-
1 załącznik(ów)
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Nie mam niestety obecnie więcej fotek z ruin, ale bedę miał i to nie tylko stamtąd. Zdobyłem trochę cennych informacji, rozmawiałem z dyrektorm reprezentującym syndyka w loftach. Za bardzo mi się temat spodobał, okazano mi zrozumienie i sympatie. Nie odpuszczę:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Nie mam niestety obecnie więcej fotek z ruin, ale bedę miał i to nie tylko stamtąd. Zdobyłem trochę cennych informacji, rozmawiałem z dyrektorm reprezentującym syndyka w loftach. Za bardzo mi się temat spodobał, okazano mi zrozumienie i sympatie. Nie odpuszczę:grin:
I tak trzymaj - a fotka fajna - jakby jeszcze przed oknem postawić jakąś rozebraną modelkę, to już w ogóle byłby sam miód :D
-
Biker - jakbys mial ochote na jakis wypad w weekend w ruiny - to sie pisze. Moze jeszcze zgarne jednego kolege...
Daj znac na PW.
-
Gryphoon jestem na TAK i na pewno Tobie odpowiem co do terminu:grin:. Muszę jeszcze parę spraw dograć informacyjnie.
-
Mam nadzieje, ze tym razem sie uda spotkac :)
Czekam na info - jak cos to moj numer komorki tez znasz.
-
Dyskusja o zabytkach i podejściu do dziedzictwa wydzielona do osobnego wątku: https://forum.olympusclub.pl/threads...-i-dziedzictwa
-
W ramach testu wstawiania fotek, jeszcze kilka obrazków z Księżego młyna.
1 Fragment elewacji odnowionych loftów
mg src="http://i46.tinypic.com/36m0w.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>
2 Wieczorny klimat z osiedla
---------- Post dodany o 23:42 ---------- Poprzedni post był o 23:34 ----------
Podobno wkrótce (2-3 lata) osiedle i jego otoczenie będą wglądać tak http://lodz.gazeta.pl/lodz/51,35153,13038542.html?i=4
Słowo podobno już w tym przypadku raczej domysłem nie będzie, bo na co niektórych budynkach są już rusztowania i trwa remont.
-
BIKER 1 nie wyświetla tylko sam link no i jest bardzo nieostre.
2. Klimat zapewne byłby lepszy jakbyś inaczej skadrował. Myślę, że lepiej byłoby gdybyś przy lewej stronie dał drzewo, latarnię i ławkę, chociaż ciężko mi wyrokować bo nie wiem co było po prawej stronie za chodnikiem :)
-
Ja wyostrzyłem 1, ale faktycznie widzę że nieostre. No cóż, powiedzmy zatem że to próbka, bo i tak znów się tam wybieram i zrobię lepszą wersję.
A co do 2 to wiezcie lub nie, robione w pośpiechu na widok tajemniczych postaci chowających się za zaułkiem jednego z domów. Zdarzyłem się oddalić bo zbyt sympatycznie nie wyglądali.
---------- Post dodany o 23:51 ---------- Poprzedni post był o 23:48 ----------
Cholera lubię to miejsce, ale po zmroku naprawdę trochę strach tam ze sprzętem samemu chodzić. Dobrze że to był 1 stycznia i większość wesołków kaca leczyła:grin:
-
No popatrz nawet przewidzieli, że po renowacji też tam będziesz focił i umieścili Cie na wizualizacji:)
http://lodz.gazeta.pl/lodz/51,35153,13038542.html?i=2
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
W ramach testu wstawiania fotek, jeszcze kilka obrazków z Księżego młyna.
O co chodzi z tym testem?
Testujesz wstawianie? Coś Ci nie wyszło :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Ja wyostrzyłem 1, ale faktycznie widzę że nieostre. No cóż, powiedzmy zatem że to próbka, bo i tak znów się tam wybieram i zrobię lepszą wersję.
Odnoszę wrażenie, że ostatni poszedłeś w ilość, mniej przykładając się do jakości :???:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Widać nie mieli podobnego do Bikera, a może to Biker z początków tej przebudowy jest...
---------- Post dodany o 09:17 ---------- Poprzedni post był o 09:16 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
...
Cholera lubię to miejsce, ale po zmroku naprawdę trochę strach tam ze sprzętem samemu chodzić. Dobrze że to był 1 stycznia i większość wesołków kaca leczyła:grin:
To już całkiem niedobrze w tej Łodzi jest jak nawet Ty tam potrzebujesz obstawy...
