Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
p.s. Jesli chodzi o repa to byl anonimowy, se pozwolilem sprawdzic
I to jest chore!
Już kiedyś wspominałam, że istnieje taka nieformalna furtka, wskazywałam, że chyba należałoby to załatać - jak widać nic się nie zmieniło... Po co ta "hipokryzja" i udawanie, że można coś anonimowo, skoro wiele osób wie jak ową anonimowość obejść?! Nie wszyscy wiedzą, jednak jak widać wcale nie jest to wiedza bardzo tajemna skoro się o tym głośno;) i wprost pisze...
Wiem, że nyny nie jest jedynym, który nie wytrzymał i skorzystał z furtki do sprawdzenia autora reputacji, pewnie podobnie będzie z exifami w kalendarzowym głosowaniu...?
A może po prostu foty niech będą wysyłane z exifami, a potem podane do głosowania już bez exifów? Wiem, że to dodatkowa praca dla osób związanych z akcją kalendarz, ale znowu raczej nie będzie to kilka tysięcy zdjęć, z których trzeba wyciąć exif.
Ja też w EXIFie mam zapisane autorstwo.
Choć nie wiem czy to problem, skoro tą daną można łatwo usunąć.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
A może po prostu foty niech będą wysyłane z exifami, a potem podane do głosowania już bez exifów? Wiem, że to dodatkowa praca dla osób związanych z akcją kalendarz, ale znowu raczej nie będzie to kilka tysięcy zdjęć, z których trzeba wyciąć exif.
Oto mnie sie rozchodzilo od poczatku, zeby prezentowane zdjecia nie zawieraly exifow bo mozna sobie podejrzec i zdazyc sie moze wpis traktujacy o autorze dziela :)
A jesli chodzi o furtki, repy i inne, nie moja wina ze ktos nie umie sprawdzic, albo skrypt forum jest niedorobiony ;)
pozdro
---------- Post dodany o 21:57 ---------- Poprzedni post był o 21:56 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Ja też w EXIFie mam zapisane autorstwo.
Choć nie wiem czy to problem, skoro tą daną można łatwo usunąć.
Pewnie, ze mozna w kilka sekund to zrobic.
Pytanie jest takie, czy jesli by sie o tym larum nie podnioslo czy ktos by ten drobny szczegol zauwazyl, szczerze w to watpie...
pozdro
Anonimowość fot do kalendarza to od początku poroniony pomysł. Jeśli nie ma wymogu aby wrzucać tylko zdjęcia wcześniej nie publikowane, to po kiego ta rzekoma anonimowość? Znamy te zdjęcia z wątków i Galerii!
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
A jesli chodzi o furtki, repy i inne, nie moja wina ze ktos nie umie sprawdzic, albo skrypt forum jest niedorobiony ;)
Nie rozpatrywałabym tego w kategoriach winy czy zasługi;).
Jednak uważam niezmiennie, że ową niedoróbkę w skrypcie należy załatać.
Wiem też, że jest to wołanie na puszczy...
Bzdura, a nie problem. Wiele zdjęć będzie z tych, które już się ukazały na forum. Nie wierzę, że nikt nie pozna niektórych autorów. Co za różnica, co będzie w EXIFIE, jak zdjęcie wisi w Galerii Publicznej?
---------- Post dodany o 22:04 ---------- Poprzedni post był o 22:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Anonimowość fot do kalendarza to od początku poroniony pomysł. Jeśli nie ma wymogu aby wrzucać tylko zdjęcia wcześniej nie publikowane, to po kiego ta rzekoma anonimowość? Znamy te zdjęcia z wątków i Galerii!
O właśnie, nie zauważyłam Twojego postu. :)
Exif exifem - ale nie oszukujmy się - oglądając zdjęcia z galerii w 90 % przypadkach pewnie będę w stanie powiedzieć czyja to fota
Zakładam, że do kalendarza ktoś wysyła swoje dobre zdjęcie a skoro dobre, to gdzieś wisi.. tak więc czy z IPTC czy bez sporo zdjęć w tym konkursie będzie rozpoznawalnych
choć mimo wszystko - dobrze że larum sie podnioslo - bo pewnie nikt by tego drobnego nie zauważył ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Co za różnica, co będzie w EXIFIE, jak zdjęcie wisi w Galerii Publicznej?
Wisi, albo nie wisi.
Nie ma przecież wymogu wysyłania zdjęć wyłącznie prezentowanych na forum i z Galerii Publicznej - no chyba, że nie doczytałam, to proszę mnie poprawić.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Absurdow jak widac jest troche, i przy tym niekonsekwencji.
Alez oczywiscie glownodowodzacy nie widza problemu badz go umniejszaja, wiec po co te podchody w regulaminie.
pozdro
---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post był o 22:06 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Jednak uważam niezmiennie, że ową niedoróbkę w skrypcie należy załatać.
Wiem też, że jest to wołanie na puszczy...
Jest zapewne wiele "wazniejszych" rzeczy niz pilnowanie niedorobek czy innych zaniedban (vide IRC, bekapy, migracje etc.)
pozdro
---------- Post dodany o 22:12 ---------- Poprzedni post był o 22:10 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Wisi, albo nie wisi.
Nie ma przecież wymogu wysyłania zdjęć wyłącznie prezentowanych na forum i z Galerii Publicznej - no chyba, że nie doczytałam, to proszę mnie poprawić.
Nie ma, ale wlodarze zakladaja, ze wiekszosc takich zdjec sie pojawi, i fakt umniejszany jest.
Pewnie kilka osob by sie znalazlo, co specjalnie na ta okazje polecialo foty robic :)
Ale obaw nie ma nie sa pietnowani w regulaminie i spokojnie moga zarzucic fotosy do konkursiwa, oczywiscie jesli to z body olka pochodza.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Wisi, albo nie wisi.
Oczywiście że nie ma wymogu. Nie ma też wymogu wysyłania zdjęć wcześniej niepublikowanych. Skąd więc pomysł z anonimowością autorów, skoro z góry wiadomo, że część będzie znana?