Jak na tak szeroki kąt to i tak jest nieźle. Ten obiektyw jest w pełni manualny czy ma jakiś profil z korektą?
Wersja do druku
Jak na tak szeroki kąt to i tak jest nieźle. Ten obiektyw jest w pełni manualny czy ma jakiś profil z korektą?
W pełni manualny, ale jest rektalinearny. Musiałem go ciut unieść i stąd lekkie zniekształcenia.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
A taki nas pilnuje :)
Niestety nie lubi Jagny :roll:
1922. Załącznik 234739
Żegiestów...
1923. Załącznik 234762
1924. Załącznik 234761
1925. Załącznik 234760
Nie wiem jak to się nazywa, ale są fani którzy nałogowo fotografują pociągi. Ja to tylko z doskoku :)
Żegiestów.... Ile tam ryb w Popradzie wyciągnąłem przed laty. A tańce jakie były w rest. "Poprad" czy "Zdrojowej" To byli czasy. :grin:
Ryby zostały. Reszta upadła. Nie ma restauracji, nie ma domów wczasowych. Ten "najgłówniejszy" się odbudowuje.
Żegiestów stracił prawa uzdrowiska. Odzyskał je niedawno dzięki połączeniu (w sumie dla atrakcji zimowych) trzech miejscowości - Krynica - Muszyna - Żegiestów w jeden kompleks sportowo-rekreacyjny.
O walory lecznicze i sanatoryjne każde z tych miejscowości musi samo zadbać.
Ten kompleks po prawej stoi pusty i martwy. W szybach pajęczyny, fotele z dziurami wyżartymi przez mole leżą poskładane pod oknami.
Ten kompleks na wprost - ktoś odbudowuje z ruiny.
Jedynie kościół się ostał - a że zdjęcia w niedzielę robione więc był pełen ludzi.
1926. Załącznik 234788
Muszę się tam kiedyś wybrać zobaczyć zmiany.