-
Witajcie chłopaki, miło widzieć elitę forumową w moich skromnych progach.
Do Jasia: Będę tam chodził do skutku, aż sfotografuję to co pamiętam jeszcze z dzieciństwa, zanim to zrewitalizują bo mogę przy takich talentach urbanistycznych i gospodarzach tego nie dożyć:grin:. A ja bardzo lubię focić historię tego miasta. Żeby mi tylko na te fotki zdrowia starczyło.
Do Henia: Próbowałem parę razy opanować wstawianie fotek z numeracją, ale nie wychodziło(beztalencie), ale wreszcie............
A co do zdjęć, człowiek się całe życie uczy i ................Ale spoko będzie głównie jakość a braki pójda do kosza.
Do Andrzeja: Długo by pisać o bezpieczeństwie podczas focenia. Wszędzie jest tak samo, sztuką jest dobrać miejsce, czas i mieć oczy szeroko otwarte. W miejskich enklawach i zakamarkach wieczór jako najlepsza pora do focenia może się okazać pechowy i niebezpieczny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Próbowałem parę razy opanować wstawianie fotek z numeracją, ale nie wychodziło(beztalencie), ale wreszcie............
Co wreszcie?
Zamiast pierwszego zdjęcia jest tylko link :-P
-
Heniu jest link, bo nie z tego miejsca skopiowałem adres zdjęcia. Drugie weszło prawidłowo:grin:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Długo by pisać o bezpieczeństwie podczas focenia. Wszędzie jest tak samo, sztuką jest dobrać miejsce, czas i mieć oczy szeroko otwarte. W miejskich enklawach i zakamarkach wieczór jako najlepsza pora do focenia może się okazać pechowy i niebezpieczny.
Polecam szczekacza na spacery :wink:
Parę lat temu wziąłem szczeniaka ze schroniska, trochę podchowałem,
nie jest to może pies bojowy,
ale w zupełności wystarczyło, by skończyły się zaczepki w stylu "kopsnij fajkę"..
-
OOOOOO tu trafiłeś w 10. Gdy robiłem fotkę przed tą ławeczką, stał koło mnie starszy facet z pieskiem. Uprzedził mnie, ze poprzez sprzęt mogę na siebie ściągnąć kłopoty gości stojących ok. 100 m od nas w cieniu budynku. Oni zaczynają od "daj koleś papierosa" a potem..............
Podziękowałem za dobrą radę, ale ruchy mi to przyspieszyło.
-
Zapowiadałem że wrócę do ruin przedzalni Grohmana i wróciłem, ale nie sam. Nim tam dotarłem z kol. ZbiZ-em, odwiedziłem jeszcze dwa miejsca w których zdobyłem ciekawe informacje. Pozwolą mi one wystapić do odpowiednich osów o zgode na fotki w bardzo ciekawych miejscach. Ale wróćmy do sedna. Dziś pokażę Wam kilka kadrów z zakamarków zrujnowanej przędzalni Grohmana. ja wiem, nie dla wszystkich te zdjęcia będą atrakcją, więc mogę Wam powiedzieć, ze są rodzajem(smutnym) ciekawostki. Zobaczycie je tylko Wy a potem zostaną schowane w moich archiwach.
1. Parterowa hala
2 Szyb windowy lub magazyn
3.Okno na rampę magazynową i tło hali na II piętrze
4. Jedno z pomieszczeń w wysokiej wieży, zapewne byłe biuro
5. Hala na II piętrze
Fotki traktuję jak materiał dokumentacyjno-pamiątkowy, ale i świetny poligon foto i kadry do hadeerów. Niestety brak słońca nie pozwolił zrobić zdjęć na które wciąż mam nadzieję. Ale słońce dla mnie zaświeci..............
Pozdrowerki
-
Miejsce na foty zacne, pomijając całą otoczkę. Szkoda że fotograficznie niewykorzystane. Trochę jakby Ci nie zależało, byle zrobić foty i cześć. Jakoś brak mi takiego zaangażowania w zdjęcia jakie ostatnio w wypowiedzi wkładasz. A szkoda bo obrazem można wiele powiedzieć.
-
yamada nic z tych rzeczy. Starałem się pokazać jak najwięcej i jednocześnie sprawdzić ustawienia. Mam do dyspozycji E-30 i 7-14 , nie wypadało tego zrobić inaczej. Można jeszcze poprawić niektóre kadry, no ale to mi miały te fotki pokazać. To nie wszystkie kadry, choć nie mam ich wiele. Jak przygotuję pozostałe, też pokaże.
