http://img517.imageshack.us/img517/9...acy5820543.jpg
Wersja do druku
Dobra, a za kolejne OT będą mandaty.
Wczoraj pisano tutaj o awaryjności D90. Używam jakoś chyba od lutego i ani razu żaden E mi nie wyskoczył (po prostu mój Nikon się zdrowo odżywia, żadnych konserwantów :D).
Na forach często się pojawiają posty wnerwionych użytkowników, ale wydaje mi się, że po prostu niektóre partie aparatów są jakieś skopane i tyle. Zresztą Canoniarzom też w którychśtam modelach wyskakiwały często błędy z różnymi obiektywami, a znów Olek popisał się firmwarem do E-3 w wersji 1.4 ;)
trolling rolling ze strony kolegi piotrox.
i wogole conspiracy of one.
P.S dla ludzi którym sie nie chce czytac. D90 rzeczywiscie ma pewne "problemy" tyle ze sa to problemy z:
-slabymi kartami pamieci gdzie rozwiazanie - nie kupowac ssyfu
-nieoreginalnymi bateriami, tak samo jak D200 zreszta, blokowanie lustra przy zamienniku gripa i zamienniku bateri - rozwiązanie => NIE KUPOWAC DZIADOSTWA, bateri 4000mah, gripów z bateriami, cmon ludzie.
- brak wykrywani obiektywu - w 99% przypadkach spowodowane plastikowym bagnetem KITOWYCH obiektywów , a jak wiemy kitami się slubów nie robi... z "normalnymi" szkłami problem nie wystepuje oidp.
kazdej firmie zdarzaja się babole, tak jak padajace D5000, E3 i soft 1.4, i napewno tysiac roznych innych rzeczy.
reszta to teorie spiskowe.
Ja mam zamiennik gripa i zamienniki akumlatorków, które kosztowały 30 zł sztuka i działa bez zarzutu. Trzeba wiedzieć, który syf kupować :D
te active jety ktore ci polecalem
wiadomo ze sa gripy ktore sa wykonane porzadnie np aplhy, i sa zamienniki ktore maja deklarowana pojemnosc i trzymaja napiecie. (sam uzywam tych active jetow, i uzywalem gripa alpha)
ale zamiennik zamiennikowi nie rowny
Mam coś takiego:
http://allegro.pl/item1076112604_nik...d200_d300.html
Widzę, że to ostatnie sztuki, ponieważ dystrybutor zakończył sprzedaż zamienników do lustrzanek. Ja mam jeden oryginał i 3 takie zamienniki. Trzymają jakieś 70-80% tego co oryginał, który kosztuje kilkukrotnie tyle.
Potwierdzam Activ Jety mają rewelacyjny stosunek jakość/cena.
Ja do tego mam grip i 2x aku phottix'a i również dobrze trzymają i nie ma problemów z errorami.