Jeżeli w SP560 ostrość manualnie ustawia się guziczkami, tak jak w SP550 to długa droga przed Tobą ;) Ja się poddałem :p
Wersja do druku
Świetnie, że podchodzisz do prób. Portret wymaga szczególnego podejścia a jednym z nich jest osiagnięcie kontaktu z modelem, tak aby nie krępował się robieniem zdjęć. Na Twoich zdjęciach 81, 82, 84 oczy wyglądają bardzo sztucznie. Najlepszy przekaz na zdjęciu 83. O technicznych aspektach już napisano.
No modelka troche sztucznie mi sie zachowywała :cool: a potem to już jej sie nie chciało... ;)
Tak, ustawia sie guziczkami, wiem ze długa droga.... :( ale zobacze co z niej wyniknie :cool: NA RAZIE jestem dobrej myśli :grin:
Dzięki za rady :wink:
Oj przegapiłem model aparatu:oops:, nie da się pierścieniem ostrzyć... Zaraz, nie radziłem nic o ręcznym ostrzeniu! Ktoś mnie źle zrozumiał... Ale polecam manuala dla przesłony i czasu, to najlepsza nauka. Też zaczynałem od cyfrowego kompaktu (c-740UZ), i stwierdziłem po jakimś czasie, że to co robi automat, to nie jest to, że ja chcę panować nad tym co się dzieje. Jak dasz radę manualnym ustawieniom, to gwarantuje, nie wrócisz do AUTO. I w żadnym wypadku nie zrażaj się po kiepskich ocenach! Skutek ma być odwrotny!:grin:
Pozdrawiam.
OK postaram się :D pomału, pomału może opanuje ;) bardzo bym chciała :grin:
Męczenie się z ręcznym AF to jedno, albo bardziej zadbałbym o oświetlenie. Nawet zwykła lampka biurowa tu, druga tam i już by te czas się skróciły i zdjęcie nie było poruszone.
____________ __>_<_
_____________Ѽ.\/ Ѽ
___________;->( ɕѼ Ҩ .
___________@.♥ '(█) ♥ *$
________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥*
_______(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█)
____________>o*oѼ @.<
_________o`-.♥.-@""-Q '♥~@'
______♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`-.)
____Ѽ o (█). @* '-@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ
__________Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ
_______@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '*
___.♥' @ _ ɕ♥ _.-'~♥-. @ ´(♥)`-*.o
__.(█)* ♥ ..-' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`)
_________(Ѽ ) '-._♥__(Ѽ)@
____;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥
___ * (Ѽ)._♥__* .Q.~ ♥- ♥Ҩ. 0 () Q ♥*'.
_(█)* ♥ *‘ o * ♥ _(█)Q~ ♥Ҩ __Ѽ♥__(█)
_____________▓▓▓▓▓___________
__________▓▓▓▓▓▓▓▓▓__
Święta szybko się zbliżają, w święta ludzie się kochają. Przy dzieleniu się opłatkiem, płyną z oczu łzy ukradkiem. Życzymy sobie wszystkiego najlepszego, dając w policzek całusa wielkiego. W nocy Jezus się urodzi i serduszka nam odmłodzi. Wesołe święta... oby takie były i oby wszystkie życzenia się spełniły. Wesołych i pogodnych Swiąt Bozego Narodzenia
oraz Szczesliwego owego Roku 2009 :)
Życzy Iga (igorra :grin:)
I oczywiście samych udanych zdjęć ;)
Ostatnie zacne ;-)
Wzajemnie...
Hyhyhy, fajna choinka :lol:
Wzajemnie, wesołych świąt.