Piękna zima. Wrażenie na mnie zrobiła szczególnie ostatnia fota - jakby ten turysta zwiewał przed chmurą lawinową :wink:..
Wersja do druku
Piękna zima. Wrażenie na mnie zrobiła szczególnie ostatnia fota - jakby ten turysta zwiewał przed chmurą lawinową :wink:..
Pierwsze z ostatnich trzech najlepsze.
Świetne te 'zimówki'! Aż poszedłem po puchową kurtkę.
Pierwsze i trzecie są super. Środkowe mniej mi się widzi.
A te chmury to czekają jakby na pozwolenie, żeby przejść dalej. Czuć nastrój. Ale żeby tak 25 km jednego dnia?
Tym razem pogoda pokrzyżowała plany i zamiast śniegu z gór będzie oblech z szuflady.
603. karmik/brzęczak wierzbowy
Załącznik 163620
604.
Załącznik 163621
605.
Załącznik 163622
606.
Załącznik 163623
Na 605 ma fajną czapeczkę :)
Narobileś smaka na robaka:wink:
ten Twój oblech z szuflady też uroczy. ma pieknie ubarwione ubranko :)
jak u dobrego ogrodnika to ma małe szanse cokolwiek wyleźć. popsikają i ma będą czekać aż zniknie...
to jakaś błonkówka ponoć, ale nie udało mi się znaleźć obrazka z widokiem osobnika dorosłego, no a nie sadzę żeby ten robal w tej postaci robił dzieci i składał jaja :-P
to chyba coś podobnego do stonki się wykluję, albo do tej wrednej latawicy co Ci Dell-a okupuje :mrgreen:
ale konkretnego obrazka nadal nie znalazłam, jakichś jego kuzynów tylko, a teraz mnie to gryzie od środka, żeby się dowiedzieć :|
Dzięki, to jeszcze jeden:
607.
Załącznik 164264
Sie podoba :)
pozdro
Dla odmiany ptaszek (po kliknięciu trochę większy) spotkany dzisiaj koło domu:
608.
Załącznik 164288
609.
Załącznik 164287
Był dosyć daleko więc mocno kropowany z mZD75-300 @ 300.
608-zapil i zasnal..
Ostatni oblech fajny:grin:
607 i dzięciołki - świetne.
Pozdrawiam.
no i dzięki temu znalazłam faktycznie. Dzięki za info :)
przestało mnie gryźć od środka ;)
---------- Post dodany o 02:39 ---------- Poprzedni post był o 02:36 ----------
robal cudny a z dzięciołków, mimo, że drugi kadr mniej zabałaganiony i ptaszek większy to pierwsze ujęcie śpiącego dzięciołka jest dla mnie lepsze.
Bo dzięcioł, dzięciołem, ale sfocić go w takim stanie to już wielka gratka!
Szufladowy oblech fajny. Dzięcioł też niczego sobie.
1/250s więc spokojnie bez statywu, wyszło by jeszcze przy dłuższych czasach. Większym problemem było trafienie AFem, ruch ptaka.
Jeśli światło jest dobre to i z 300mm da się dużo wyciągnąć, jak złe to jak to mówią z g... bicza nie ukręcisz, na ogół jest złe niestety :|.
Następnym razem zapytam go, ale na pewno nie kimał :mrgreen:
Pluszak... tuli się do drzewa ;) :)
bardzo fajne te Twoje szufladkowe klimaty. trochę lata w ... wiosnę ? no u mnie już zima prawie :) pozdr
Teraz inny, wczorajszy ptaszek.
Nadeszły mrozy a wraz z nimi gile. Na razie przylatują na wierzchołek drzewa, są daleko i trzeba mocno kadrować. Gdy wszystko wyjedzą na wierzchołku, powinny pojawić się niżej :)
mZD75-300 @ 300
610.
Załącznik 164547
611. W tego można kliknąć będzie troszkę większy.
Załącznik 164546
Wraz z Nowym Rokiem Wszystkim życzę pięknych ptaszków :)
Cudny gil. Też życzę i ptaszków i gór :)
bardzo ładny Gil. oby jak najwięcej takich , lepszych i najlepszych kadrów :) pozdr
611 ciekawy kadr, przydało by się jakieś śmigło... :)
Gilek fajny. :mrgreen:
Szkoda ze tak wysoko, czekamy na inna perspektywe :)
pozdro
Milego Nowego Roku.
Gil od podwozia? Wolę poczekć aż niżej się opuści skubaniutki. Ladne są te łobuzy.
Gil to bardzo fotogeniczny ptak, widać nasionka jesionu mu smakują.
Ja również czekam na troszkę inną perspektywę, bo zdjęcia technicznie bardzo dobre. Gratulacje
oba fajne, ale ten z koralami z suszków na brzuchu oryginalniejszy ;)