Dołożę wiosenny tryptyk z tego obiektywu. Wadomo, na wiosnę nie ma mocnych:)
Wersja do druku
Dołożę wiosenny tryptyk z tego obiektywu. Wadomo, na wiosnę nie ma mocnych:)
:) Fajny tryptyk :D
Tak, a środkowe kapitalne. Do galerii panie, do galerii...
Będzie konkurencja dla samolotów ;-)
Pierwsze też niezłe.
Podoba sie, pomysl fajny na tryptyk.
Ładny to tryptyk JJJ po wielu błaganiach żony J ja błagałem żona słuchała kupiłem to szkło … i powiem warto było wszelkie brednie o af wolnym nie łapiącym wydają się z głowy wyrzucone jak Atena ze Zeusa po za tym jest super tylko czasu brak na wypad za miasto na foto
Z AF to jest nie ogólny problem (przynajmniej u mnie) w całym zakresie, tylko niezależnie od światła powyżej 200mm lubi pojeździć po całym zakresie w obie strony zanim trafi (o ile w ogóle trafi...) - z doostrzaniem (jeżeli cel jest już prawie ostry) nie ma problemów. Ale może to kwestia tego że na ekwiwalencie 600mm z ręki to obiekt "ucieka" z obszaru AF bo ciężko go w nim utrzymać :wink:.
Witam !
E-tam... Kolega co ma Nikona z APS-C ma dopietego do niego Tamrona 200-500mm
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=121882
Liczac to wszystko z cropem to wypada 300-750mm
Stabilizacji nie ma ani korpus ani obiektyw i tam... z reki...
Nie ma zadnego szperania AF-u.
Wiec problem w Olku maja konstruktorzy tego Zuiko...
Wkurzajace jest ze Zuiko 70-300 dla ogniskowych bliskich 300mm
nie tylko, ze szpera na AF-ie to
w wielu przypadkach wcale nie potrafi ustawic sie w zadany punkt.
Zmiana E-410 na E-620 poprawila to... ale efekt nadal wystepuje tylko
w mniejszym zakresie.
Pozdrawiam
Chyba zbytnio desperujesz. Mam i używam 70-300 już dwa lata, najpierw rok z 510 teraz rok z E30 i takich tragicznych wniosków ani rusz nie mogę wyciągać. Nie twierdzę, że to najlepszy na świecie obiektyw ale do celów amatorskich jest znakomity a dodając do tego jakość/cena to trudno znaleźć podobny. Na dowód załączam sójkę robioną "z ręki" a nie sądzisz, że mi pozwoliła podejść na pół metra. Wiem, że przyjemnie ponarzekać ale jakiś umiar warto zachować. pozdrawiam hb