dobrze wypatrzone...jak zwykle ;)
Wersja do druku
dobrze wypatrzone...jak zwykle ;)
456 swietnie wypatrzone... To jest streetphoto :)
wypasik to ostatnie, w takim zdjeciu nie liczy sie cala reszta czyli kolorki, swiatla itd, sam temat wystarczy
456 bomba :]
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
457
456 :)
457 też motoryzacyjne :?: parkowanie przodem :D
- Ludzie mówią, że jestem podobny do Giertycha...
- Co ty pi...lisz Stachu!!! Jesteś o wiele przystojniejszy!!!
458
hehe
Wymyśliłem egzystencjalny tytuł: "Olać sprawę..."
459
Ło matko, ale polaczenie (zdjecie + tytul)... :) Podoba mi sie. Jedyne, co mi wadzi to taka glupia sprawa, ktora czesto obserwuje przy zdjeciach b&w. Otoz glowny motyw (tutaj pies) za malo sie wyroznia. Ale poza tym ok :)
jak to na zdjeciach glowny motyw nie wyroznia sie? wlasnie caly myk w tym, ze wtedy powinien byc jednoznaczny i widoczny. tu rzeczywiscie troche go poszukalem. w sumie to szukalem czlowieka dajacego czadu pod murem :mrgreen:
Masz w pewnym sensie racje. To wazne, ze jesli zdjecie ma nie byc jednoznaczne, to by niejednozanczne bylo.To zdjecie jest jednak jednoznaczne (tzn. nie ma wielu aspektow, drugiego dna). Glownym motywem jest pies, ktory "olewa sprawe" i wlasciwie tyle. Dlatego powinno go byc w miare dobrze widac, a moim zdaniem wyroznia sie za malo. O to mi chodzilo.Cytat:
Zamieszczone przez dka
tez mje sie zdaje ze wyroznia sie za malo. po to zdjecia "pozbawione sa koloru" aby kolory, barwy nie dodawaly swych psychologicznych skojarzen, udczuc itd - co nadawaloby inny niz zamierzony efekt. zrobisz se fotke z czyms "swieckim" a w tle pojawi sie cos fioletowego i juz mamy adwentowe skojarzenia :-)
kiedys strulem sie jagodami - moze stad ten uraz do fioletu :roll:
Dzięki za komenty. Szkoda, że taka dyskusja nie wywiązała się przy jakimś moim porządnym zdjęciu. ;)
Kolejna fota:
460
ale zwiedniety krakowiaczek :D
ciekawe czemu uciete :razz:
I jeszcze jedna fota:
461
Bo dałem d...y. :D ;)Cytat:
Zamieszczone przez dka
myslalem, ze tak specjalnie. ze niby chciales nam cos przez to powiedziec :D
zabawna 460 :) chociaż nie wiem czy wypada się śmiać
459 zwyczajnie niewychowany pies i w dodatku bezwstydny fe :D , 460 szkoda ucietego stroidła ale moment zatrzymałeś paradnie i w dodatku jeszcze nieźle można przy nim nakombinować, 461 tez prowokująca do dyskusji pełna dynamiki sytuacja.
W sumie to chciałem coś przez to powiedzieć. Że życie jest zakręcone jak domek ślimaka (domek symbolizuje główka kontrabasu). Ale uważaj człowiecze, bo życie może zostać przecięte (to symbolizuje ucięcie kontrabasu) w każdej chwili. Więc ciesz się życiem (carpe diem), jednak pamiętaj o śmierci (memento mori).Cytat:
Zamieszczone przez dka
ps. Muszę odstawić butapren... :roll:
Kolejna fota, cross z tego samego filmu co poprzednie crossy. Straszliwie dużo mi wyszło udanych (w moim skromnym przekonaniu) fot z jednej rolki:
462
Ostatnia fota na dziś, idę spać. Pozdrawiam wszystkich miłośników Olympusa. Ale też użytkowników Canona, Nikona, Pentaxa, Minolty, Soniacza itd. Jednym zdaniem wszystkich dobrych ludzi.
