Koniki jak koniki pozostale nic ciekawego.
Wersja do druku
Koniki jak koniki pozostale nic ciekawego.
Brno się tym razem Pragą nie zachwyci. Suchar, masz jeszcze jakieś fotki?
PS: ktoś wspomniał o wypadzie do Pragi - może małe spotkanie i wspólne szwędanie się po tym mieście? ;-)
Dzieki za komentarze, ostatnie fotki rzeczywiscie niewiele ciekawego, bo to byly juz ostatki. Najlepsze juz pokazalem :) Niestety obawiam sie, ze wiele wiecej juz nie mam. Teraz i tak wlasciwie nie mam dostepu do fotek, bo wyjechalem.
Pzdr
Suchar bardoz podoba mi się na ratunek królewnie w kolorze. zdjęcie bardzo ciekawe, kolorystycznie powalające, naprawde jestem pod jego wrażenie. cos sie na nim dzieje. to tak jakby 3 kadry z filmu. na pierwszym figura konia z jeźdźcem ale siedzącym na brzuchu konia, drugi kadr jest rozwinięciem pierwszego, pokazuje coś więcej, otoczenie tej całej sceny a na trzecim autor pokazuje, że wszystko obserwuje manekin, który odwrócony zdaje się jakby był żywy. Tak sobie to interpretuję i jeśli nie przypada Ci do gustu to potraktuj to jako dygresję, której nie musisz słuchać. reszta zdjęc przy tym dla mnie bez historii.
Dzieki rrrradek, juz myslalem, ze nikt sie nie wypowie na temat tego zdjecia :) Mniej wiecej tak widzialem ten tryptyk jak Ty, dlatego tez ciesze sie, ze jest tak odbierany (przynajmniej przez jedna osobe :)). Wrzucam jeszcze kaczuche, jedno z ostatnich zdjec z Pragi, jakie mam do pokazania (tak mi sie wydaje).
81. Praska kaczucha
Pzdr
Kaczucha sie widze nie spodobala. Nie mialem dostepu do zdjec przez dlugi czas, a do internetu tez troche ograniczony, dlatego mam troche zaleglosci zdjeciowych. Troche zdjec z nad polskiego morza. Kilka pejzazykow, troche innych niz wiekszosc pejzazy prosto z Chlapowowa. Ciekaw jestem, co o tym myslicie. Zapraszam do komentowania!
82. Klos (helios 44M-4)
83. Inny pejzaz 1
84. Inny pejzaz 2 (to samo miejsce)
85. Pejzaz 3
Pzdr
Suchar,
Najbardziej podoba mi się 83. pejzaż rzeczywiście inny. co to za obróbka? ostre kolory, droga na brzegach jakby zardzewiały pręt. obrabiałes ta fotę w PS czy jakiś filtr? Co do heliosa to jestem ciekaw czy coś jeszcze zrobiłeś. na tej fotce fajnej kontrastowo - ostry pomarańcz z czarnymi kłosami nie do końca widać jego możliwości. jestem ciekaw jakiegos pejzażyka bo właśnie ostatnio nabyłem przejściówkę a mam tego heliosa i na razie robiłem sobie takie małe próby ale w plener jeszcze z nim nie wyskoczyłem. Ostatnia fota niby bez historii lecz ta chyba brzoza bo z daleka nie widze, przypomina mi wakacje z dzieciństwa, tez było pole i na środku rosła brzoza przeważnie wśród morza żyta. no ale to tylko moje wspomnienia :).
Dzieki za komentarz :) 83 naswietlalem na niebo, wiec dol byl prawie czarny. By go rozjasnic, mastrowalem troche przy poziomach, a potem nalozylem bialo-czarny gradient, by niebo pozostalo niezmienione. Okazalo sie, ze na ziemi zarejerstrowalo sie malo szczegolow, wiec pokombinowalem troche w inna strone. Troche zmienialem balans kolorwo, poziomy itp. Chcialem osiagnac abstrakcyjny, moze surrealistyczny pejzaz.
Heliosem meczylem chyba tylko ten klos. Moze pokaze jeszcze cos z Heliosa, ale nie pamietam, czy cos jeszcze bylo.
Pzdr
ja tak naprędce wczoraj zrobiłem sobie teścik tego heliosa i jak na obiektyw za 45 zł to wypadł super.
pozdr.
83 IMO przekombinowane, ale 84 juz ok, moze bylo warto hdr zrobic?
85 bardzo sympatyczna, najbardziej mi sie podoba
pozdrav