Dzięki za wizytę i pozdrowerki:grin:.
-
Aż serce się kraje i człowiek mówi do siebie ku....., ku......, ku,,,,,,, w jakim ja kraju debilnej EntElEghEncji czworakowej żyje co dywany z pałaców kradnie aby łajno w oborze przykryć.........., Boże jak można dać tak rozjechać własny kraj!!!!!.Szkoda tych budynków bo są bardzo ładne no ale cóż skoro ładniej będzie wyglądała kolejna blaszano-kartonowa konstrukcja kolejnego supermarketu lub montowni jakiegoś super inwestora, który będzie sobie zatrudniał i zwalniał kiedy chce bo u siebie w kraju trzeba płacić podatki i trzymać darmozjadów w pracy (piję do Fiata) to będzie tak jak będzie. Ale podskoczmy pięć razy do góry i krzyknijmy jest super, jest super, jest hiper super wypas na naszej "zielnej wyspie". Ja nie wiem, kiedyś ludzie strajkowali i podnosili bunt bo im cukier o kilka złotych podnieśli a teraz dają się szmacić i za co się pytam? Chyba tylko za cenę "Tańca z gwiazdami" i wmówionej "sztucznej EntElEgEncji" :D
-
Mnie też miękną nogi, jak w różnych miejscach oglądam i focę "cudowną rek" obecnej ploskiej demokracji i gospodarowania.
-
Kurcze Panowie, przeciez takie pustostany są wszędzie nie tylko w Polsce. Wystarczy pojechać do super demokratycznego i rozwiniętego gospodarczo USA aby zobaczyć takie widoki. U naszych zachodnich sasiadów też można takie cacka znaleźć. Kilka lat temu jak jeszcze sporo samochodem się przemieszczałem to kibelki na płatnej autostaradzie we Francji były takie jakie można było spotkać na dalekiej prowincji u naszych wschodnich sąsiadów.
-
Biker nie daj się zwariować, pomyśl trzeźwo. Może i nie jest dobrze ale nie ma szans wszystkiego odbudować, wyremontować utrzymywać. Miasto ma na głowie szkoły, przedszkola, żłobki, drogi, parki i wiele innych czyżby wszystko to było zrujnowane, zaniedbane. Jest kryzys, nie ma inwestorów, ludzie nie mają często z czego żyć. Ech, czasem to zastanawiam się po cholere ta cała walka o wolność była jak teraz tylko jojczenie, pretensja i nażekanie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Ech, czasem to zastanawiam się po cholere ta cała walka o wolność była jak teraz tylko jojczenie, pretensja i nażekanie.
Po to aby KOMUCHY mogły się uwłaścić kosztem narodu :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Kurcze Panowie, przeciez takie pustostany są wszędzie nie tylko w Polsce
Tak tylko, że to miasto stoi historią takich budynków i trzeba na czymś budować jego atrakcyjność a to praktycznie jedyna taka zabudowa w Europie. Jak się je wyburzy to co zostanie? Markety, stacje benzynowe, kilka montowni i blokowiska?
---------- Post dodany o 15:33 ---------- Poprzedni post był o 15:32 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
A czyja to wina?
Tych co dają sobą manipulować jak dzieci i jeszcze myślą, że tak myślą ;).
-
Przecież ja tego nie traktuję jak jojczenia. Pokazuję zabytkowy objekt, jako miejsce warte sfotografowania z mnóstwa powodów. Nie ma sensu wdawać się w nalizę codzienności i poównań do innych miejsc nawet na świecie. Po co, ilu się wypowie, tyle będzie pogladów. Szanuję zdanie każdego i od tej strony po temacie. A zdjęcia..........ja je zrobię, pobawię się przy tym, a potem..........wylądują gdzieś w szufladzie:grin:.
---------- Post dodany o 15:41 ---------- Poprzedni post był o 15:36 ----------
CzaRuś ostrożnie z wypowiedziami(bez podtekstów:grin:) bo wątek szybko nie w tą stronę pojedzie i będzie interwencja. Przedmiotem rozmowy i wymiany poglądów są---- zdjęcia. Kto chce niechaj pisze i oglada, ale nie poruszajmy drażliwych tematów:grin:.
Szacun i pozdrówka dla odwiedzających:grin:.
-
Biker - ale sam wywołujesz tego typu dyskusje pisząc o polskiej demokracji i gospodarności... Ja Twoje wpisy odbieram tak, jakkby w innych demokracjach było cudownie a u nas fatalnie z czym się nie zgadzam.
-
Dobra OK, przepraszam nie o to chodziło. :wink:
-
Wracając do zdjęć to niestety każde z nich poziomu nie trzyma, kadry są jakieś takie nijakie, przypadkowe. Dla mnie całkowita porażka. Nawet fotografia tego typu ma swoje prawa i wymagania. No chyba ze cyk i do archiwum bez upublicznienia. Popatrz na te zdjęcia bez podtekstów i emocji jakie w sobie ostatnio nosisz i szczerze sam sobie odpowiedz czy one są dobre.
-
Ponieważ dyskusja się toczy, a grizz wydzielił wątek, więc tam się udzieliłem:
https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post907680
-
Dałem Wam trochę od siebie odpocząć:wink:ale w tym czasie nie próżnowałem. Kilka wycieczek po Łodzi w ostatnich dniach, zaowocowało kadrami o różnej tematyce.
1Na początek kolejny Łódzki posąg na kamienicy przy ul. Narutowicza
3 Przy ul. Jaracza sfociłem odrestaurowaną kamienicę, a "załącznikiem" stał się ptak a balkonowym drucie
4 Wczoraj polowałem a pędzace w snieżnym kurzu pociagi
5 A dziś sfociłem wreszcie byłą cerkiew prawosławna, przebudowaną po wojnie na kościół garnizonowy
To tylko niektóre z ciekawych moich najnowszych kadrów. Byłem też w niedzielę w ........przędzalni Grohmana, ale nie sam bo towarzyszył mi kolejny przesympatyczny forumowicz, którego jednak nie zdradzę. Ocenił objekt jako superciekawy.
Wkrótce postaram się znów pokazać coś ciekawego z mojej Łodzi.
Pozdrowerki dla wiernych fanów:grin:
-
A ja myślałem, że już zapomniałeś o swoim wątku a tu proszę uskuteczniał polowania :)
-
Witaj CzaRku. No widzisz Ty ze mną nie chcesz ruszyć w plener:wink:, to ja szukam wspólników sam. I znalazłem. Zimowa pora to też ciekawy okres na treningi, zwłaszcza że ja sie wcale doskonały nie czuję:grin:
-
Dla Dropleta i Pani Nikt jeszcze jedna fotka gigantów z Białej fabryki jako ciekawostka.
Niestety mam tylko taki kadr, ale ma być ponowna wystawa, więc na pewno zrobię lepsze powtórki
1 Bliźniacy w trakcie pompowania
-
Ładnie to tak im przeszkadzać? Przecież widać, że zaraz po seksie ich dorwałeś i nawet biedacy nie mogli sobie zajarać aby im nie przeszkadzać :)
-
Bliźniacy fajnie wyglądają
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Byłem też w niedzielę w ........przędzalni Grohmana, ale nie sam bo towarzyszył mi kolejny przesympatyczny forumowicz, którego jednak nie zdradzę. Ocenił objekt jako superciekawy.
Oj tam, nie zdradzę....
Byliśmy razem na tym plenerku - miejsce ciekawe, można wiele wycisnąć. Ale niestety - serce się kraje, że nikt nie dba o te obiekty. Przecież to historia tego miasta. Społeczność, która nie dba o własną historię - jak to o nas świadczy???
Nie chcę wywoływać nowej dyskusji - dzięki Bikerku za wspólny wypad. Musimy tam wrócić wiosną i porobić fotki przy zachodzącym słońcu. No i wymyślić nowy plenerek :)
-
Dzięki Waldku za wizytę. Nie byłeś pierwszym forumowiczem, z którym fociłem przędzalnię Grohmana. Nasz wspólne focenie jest niejako ciągiem dalszym do pierwszej tam wizyty. Jak widziałeś objekt o wspaniałej bardzo solidnej konstrukcji, jest.................... Sam wiesz gorzkie żale nic tu nie pomogą. Przy okazji szukania pracy w Łódzkiej strefie ekonomicznej dowiedziałem się sporo na temat statusu tej przędzalni. Brak słów i ja też już na ten temat dyskusji nie chcę.
A plener.... świetny pomysł gdyby nie moje obecne kłopoty, to już może na jakichś zimowy bym pojechał, ot choćby do Łowicza czy Spały, bo mam tam fotki do odnowienia.
Do przędzalni jeszcze wrócimy przy lepszej pogodzie bo na Księżym młynie jest taka magia miejsca, że wieczoru na fajne foty nie starczy.
Z tego co wiem, jej los jest przesądzony.