Maczki fajne, można by przy rawach podłubać.
Wersja do druku
Sabor, już dłubałem ale obróbka nie jest moją mocną stroną.
Ociagasz sie z wyjazdem..nie poganiam.
Jutro o 14.00 jadę do Krakowa skąd mam wylot.
Ptaszek i pajęczynka podobaja mi się :grin:
Troszkę zaniedbałem swój wątek. Prezentacja Sardynii skończyła się więc wracam do krajowej rzeczywistość. W chwili wolnego bawiłem się próbami stworzenia innego rozmycia tła. Wykonałem po pięć zdjęć przesuwając aparat a następnie składałem na warstwach. Takie tam zabawy z nudów.
Zdjęcia 662, 663, 664, 665,
Trzy pierwsze SUPER
Jak zabawa..2i4
Dzięki za komentarze.
Fajnie się bawisz, trzy pierwsze najbardziej mi się spodobały :grin:
Parę zdjęć z lipcowej rodzinnej wycieczki w Beskid Śląski. Szlak pomiędzy Skrzycznem a Malinowską Skałą.
Zdjęcia: 666, 667, 668, 669.
667 i 668 szczególnie, :)
Dwa środkowe rybką robione ? :)
Piekne rozlozyste widoki...i te kikuty,ktore zaraz mi o Plicy na Hala Krupowa przypomnialy.
Bogdanie masz dobre oko.
Zdjęcie 670 - chyba Trzciniak a w razie czego to poprawcie. Sfociłem go nad Zalewem Nakło-Chechło.
Faktycznie słodki, fajne zdjęcie :grin:
Bo one wiedzą,że 70-300 nie jest szybki i wymaga dobrego światła więc trzeba blisko podlecieć i trochę poczekać. Dostosowują się do sprzętu.
Dzięki wszystkim za miłe komentarze.
Dziś zdjęcia z Pogori - Dąbrowa Górnicza.
671, 672, 673, 674.
Fajne te ostatnie ale widać na nich zbyt dużą kompresję.
zmniejszałem jak zawsze.
Hmm... może to drugie... ale jak by było jeszcze bardziej "zakręcone" ;):mrgreen:
Mi leży bardzo 673. Siakieś pastelowe Ci wyszło. Próbowałeś podbić trochę nasycenie i zdjąć odrobinę niebieskiego? Może troszkę ocieplić? Bo mam wrażenie, że było by jeszcze lepiej.
ggolus moją idea właśnie nie było aby zdjęcia były bardzo nasycone a szczególnie niebieski kolor. Wbiłeś mi klina i chyba wieczorem jeszcze raz wywołam rawa albo spróbuję nasycić kolory.
Dzięki za sugestie.
Nie wątpię:) Niektóre zdjęcia są bardziej powiedzmy podatne na uboczny efekt kompresji. W tych ostatnich np. liny masztów są jakby "poszarpane", "przeostrzone". Ja to zauważam bez powiększania ale możesz powiększyć 2 czy 3 razy to zobaczysz o co mi chodzi, co się dzieje w najbliższym sąsiedztwie lin. 100KB więcej na zdjęcie i tego by nie było.
andtor2 wiem o co chodzi ale zastanawiam się czemu tak wyszło skoro zawsze w ten sposób zmniejszałem. W każdym bądź razie na originale w pełnej wielkości tego nie ma i to mnie cieszy. Przez chwilę myślałem, że coś z wywołaniem spiep.......
Dzięki za spostrzegawczość.
Kolejna wrzuta z pleneru.
675, 676, 677, 678, 679.
Trzecia i czwarta moim zdaniem. Fajnie kolorystycznie wyszły.
Ja bym optował za numerem trzecim :)
Ptaszek i to "ostatnie" - masztowe - misię najbardziej.
Pozdrawiam.
Kolejne zdjęcia będą z Żabich Dołów (Bytom-Chorzów). Lubie wracać w tamte miejsce.
Zdjęcia: 680, 681, 682, 683,
684 - "brzydkie kaczątko".
Ostatnio podgladalem kaczki...dla mnie:681, 682.