Dzisiejsze posty zakończę optymistycznym zdjęciem:
463
Kolejna fota:
464
Rafal, to zdjecie mnie nie przekonuje tak, jak wiekszosc Twoich pozostalych (w sensie, ze wiekszosc Twoich fotek do mnie bardzo trafia). Niby fajny pochyly kadr, dobra obrobka, ale... ale brakuje tego czegos, czegos intrygujacego, zaskakujacego, ciekawego czy tez smiesznego, co Ci sie z ulicy udalo wylapac. Zazwyczaj chwilke dluzsza patrze na kazda Twoja fotke, ale przy tej jakos nic mnie nie trzyma.
Pzdr
Spoko, spoko Suchar. :D Gdybym robił tylko dobre zdjęcia, to mój wątek byłby nudny ;) . Lecimy dalej:
Kolejne crossy (zero PSa prócz kadrowania, cały czas eksploatuję foty z jednego filmu :roll: ):
465
466
467
Z tych ostatnich trzech cross'ow najlepszy 467. Fajnie wypatrzone, ladnie wszystkie elementy kadru graja. Mimo wszystko przycialbym kadr troche z lewej, bo jest za dlugi moim zdaniem.
dla mnie najlepsze 466. para staruszków niesamowicie sympatyczna a jaka realistyczna.
Dziękuję za komenty:
468
dla mnie z tej serii 466 :)
466 -> za ciasno kadrowane (góra-dół)
Jeszcze jeden cross:
469
I jeszcze jeden:
470
469,
nie znam całego tekstu reklamy, ale mi na myśl przychodzi soczysty, choć pewnie oryginalnie jest czysty.
mam nadzieje ze ta reklama jest tematem zdjecia, bo lipa ze mna jak nie.
Ta fota wyszła z cyfraka:
471
W moim przekonaniu (choć zakładam, że mogę się mylić :roll: ) tematem zdjęcia nie jest reklama. Reklama tworzy kontekst. Na ławce w oddali (w okolicach tzw. mocnego punktu) siedzi na ławeczce żul. Głowę spuścił. Przysnął.Cytat:
Zamieszczone przez caymer
Myślałem, że fota jest zbudowana na kontraście - czyli zestawienie panienki z reklamy, która symbolizuje "sukces, życie pełnią życia, itp, itd.), z koleżką, którego ciałem wzdrygają deliryczne dreszcze. Bo ma nadpite...
Widocznie się pomyliłem. Nie pierwszy raz...
I ostatnia fota na dziś. Życzę wszystkim dobrym ludziom kolorowych snów.
472
Z ostatnich trzech najbardziej podoba mi sie 470. Dobrze, ze to cross, a nie np. czarno-biale zdjecie. Lubie takie fotki, ktore ukazuja wielu ludzi, podazajacych gdzies, w nieznane, w "uporzadkowanym pospiechu". Cos mnie w tym zdjeciu ureklo. Zapewne ta perspektywa, zrobienie zdjecia od gory. Gdzies stales jak to robiles? Szkoda tylko tego wrazenia zakrzywienia chodnika, ktore poteguje a moze wlasnie powoduje cien w LG.
Pzdr
470 fajne ale mnie najbardziej podoba się 472. a raczej tematyka. Zdjęcie podzielone na dwie części. Górna zawierająca osobę na wózku i dolna w kontraście do górnej - ludzie na rowerach cieszący się życiem. tak to odbieram.
Ja odbieram to bardzo podobnie i rowniez bardzo mi sie podoba. Znow swietnie wypatrzone. Kiedy pisalem poprzedniego posta tej fotki jeszcze nie bylo, wiec mala poprawka: z ostatnich czterech 472 podoba mi sie najbardziej. Podobaja mi sie te crossy. Oj, chyba trzeba bedzie sie zaopatrzyc w lustrzanke analogowa :)Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
Analog uczy szacunku dla klatki. Cyfra to totalne rozpasanie - walę ile wlezie, a potem coś z tego wybiorę :roll: . Moim skromnym zdaniem, najlepiej robić równolegle - analog i cyfra.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
473