsze nocne zdjęcia tym aparatem. :???:
503 i 504 bardzo ciekawe i podobają się. Zdjęcia nocne ładnie grają kształtem i kolorem.
Ano trzeba trzeba.Pozwolilem se poprostowac troche:grin:Znaczy sie latarnie podparnelem trochu.
Fota 496. + obróbka Mirka jest OK;-
Przy foceniu nocą ja raczej unikam lamp w okolicy pierwszego planu bo z reguły psują całość. Chociaż czasami jest odwrotnie.
Kaz> Ja taż staram się tego unikać ale nie zawsze się daje. Tu się nie dało (przynajmniej ja nie miałem lepszego pomysłu :wink:)
Dwa poranne zdjęcia:
Stopień wodny na Menie. Trzy pierwsze przęsła spiętrzają wodę, dalej budynek hydroelektrowni i na końcu śluza (widać tylko sterownię).
Na drugim widok z tego stopnia.
helmuth skąd te plamki na fotce ze stopnia wodnego,
matryca czy obiektyw?
Jestem wściekły na siebie :evil:
Nie zauważyłbym, gdybyś nie spytał. Ostatnio, głównie komentowane są "babole" na moich zdjęciach a nie same zdjęcia :-P
Najprawdopodobniej to obiektyw (miałem jakieś plamy i paprochy :oops:) + mały otwór (F22)
Zdjęcie poprawiłem :wink: