Poprawka : jak Cię będzie stać i będziesz w stanie dostać ZD 50/2.0 makro to sobie kupisz:) Ja do dziś nie mam, ale czekam teraz do PMA.
Fotka świetna.
Wersja do druku
Poprawka : jak Cię będzie stać i będziesz w stanie dostać ZD 50/2.0 makro to sobie kupisz:) Ja do dziś nie mam, ale czekam teraz do PMA.
Fotka świetna.
No nie wiem czy nie bedzie mi szkoda grubej kasy na szklo tylko dlatego, ze ma AF ;) Mozliwe, ze zostane przy manualu, tylko z czasem cos lepszego wygarne ;)Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
Dzieki :)
Kucze, Kanoniarze mają dendaliony (jakoś tak się to chyba nazywa), czyli przejściówki powodujące, że z manualnymi szkłami działa potwierdzenie ostrości. Szkoda, że nasz system jest niszowy i nie opłaca się majsterklepkom produkcja takich patentów. Dla mnie ostrzenie manualne z ciemnym i małym wizjerem E500 to katorga.
Ano racja...Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
W tym momencie, gdyby cos takiego zostalo stworzone dla nas, z pewnoscia by kosztowalo grube pieniadze.
Przy jasnym obiektywie to ostrzenie jeszcze nie jest zle. Choc nie ukrywam, ze byly momenty, gdy musialem sie niezle naszarpac i oko wolalo o litosc. Musze gdzies dorwac muszle oczna i zobaczyc czy sie sprawdzi przy tym. Jesli poprawi to komfort pracy, nabede.
Muszla coś tam poprawia, ale nie oczekuj rewolucji. Założyłem co prawda tylko na moment do sprawdzenia i stwierdziłem, że nie dam za nią stówy.
A fota ostatnia podoba mi się bardzo. Wzorowy kadr i fajnie uchwycone spojrzenie.
Jedno ze zdjęć pstrykniętych w ten weekend...
ładne ujęcie...
Zauważyłem jedną rzecz - podoba mi się tonacja i kolorystyka Twoich fotek...lubię je oglądać.
Mnie podoba się właśnie kolorystyka. Przyjemna dla oka tonacja. Co do samego kadru - nie jestem pewien. Ale jest ciekawy. Zatrzymuje wzrok na jakiś czas.
Moze mamy podobne poczucie estetyki, czy jak to tam zwal? :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Bardzo lubie cieple barwy, dlatego tez sie ich trzymam i takie wlasnie staram sie wydobywac na zdjeciach.
Wczorajsze. Zapraszam do wyrazania opinii :)