1 załącznik(ów)
Odp: bez tytułu - po prostu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Jak na pierwsze zabawy jest znakomicie.Dodaj ze dwa trzy swiatla,procz tego z lewej gory i bedzie dobrze.Biala kartka,szara tak jak pisali poprzednicy,albo zabawa w programie.Twoj wybor.
Po zabawie z temperatura i czyms tam jeszcze to taka wersja bedzie tez dobra.Jak myslisz??
Załącznik 72920Załącznik 72921Załącznik 72922
W pierwszym odbiorze wydała mi się taka zimna, chłodna.. i wypackana. A ja się bardzo cieszyłam, że powoli mi zrobić sobie zdjęcie "kilkuminutowy problem typu - ja jestem taka niefotogeniczna...". Prawie płakałam z powodu braku jakiegokolwiek innego oświetlenia. Może ujęcie jeszcze da się powtórzyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Chciałaś szczerze, to masz: z faktu, że nie widzisz zieleni, albo nadmiaru żółci nie wyniki, że te zdjęcia są dobre, tylko, że nie umiesz patrzeć.
Może masz racje, może nie umiem patrzeć, może mam inny punkt widzenia, może jestem tylko kobietą, może problem leży gdzieś indziej... Nie wiem
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Z jednej strony to naturalne, że początkujący nie dostrzegają błędów, ale z drugiej strony, to nie ciesz się z tego, tylko z tym walcz :)
Myślisz, że aktywność na tym forum pośród doświadczonych ludzi, którzy mogą skomentować moje zdjecia, ew. naprowadzić mnie na dobrą drogę czy nawet i wziąć za rączkę i pokazać paluszkiem tu Martuś tu widać ten zielony zafarb, nie jest rodzajem zbierania dobrych rad na podstawie własnych błędów, takiej yyy walki?
Co jak co ale cieszyć się będę chyba z wszystkiego. Tego, że ja coś nie dostrzegę, a ktoś mi w tym pomoże uwierz mi że nawet będę się chwalić.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Uważaj na to przy portretach. Przy tym świetle dużo nie zwojujesz, kup sobie żarówkę błyskową jeśli ma być tanio, jeśli ma być ciut mniej tanio, za to z wiekszymi mozliwościami, to zacznij od chińskiej lampy błyskowej.
Dziękuje za rady. Lampkę mam ... Metz'a, ale po ostatnich wyczynach poleciała na gwarancje. Do Niemiec, przez Holandię.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Modela na S01 spróbowałbym na czarno-biało.
T.
S04. Spróbowałam...
Załącznik 72985
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
S04. Spróbowałam...
Miało być czrno-biało:wink: To ziarno na zdjęciu jakoś mi nie podchodzi i po co tak wielkie zdjęcia wstawiasz
Taką fajną modelkę masz .
Blenda, zastane i jazda w plener .
To czarno białe także mi nie podchodzi ale nie należy się zrażać .
1 załącznik(ów)
Wyobraźcie sobie. Stoję przed oknem i palę papierosa z koleżanką. I gdyby nie rozczochrane włosy ...
S05.
Załącznik 73083
Ale lubię, bo z zaskoczenia, bo spojrzenie takie :)
Ciekawe te spojrzenie....
Podoba mi się S05, nie zawsze portrety 'z zaskoczenia' są udane, ale dla takich efektów warto próbować. Ciekawe, jak to by wyglądało w kolorze?
3 załącznik(ów)
Pomęczyłam się trochę więcej nad tymi fotografiami.
Domowe studio ciąg dalszy .
Dziękuje i jednoczesnie prosze o komentarze :)
S06.
Załącznik 73341
S07.
Załącznik 73342
S08.
Załącznik 73343
Ostatnie to wypisz, wymaluj - moja bratanica.
Czy Ona ma na imię Patrycja ? :)
Nie :) Ania i jest MOJĄ kuzynką :P