Maly dowod na to, ze u mnie tez nie zawsze jest slonecznie :-P
Z dzisiejszego niedzielnego poranka, wstawiam dwie wersje, chociaz ja osobiscie wole kolor.
ZigZag
Wersja do druku
Maly dowod na to, ze u mnie tez nie zawsze jest slonecznie :-P
Z dzisiejszego niedzielnego poranka, wstawiam dwie wersje, chociaz ja osobiscie wole kolor.
ZigZag
jejjj ale pięknie! kolor znacznie lepszy dla mnie :grin:
Dzieki :grin:
Przyznam, ze liczylam na inna - lepsza pogode, bo gdybym wiedziala, ze bedzie tak smutno, trudno by mnie bylo sciagnac z wyrka w niedziele tak wczesnie.
Tym razem nie bylo pieknego wschodu slonca ( bo wcale go nie bylo widac) ani chmurek, czy chocby mgly na pocieche, a ja juz od 7h rano po wodzie brodzilam.
Na tej fotce widac jaka ciemnica panowala ok 7.30h, a wokol ani jednego zwego ducha :???:
Denia dopiero sie zaczynala budzic ze snu...
cudownie :shock: uwielbiam takie klimaty :grin:
Znow pieknie tym razem klimat przesuper , lubie takie takie fotografie. :)
ja się jednak przyczepie do ZigZag-a.
Jak dla mnie czas był za krótki.
Skoro na ptaszki nie można liczyć bo są za daleko to przynajmniej morze by się ładnie rozmyło.
Miałaś statyw?
Oczywiscie, ze mialam statyw, a jakze.
Tylko, ze na tym zdjeciu chcialam zwrocic uwage na te oddalalona latarenke morska i kamienny falochron, a nie na rozmyte morze.
Akurat taki mialam w tamtej chwili pomysl na zdjecie, ale pewnie masz racje Droplet, ze z romyta woda byloby ciekawie.
Cale szczescie, ze moge tam wrocic w nastepny weekend :grin:
I jeszcze jedno. Doceniam to, ze sie czepiasz, bo dzieki temu sie ucze.
Znacznie gorsze sa te milczace wizyty ktore obawiaja sie wyrazic wlasne zdanie, a przeciez ja nie gryze :mrgreen:
Wolnosc slowa!!!!!!
a co Ty spać nie możesz:) tak późno chodzić z aparatem po mieście :)
Mówisz, masz...
Doceniam sugestię wydłużenia czasu naświetlania i rozmycia wody. Zdjęcie stanie się ciekawsze, cos zacznie się dziać na pierwszym planie.
Nie masz w kolorze - chętnie obejrzałbym jak radzisz sobie z balansem bieli To ta strona fotografii z którą nie do końca sobie sam radzę.
Może spróbujesz błysnąć kiedyś chociaż wbudowaną lampką na wprost - może ożywiło by to te kamienie na przodzie?
Pozdrawiam AP.
I o to mi chodzilo...
Witaj w masakrastycznym swiecie :grin:
Z balansem bieli nie mam problemu, zwlaszcza ze z Raw-u mozna wszystko, albo prawie wszystko wyciagnac, ale idziesz w dobrym kierunku...
Pomysl z blysnieciem wbudowana lampa nie bardzo mi podchodzi, ale mialam latarke, (aby nie wpasc po kolana do wody) i lekko pojechalam nia po niektorych kamieniach.
Niestety kolor tego swiatla wyszedl na zdjeciu fatalnie, po prostu bardzo niebieski i mimo to iz balans bieli calosci byl ok, to na tych kilku kamieniach efekt mi wyszedl...masakra...
Aby nie bawic sie za wiele w Ps-e z mazaniem kamyczek po kamyczku, postanowilam przerobic fotke na taki niby BW.
Poza tym wydaje mi sie, ze w niektorych miejscach szumi, ale jeszcze niegdy nie robilam fotek w takich warunkach tym szklem.
Bede musiala dalej eksperymentowac.
Pozdrawiam
Ostatnie wyglada, jakbys wylazila na brzeg jakiejs wyspy, na ktorej jest wiezienie otoczone drutem kolczastym i wysokim murem.... Brakuje jeszcze tylko krokodylich odciskow lap w tym blocie ;)
( w tle jek syren i odglosy szczekania psow... poscig w drodze... tylko dlaczego ty przyplynelas na ta wyspe, a nie odplynelas...? ;) )
Masz racje Krzysiek, to byla latarka diodowa.
