Na drugim piękne światło!
Wersja do druku
Na drugim piękne światło!
:lol: Do górnej części nie dało się prostować, bo wtedy kolumny się przewracały. A ponieważ to łaciate światło mi się podobało (jakoś tak mi zagrało na tej ścianie), to postanowiłam jakoś poprostować i mimo wszystko pokazać :grin:
Ach, właśnie widzę post Piotra Grzesia. No właśnie - o to światło mi chodziło. Cieszę się, że jednak jeszcze komuś oprócz mnie się podoba :)
Aga, no może masz rację.Trochę gmerałam w poziomach i mogło trochę zeżreć fakturkę cegieł.
Z Powązek najbardziej podobo mi sie pierwsze i chyba dlatego, że promień słońca wpadł na brzozowy krzyż na drugim planie. Pozostałe dobre i rzeczowo obrazują tematykę. 102 pięknie gra kolorem, odbiciem w szybach, kształtem. Bardzo ładne zdjęcie. 103- gotyckie łuki ciekawy element i osobiście podoba mi sie cień drzew czy krzewów na murze. Wydaje mi się, że dodaje on trochę plastyki i życia w tym murze. O prostowaniu już napisano ja też nie potrafię tego idealnie zrobić.
Nie powiedziałabym, że na 103 światło jest nijakie. Jak ja staram się takie zdjęcia robić (z takim oświetleniem) to zawsze wychodzą mi takie kontrasty, że nic poza nimi nie widać. A u Ciebie wszystko tak miękko się rozpływa, granica jest rozmyta. Dlatego mi się podoba.
Nie jestem zbyt częstym gościem na Powązkach, ale zastanawiam się, czy może dałoby radę ustawić się tak, żeby był dół na zdjęciu a sama ściana budynku była prostopadle do obiektywu? (Ale nie wiem, czy fizycznie jest miejsce na to).
A pierwsze ładne. Chociaż, jak przeczytałam post Bufetowej o ostrości, to też wydaje mi się, że latarnia mogłaby być troszkę ostrzejsza.
No to idę prostować :lol:
102. fajne odbicia w oknach...
Dziś będzie wiosennie :)
Pierwszy - piękny pastelek. Drugi tyż piękny.
Bardzo fajny na czarnym tle :)