Fajne zdjęcia świąteczne. Smaki PRLu też fajne zdjęcie.
Wersja do druku
Fajne zdjęcia świąteczne. Smaki PRLu też fajne zdjęcie.
Operator, co do lokomotywy, to nie znalazłem żadnych danych co do modelu, poza kilkoma cyframi na przodzie, ale przy okazji postaram się dowiedzieć.
W pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia wybrałem się......rowerkiem na mały rajd po Łodzi. Odwiedziłem grób rodziców i stary park na Helenowie.
Nazwa pewnie wielu z Was nic nie powie, więc poczytajcie to
https://pl.wikipedia.org/wiki/Park_Helenów_w_Łodzi
Postanowiłem uwiecznić wreszcie na zdjęciu obiekt, który od dawna mnie ciekawił.
1. Grota z lawy wulkanicznej.
Załącznik 165198
CDN:grin:
Pewnego razu
dnia lutowego,
dostałem bilet
od kolegi swego.
Więc szybko Olka zapakowałem
i na Pedros Cup powędrowałem
1.Kto pierwszy.
Załącznik 166833
2. Skok zaliczony.
Załącznik 166837
3. Nad płotkami.
Załącznik 166843
Wiem mało mnie tu ostatnio, ale.......Biker nie spi i jeszcze wróci:grin:
Nad plotkami swietna.
Zajefajna impreza i świetny poligon na foty, jakich jeszcze nigdy nie miałem okazji zrobić.
4. Kamerzysta.
Załącznik 166848
Ciekawe ujęcia z tej imprezy, ale wiem że jeszcze coś tam kryjesz w folderach ciekawszego:) czekam i pozdrawiam
Jasne że mam, muszę tylko nad nimi posiedzieć, ale..............
5. Strącona poprzeczka.
Załącznik 166859
Niech moc wszelka będzie z tymi aniołami, którzy mi Olka do ręki dali.:grin:
Większej głębi zrobić nie mogłem, byłem na drugim końcu hali, wyciągnąłem maxa z ogniskowej.
Kamerzysta był kilka m. pode mną i głebia wyszła.
A co do balansu, pipetą na białe poleciałem. Jeszcze spróbuję inaczej.Na innych fotach wydaje sie, że balans na biało jest ok, ale mogę się mylić.
Chodziło mi o mniejszą głębie ostrości co by tło było bardziej rozmyte. No ale to już głównie obiektyw ma znaczenie, a dłuższa ogniskowa sprzyja mniejszej głębi ostrości. No ale liczy sie też przysłona i odległość z jakiej było robione zdjęcie. Ostatnio wycinasz EXIF to nie wiem na jakich ustawieniach i czym było zrobione:)