Tak czy inaczej te ciemna fotke pokazalam, aby troche przyblizyc klimat jaki panowal nad morzem wczesnym rankiem....
Ja liczylam na ladny wschod slonca i mialam zamiar kierowac aparat w zupelnie innym kierunku...
Pozniej sie wynioslam z klamotami w strone latarni ale tam tez sie wkurzylam, bo oprocz paskudnej pogody, bylo pelno koczujacych rybakow...dlatego zrobilam fotke z daleka i wrocilam do domu...dalej spac:-P
To co piszesz o lampie, to zwyczajnie musialabym sprobowac.
Mozna sie rowniez posluzyc latarka, ale wiadomo,ze nie diodowa
Mam kumpli ktorzy robia cudne zdjecia nocne i pomagaja w tym sobie latarka LED.
Dzisiaj bedzie cos z szuflady, bo siedze w domu z przetraconym lokciem i nie wiem kiedy bede mogla wyruszyc po nowy material.:roll:
Dwie foty z wyscigow "zabytkowch" motocykli.
To, ze wybralam motocykle to pewnie nie przypadek, bo sama sie wyrabalam na moim i dlatego teraz siedze z przetracona reka..ale co tam niech bedzie.
Ten z popychem to jeden z najstarszych modeli i kierowcow ktorzy brali udzial w tej imprezie.
Pozdrawiam
Prawdziwe motodiabły z nich :)
Jedynkę troszkę szerzej bym kadrował, ale klimat jest :)
Coś nie czuje klimatu. Niby stare, niby cz-b obróbka, ale zbyt idealne i nie pasuje. A na pierwszym ostrosc poszla w ludzi w tle - szkoda :/
T.
Masz racje, ze na pierwszym ostrosc poszla w ludzi (dlatego to szufladowe :wink:) ale nie rozumiem o co chodzi z tym, ze zbyt idealne mimo to iz BW?
Sugerujesz obrobke postarzajaca, typu ziarno i jakis wyplowialy kolor, czy moze jeszcze cos innego?
Jeszcze jakie! Pan ktorego popychano mial grubo po 70-ce, ale nadal dobrze mu bylo w tym obcislym kombinezonie :grin:
Jak sie bawic to na calego. Moze teraz bardziej czuc klimat, dym i zapach palonych gum...
Czas mam teraz nadmiar, moge sie and nim jeszcze pare razy wypastwic.
No jakby lepsze w odbiorze :)
Choc teraz z drugiej strony jakby za ostro w styl vintage. Taaak wiem, nie dogodzisz.
Co do idealnosci to chodzilo mi raczej o te ostre kontrasty, ogolna ostrosc i brak ziarna, ktore na tej focie bym chetnie widzial :)
Ale to tylko moje zwidy i herezje ;)
Tom.
A moze cos takiego :-)
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...aa5f605f6b.jpg
Pozdrawiam :)
Moze byc. :grin:
Ja tez sie zastanawialam nad jakims magicznym sposobem na usuniecia tlumu, ale bylam na to zbyt leniwa...
Zdrowiej szybko - to znowu mam nadzieję coś świeżego pokażesz.
Chociaż czeluści Twoich dysków twardych też są niczego sobie.
Pozdrawiam AP.
Moge sie przylaczyc do grona "poprawiaczy"? :)
Wersja Bernarda74 najbardziej mi się podoba. :grin:
Wersja Bernarda jest b. modernistyczna. Ciekawa tonacja, gładko, wszystko poukładane - co oczywiście na + i mnie się również podoba, ale przeróbka k@czego nawiązuje do starych fotografii - właściwie czuć ten klimat dawnych prac : ))
Obie wersje świetne, brawo! : )
Pozdrawiam : )
Kaczy, przyznam, ze twoja wersja jest chyba najbardziej retro i bardzo mi pasuje ten calkowity brak publicznosci.
Szacun :grin:
Moze jeszcze ktos ma jakis pomysl??? Wszelkie wizje sa mile widziane :mrgreen:
Dzisiaj zdjecie zagadka, ale dalej siedzimy w stylu retro.
Dorwalam sie bez pytania do "zabawek meza" i takie cos z tego wyszlo.
Kto wie co jest na tym zdjeciu?
Przy okazji dziekuje wszystkim za wizyty i za wpisy.
Pozdrawiam
to jakaś lampa, ciekawe jakby wyszła gdyby była zasilona by się żarzyła.
A pokretla rozne oraz potencjometr dzwieku ale cos w tym stylu. :-)
Wzmacniacz lampowy.