Niby Skandynawia, a kaczki zupełnie swojskie - jak na dawnej polskiej wsi:-). Jak zwykle (rzadziej ostatnio w tym wątku piszę, ale niemal zawsze musiałbym pisać to samo) piękne krajobrazy i bardzo ładnie pokazane.
Wersja do druku
Niby Skandynawia, a kaczki zupełnie swojskie - jak na dawnej polskiej wsi:-). Jak zwykle (rzadziej ostatnio w tym wątku piszę, ale niemal zawsze musiałbym pisać to samo) piękne krajobrazy i bardzo ładnie pokazane.
1080 ->>> Morskie Oko :mrgreen:
Oczy...m Ty piszesz....... :mrgreen:
Z wielką przyjemnością i ucztą dla oka napawałem się załączonymi zdjęciami. Miód malina.:grin:.
To akurat południe, czyli cywilizacja. :)
Dzięki za mile słowa.
\
Jest, jest....:)
Dzięki i polecam się na przyszłość. :)
Oooo !! worki z mąką trzepią :shock:
Myślałem, że już mnie nie zaskoczysz ale zdjęcie 1082 jest niesamowite.
Skąd wiedziałeś?.... Nie podejrzewałem Cię o tak doskonały talent detektywistyczny.
Dziękuję, ale wydawało mi się, że to zdjęcie jak każde inne.
.
Może jak każde inne, ale w tym przypadku widoczny opar wody pochodzący być może z małego wodospadu lub pobudzony promieniami słońca dał bardzo ciekawy efekt i to mnie tak zachwyciło. Najnowsze zdjęcia także budzą podziw.
.
Trochę ruina, ale na lato wśród komarów - rewelacja [emoji38]
.
Dopiero w ostatnim czasie próbują wynajmować te pomieszczenia na biura, knajpki i lofty
Ale zainteresowanie jest niezbyt duże.
Mszczali się na szybach Norwegowie.... Mściwy naród.:wink:
@Krakman troszkę poznałem przez te lata tubylców. Mają z mlekiem matki wyssany pewien model zachowania i nie sądzę że to oni zrobili. Są świadomi co może ich spotkać za głupi szczeniacki wybryk.
Za to nowi obywatele o śniadej karnacji nie maja takiej wiedzy i oczywiście zahamowań do robienia chlewu i impulsywnych zachowań.
Mimo ogólnospołecznej presji na dbałość o środowisko i porządek . potrafią pozostawić po sobie chlew jak to mają w zwyczaju.
nie wiem czy te obrazki mnie cieszą czy dołują
tak bardzo wymagam urlopu że aż żal oglądać bo by się chciało tam być
@Krakman a gdzie tam. To tylko i wyłącznie stosunki międzyludzkie czyli socjologia.
Czy polityką nazwiesz zainteresowanie się swoim najbliższym otoczeniem. I wyrażanie niezadowolenia że Twój sąsiad robi chlew albo inne głupoty.
Polityka to jest dla takiego jednego pana z forum. Zresztą dla niego to wszystko polityka.
No jak może Cię to dołować? Powinno Ci to dodać otuchy. :)
Można jechać do Norwegii ... jak jesteś dwa razy zaszczypana i zrobisz kwarantannę .....
[QUOTE=paparapa;1407807]@Krakman a gdzie tam. To tylko i wyłącznie stosunki międzyludzkie czyli socjologia.
Polityka to jest dla takiego jednego pana z forum. Zresztą dla niego to wszystko polityka.
No!
Ja co napiszę to zaraz mam ostrzeżenia i banowanie. Nudzi mnie to już....
[QUOTE=Krakman;1407810] @Krakman ja w zasadzie nic nie piszę, i też dostałem po pazurach.
Władza na pewne jednostki działa bardo destrukcyjnie.
Bo władza to pewne jednostki, które tu akurat nie powinny mieć nic do powiedzenia... No to mam przesr...e:grin:
Bez przesady. Toż byłby to samobójczy strzał jedną kula w stopę, kolano i potylicę. :mrgreen:
.
.
Hardangerfjord
Tyle pięknych tematów foto tak świetnie przedstawionych że trochę zazdraszczam, ale jak pomyślę o tych komarach i meszkach to mi lekko przechodzi.
Aż tak źle to nie jest. Meszki są na wiosnę i podmokłych terenach. W miarę z postępowaniem lata ich ilość się zmniejsza. W górach ich nie widywałem. Odstrasza je też wiatr.
Dzisiaj wyczytałem:
Do Norwegii nie wolno przywozić ze sobą ziemniaków.
Dlaczego ??
Ochrona rynku wewnętrznego.
Do Norwegi nie można wwozić dużo więcej rzeczy.
Po raz enty muszę napisać, że bardzo piękne widoki prezentujesz. Odnośnie meszek i komarów to nie wiem dlaczego ale jestem ich ulubioną przekąską i nie pomagają witaminy i inne środki.
ja bym tam po prostu chciała być :(
ale dobrze się ogląda mimo ze musze siedziec na tyłku w Krakowie
Dziękuję bardzo i pisz mi tak, pisz. :)
Nie tylko Ty jesteś ich ulubioną potrawą. Na meszki tylko olejki aromatyczne pomagają i nie tak całkowicie.
Również dziękuję. Ja sobie tłumaczę to w prosty sposób. Jest czas pracy i jest czas kanikuły.
Widać teraz jest ten pierwszy czas.
No dobra - 1099 - czy ten płotek można przejść i wędrować dalej ?
... 1099 zdjęcie trudne acz piękne :)
Jak dla mnie z ostatniej wstawki 1100 najlepsze.
Tak, to początek szlaku . Bramka stoi aby owce się tam nie zapuszczały. :)
Może nie całkiem trudne, ale dające nieskończone możliwości kreacji. :) Ja jednak odusciłem sobie kreowanie.
W sumie to też mój faworyt, więc jesteśmy w tym temacie zgodni.
1103 jest mniam :)