Ma CCD. Czyje, nie wiem. W przeciwieństwie do Live MOSa, ta matryca nazywa się (Live) CCD.Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Wersja do druku
Ma CCD. Czyje, nie wiem. W przeciwieństwie do Live MOSa, ta matryca nazywa się (Live) CCD.Cytat:
To w takim razie coś mi się pomieszało ... ale skoro to jest też Live, ale CCD, to może dlatego zrezygnowali z LV? Testowali coś nowego i w ostatniej chwili okazało się, że jednak jakość jest nie ta (odświeżanie, zużycie)? A może to technologicznie ta sama matryca co w Alfie tylko zmniejszona do 4/3? Jestem bardzo ciekaw jak to się dalej potoczy :)Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
"Live" dopisałem od czapki - taki żarcik. To jest CCD.Cytat:
Specyfikacja E-400 na stronie Olympus Polska zawiera informacje o Live CCD oraz o możliwości podglądu GO w wizjerze i na monitorze LCD, czyli tak jak w E330. Na stronie Olympus UK czytamy, że sensor jest typu CCD, a podgląd GO jest możliwy ... i tyle. Pojawia się pytanie – która specyfikacja zawiera wiarygodne dane? Testem może być informacja o zdjęciach seryjnych. Olympus Polska podaje - 10 kadrów na sekundę w trybie HQ JPEG, czyli szybciej niż Nikon D2hs! Olympus UK oraz wszystkie pozostałe europejskie oddziały informują właściwie - 3 k/s do 10 w serii.Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
pozdrawiam
Zaufaj instynktom. Jak w PL mówią że będzie LV, a w GB, że nie, na Fotopolis w opisie aparatu nie ma słowa o LV, to kto ma rację?Cytat:
Zamieszczone przez Z
Pozdrawiam
Instynkt podpowiada mi, że masz rację w sprawie LV. Pytam tylko dlaczego zdrowy rozsądek nie podpowiada Olympusowi Polska, by poprawił specyfikację?
pozdrawiam
Zdrowy rozsądek im podpowie, ale zespół wyjechał już do Kolonii ;-).Cytat:
Zamieszczone przez Z
To wyjaśnia sprawę. Czekamy na Twoje relacje z Kolonii, min. na temat e-400.
pozdrawiam
co do matrycy to gdzieś czytałem żę wyprodukował ją Panas ale zaprojtkowali spece od Olka :/
Pansłoik podobno sam matryc nie robi , firmuje to co robi jakaś niezależna firma-wykonawca. Projekt konstrukcyjno technologiczny jest Panasłoika. Tak gdzieś czytałem , sam nie byłem nie widziałem.Cytat:
Zamieszczone przez fotomic