-
Muszę Wam powiedzieć,że nabywszy nowe doświadczenia,coraz bardziej skłaniam się,by sprzedać Olka 70-300 i pozostać przy Sigmie.Spotkałem się z lucas_g i popstrykaliśmy wymiennie jego Olkiem 50-200 i moją Sigmą,co spowodowało,że się poważnie zainteresowałem tymże 50-200.Ponieważ Sigmę zabrałem na uroczystości sprowadzenia ciała Prezydenta,w tłumie ludzi,pojazdów,przy dość kiepskim świetle w tym dniu,dynamicznej scenerii,foceniu pomiędzy pojawiającymi się z nienacka w obiektywie głowami,spisała się ona rewelacyjnie.Szybka,celna,a w trybie ciągłym AF była fenomenalna.Na około 400 zdjęć z powodu nieostrości wyrzuciłem 8 czy 10 zdjęć.Byłem zmuszony ustawić ISO na auto,ale w takim rozgardiaszu scenerii nie było innego wyjścia.Ze zrozumiałych względów nie zamieszczę teraz żadnych zdjęć.Olkiem 70-300 pstrykałem przy lepszym świetle tłumy na rynku w Krakowie i ciągle AF wędrował po całej ogniskowej.
-
Jakby ktos sprzedawal 135-400 w dobrej cenie to tez moze bym sie skusil :)
-
sigama 135-400
od 2 lat używam sigmy 135- 400 DG i nie zawiodłem się tej zabawce,aż do dziś kiedy przy bardzo normalnym użytkowaniu zaciął się pierścień regulacji zooma. W pewnej pozycji da się to ruszyć ale tylko w górę tzn zwiększyć zoom do 400mm, potem można wrócić ale tylko do ok 250 a potem znów blokada i mam obiektyw stało ogniskowy ok 250mm.Może ktoś miał podobny przypadek...Jakie są szanse naprawy? Niestety już po gwarancji..
-
Tu masz link do autoryzowanego serwisu telefon , mail:
http://www.sigma-foto.pl/obsluga-serwisowa,s.html zapytaj o koszty naprawy,
ja bym nie eksperymentował a naprawił.