Ostatnio chciałem zainstalować plugin do IrfanView aby móc odczytywać exif zdjęć. Mój AVG nie chciał mi na to pozwolić. Wyłączyłem, zainstalowałem, działało, a później znowu pojawił się komunikat, że zlikwidowano zagrożenie:)
Wersja do druku
Niedawno miałem przypadek odwrotny, tzn. usiłowałem wysłać na serwer (na linux.pl) kolejną wersję instalacyjną programu odrybiającego. Po wysłaniu przez ftp plik nie pojawiał się w katalogu. Pewnie jakiś tamtejszy antywirus czegoś się dopatrzył i go wycinał. Zmiana opcji kompresji pliku, kolejności składników itp nie pomagała, ciągle coś tam było rozpoznawane jako sygnatura wirusa. W końcu dorzuciłem do paczki jakiś przypadkowy plik przemianowany na cośtam.dll, żeby wyglądał dla uzytkownika na ważny składnik, no i się antywirus odczepił. Teraz program się nieco rozrósł, wersja instalacyjna przytyła i na razie przechodzi bez modyfikujących dodatków :)
Photo Retoucher 2.0 do wzięcia.
ACDSee Pro 6 do wzięcia za free przez 48 godzin. Jednak sam mam problem ze stworzeniem konta więc może komuś innemu się uda i nam podpowie jak. Zostało już oczywiście nie całe 48h :-).
coś im padło, bo ja mam tam konto i też się zalogować nie mogę
Chyba się zapchali tylu chętnych
Już działa.
Udało mi się założyć konto i zalogować, ale są problemy z aktywacją tego kodu.
U mnie to samo
Nie działa