Niesamowite!
Śnieżek zaskoczył drogowców we Frankfurcie, po ulicach sankami można :-P
Łańcuchy by się przydały :grin:
Wersja do druku
Niesamowite!
Śnieżek zaskoczył drogowców we Frankfurcie, po ulicach sankami można :-P
Łańcuchy by się przydały :grin:
no to jest okazja na kulig :)
Lipa a nie kulig.
Śnieg był tylko na jezdni, bo go auta przylepiły do asfaltu. Z chodników wiatr go zdmuchnął a było go tyle, że pola się nawet nie zabieliły.
Miałem okazję być na meczu piłki ręcznej- jakaś niska liga (Landesliga albo coś koło tego).
Marne światło na hali, ISO więc na max (1600 w Olku!!! :)) i jazda. Oczywiście założyłem błędnie, że wystarczy ZD 70-300. Hala była tak mała, że żałowałem, że nie zabrałem 40-150.
Zdjęcia mocno odszumiane, przez co jakość mocno ucierpiała ale co tam- pokażę ;)
Załącznik 60576 Załącznik 60577
A może bez koloru lepiej?
Załącznik 60575
Nikt nic nie powie? Nie ma żadnych uwag?
Trudno, może tym razem?
Wybrałem się na comiesięczny Flohmarkt z aparatem. Popróbowałem zdjęć "z biodra" i nie tylko, oto kilka z nich:
Załącznik 60852 Załącznik 60853 Załącznik 60854 Załącznik 60855 Załącznik 60851
Sportowe bardzo fajne. Dynamika szczypiorniaka jest bardzo fotogeniczna.Dałeś rade w trudnych warunkach.
Dzięki za parę słów o sportowych :)
Trudno dokładnie powiedzieć ale sam byłem zaskoczony- powyżej 50%.
Inna sprawa, że często na "trafionym" zdjęciu, nie ma tego co chciałem pstryknąć. :-P
Najpierw spust do połowy, chwila namysłu żeby AF złapał ostrość i kiedy robię "pstryk" ktoś mi już zasłania albo model się obrócił. :)
50% to i tak dobry wynik, tym bardziej, ze sie dokladnie nie widzi co sie pstryka.
strzaly z biodra , no no , ponoc to kolejny etap wtajemniczenia ;-) ja poki co poczatkujacy , musze uzywac oka ;-) przyznam sie ze dzisiaj szalalem analogowo , focilem w ciekawym centrum handlowym , wlaczylem sobie siatke na matowce i przypomnialem wszystkie Twoje rady ;-) co my bysmy zrobili na forum bez Ciebie ... juz wiem , robilibysmy krzywe zdjecia ;-)
---------- Post dodany o 23:41 ---------- Poprzedni post był o 23:37 ----------
swoja droga , sportowe ISO 1600 niezle Tobie poszlo , zlapales ciekawe momenty , podoba mi sie dynamika ruchu , zdjecia nie wygladaja statycznie , jak dla mnie ciekawa wrzutka
PS
jezeli chodzi o wysokie ISO to samo w sobie nie jest problemem , problem robi sie wtedy kiedy jest wysokie ISO i malo swiatla i ciemne tlo
PS'
odnosnie focenia z biodra
mozesz tez focic na hiperfokalna i wylaczyc AF , odejdzie jeden problem , byle zmiescic to co chcesz w kadrze
A poso ześ odszumiał? Przecie Olki w cale nie szumią, nic a nic :-P
No, noooooo. Superos! Przy okazji gratuluję 1000 fotki :mrgreen:
Pamiętam swego czasu Czarny (w E-510 bodajże) jak robił streety z biodra wizjer miał zaklejony gumą do żucia :lol: