fajne kunie ;)
wszystko może być :)
2gi bardziej mnie się podoba :)
Wersja do druku
fajne kunie ;)
wszystko może być :)
2gi bardziej mnie się podoba :)
Dzięki za komentarz!
Czaik jesienny w trzech odsłonach:
4048.
Załącznik 214029
4049.
Załącznik 214030
4050.
Załącznik 214031
powiem ci że niesamowite są te sieci pajęcze... takie kruche i delikatne - a jednak pająk w nich radzi sobie cudnie
zdjęcia oczywiscie pierwsza klasa
Koniki super a pająki jak to pająki - jakoś ciężej się zachwycać ;D
(Jakbyś nie napisał, że to ten sam pająk to bym myślałem, że to przedstawiciele odrębnych gatunków)
Trzeba mieć dużo odwagi, żeby po Wyszomirze i Lisiejjamce wstawiać makro, ale podleciało i tym co miałam pod ręką zapisałam na karcie:)
Załącznik 214220
Myślisz Ola, że ja nie boję się wstawiać tu zdjęcia :) ale do odważnych świat należy, a wyszomir wcale taki groźny nie jest. Zawsze służy pomocą i fachową poradą, ja też podglądam i pilnie słucham jego uwag.
Ważka soczyście kolorowa, ładnie kontrastuje z zielonym otoczeniem, może tylko trochę za ostre światełko miałaś :)
Światło na ważce faktycznie nieco łagodniejsze by się przydało, ale w bezchmurne dni jest to trudne do uzyskania - ważki siadają wtedy w nasłonecznionych miejscach a na próby rzucenia na nie cienia reagują natychmiastowym odlotem. Zmieniłbym natomiast kadr odcinając nadmiar pustej przestrzeni po lewej - np. po skadrowaniu w kwadrat poprzez obcięcie lewej strony zdjęcie w/g mnie zyskuje.
Nie bój sie, ja Cię obronię.:wink:
Dziękuję za uwagę - spróbowałam w kwadrat - rzeczywiście lepiej, ale nie będę już wrzucać tego samego w kółko. Podstawowy błąd to, że miałam włączony konwerter, ale to było zupełnie przypadkowe zdjęcie.
Kurczak, może i ja jutro na coś zapoluję w ogrodzie jak nie będzie wiatru. Swoją drogą jak sobie radzicie z niewielkimi podmuchami powietrza? Zatrzymujecie blendą, może macie inne sposoby?
W moim przypadku wykonuję zwykle długie serie zdjęć - i nawet gdy liść na wietrze drży, z setki klatek zwykle się udaje wybrać dwie czy trzy nieporuszone z odpowiednio trafioną ostrością.