Widać obaj daliśmy się zrobić w tego-onego http://radioszczecin.pl/1,117511,jes...lto-to-normaln
Wersja do druku
Widać obaj daliśmy się zrobić w tego-onego http://radioszczecin.pl/1,117511,jes...lto-to-normaln
też ostatnio się zastanawiałem widząc pola pełne takich roślin - rzepak to czy coś innego. Teraz już wiem :)
Mi też to w tym miejscu nie pasuje, ale znam ten kawałek drogi i wiem, że tam są domy i Ci ludzie jakoś muszą dojechać, mieć prąd, a skoro jest droga to służby znaki stawiają, bo ograniczenia i takie tam.
No ba, jakoś się specjalnie tym kawałkiem ziemi w niebiesiech nie interesowali, gdy ggolus postanowił nacisnąć spust migawki i chmur nie rozgonili. Widać ostro nabroił albo za mało do koszyczka wrzucił :p
Rozumiem Twoje rozczarowanie. W sumie to czuję to samo, bo ostatnio takie fajne ahtystyczne B&W wrzucał, a tu kicha jakaś, ech...
Bardziej bym się spodziewał wypowiedzi autora zdjęć, ale co tam, nieważne:)
Takie dość słabe na "obronę". Przecież nie było przymusu aby akurat takie zdjęcia jesieni (z taką zawartością kadru) pokazać. To chyba świadoma decyzja autora ?, a ja jako odbiorca odnoszę się do tego co widzę. Nie wątpię, że autor zna lepsze miejscówki na zdjęcia jesieni, gdzie sama przyroda jest.
Powiedzmy samo światło jest najmniej w tych zdjęciach istotne i może niepotrzebnie o tym wspomniałem. Można jesień pokazać bardzo kolorową, a także szarą, burą i ponurą, ale coś musi być jeszcze w kadrze... co zatrzymuje na dłużej (w tym drugim przypadku:)...szczególnie)
Na przepalenia już wpływ się ma.
Rozczarowanie to za duże słowo i przyznam wcześniejszych zdjęć niezbyt kojarzę i nie mają tu specjalnie nic do rzeczy. Fakt z oceną pojechałem może za ostro, tym bardziej, że wątek (jak później doczytałem) nie do oceny, ale autor prosił o wypowiedź na temat zdjęć
Pazdziernikowy poranek.
Załącznik 159427
Szanowny Andtorze2, dziękuję za Twoje zdanie ale nie wylapałeś kompletnie treści zawartej na zdjęciach. Masz rację w tym co piszesz i dobrze.
Zwróć uwagę, że napisałem "co jest nie tak z tymi zdjęciami" a chodziło mi o to, że na zdjęciach pokazałem lepiej lub gorzej kolory jesieni z kwitnących polem (jak mylnie uważałem) rzepaku :-)
I tyle :-) bez użycia fotoszopa kontrastrujące elementy przyrody. Dla mnie nieprawdopodobne połączenie.
Ahutta ma rację, rejestruję obraz miejsca taki jaki zastałem :-)