A skąd w Beskidzie Niskim takie głazy? Pewnie narzutowe, ale kto Wam tyle ich nawrzucał ? :-) Fotki bdb, te krowiaste już mniej (nie dotyczy Bodzipa z krową )
Wersja do druku
A skąd w Beskidzie Niskim takie głazy? Pewnie narzutowe, ale kto Wam tyle ich nawrzucał ? :-) Fotki bdb, te krowiaste już mniej (nie dotyczy Bodzipa z krową )
Włodku, Ciebie i innych namawiam do przeczytania poniższego artykułu, a będzie Ci rozjaśnione :wink:
Dla uzupełnienia dodam, że w skałach rezerwatu skalnego Kornuty powstała zapadliskowa Jaskinia Mroczna, do której to właśnie się wybieraliśmy.
Wspomniana w artykule Przegonina, to przysiółek wsi Bodaki, gdzie występują podobne formacje skalne na wzgórzu Wierszok (już nie tak duże) i gdzie znajduje się druga pod względem wielkości jaskinia zapadliskowa w Beskidzie Niskim.
Niestety pomimo kilku wypraw, nie udało mi się zlokalizować wejścia do tej jaskini. Zwróćcie proszę uwagę, że w żadnym opracowaniu dostępnym w sieci, nie ma podanych namiarów GPS - ze względów bezpieczeństwa.
http://www.sekowa.info/index.php?go=17&id1=18&ido=135
Ładne "sztuki" na 910 :)
Pozdrawiam.
Piękne buźki, tylko jedna taka jakaś nie teges :mrgreen:
Nie dałam rady obejrzeć wszystkiego jeszcze, ale wrzuta z Grabarki mnie zachwyciła. Kiedy ja tam byłam, akurat był pogrzeb, a mój czas bardzo ograniczony i ciągle czuje niedosyt, a tu zobaczyłam to czego wtedy nie dałam rady. Super!
Dziękuję!
Dziś kilka świeżych jesiennych fot z Pogórza Rożnowskiego.
919.
920.
921.
922.
923.
924.
925.
Piękną mamy jesień. Właśnie usłyszałem, że w przyszłym tygodniu będzie podobnie. A mam urlop ha :mrgreen:
Piekne widoki i swietne foty.
Jesiennie soczyscie i 924.
Świetne jesienne, najbardziej 919 i 924 :)
Mnie podoba się stadko krówek. Nostalgiczna fota. Teraz coraz mniej takich miejsc.
Piękna jesień :)
924 i 5 mbsz - świetne.
Pozdrawiam.
ładna jesień, 925 dla mnie najciekawsze w kadrze , no i lubię zwierzęta :)))) pzdr
Bardzo ładnie podane jesienne widoczki
Dziękuję za odwiedziny i miłe sowa. W dalszym ciągu Pogórze Rożnowskie, tym razem wariacja na temat jednej kapliczki.
926.
927.
928.
929.
930.
Kapliczka pewnie też wiekowa jak i to drzewo przed nią....
Ależ cudne miejsce, robi wrażenie. To są dęby?
926 najlepsze z wrzuty. Lubię takie zdjęcia.
@Seba - nie - lipa (już zupełnie bez liści) i kasztan. Miejsce jest kapitalne, odkryłem je kilka lat temu, niegdyś nawet chyba pokazywałem zdjęcia w zimowej scenerii. To kapliczka "na Gliniku" k. Przydonicy, foty mają geotagi. Ponoć w tym miejscu była szubienica postawiona dla chłopów nie chcących odpracowywać pańszczyzny.
Dziękuję za komentarze. Kolejna wrzuta z wczoraj. Ładna jesień jest tej jesieni ;-)
931.
932.
933.
934.
935.
932 jest bajeczne [emoji4]
Te dwa drzewa z kapliczką - poproszę to samo ale z jakimiś wypasionymi chmurzyskami. Albo nie! Sama kiedyś sobie zrobię.
;)
Ww., czerwone drzewko, pan z kuniem i psem - lubię.
Mogę Ci za przewodnika robić!
Rezerwat "Diable Skały" z Twojego GPS-u odczytałem. Kiedyś byłem, skałki takie-se, ale jakie grzybki były :mrgreen:
"Ostatnia" wrzutka - super.
Pozdrawiam.
O tym rezerwacie dowiedziałem się przed chwilą z Twojego komentarza. To w pobliżu miejsca ze zdjęcia, ale jednak niezupełnie tam:
https://www.google.com/maps/place/49...0:0x0?hl=pl-PL
932 najlepsze w mojej ocenie z ostatniej wrzuty.
Pies, koń i człowiek wygrywają. :)
fajne.... A kóń to przeżytek.... jak mawiał Pawlak.:grin:
No właśnie, też to odkryłam (że wbrew pozorom jest też większa wersja).
I ta większa jest właściwa:) Przeskalowane przez forum jak wiadomo ma gorszą jakość, ostrość, i nie na darmo nyny zawsze pisze klikać do oporu po lepsza jakość:), ale nie wszystkim chyba zależy:)
Edit.
Tak nawiasem mówiąc max.dopuszczalny rozmiar na forum w poziomie 800pix to już w dzisiejszych czasach taki anachronizm, powinno być 1024pix w poziomie dopuszczalne bez automatycznego przeskalowania.
Tu się nie da klikać i niejeden myśli, że to efekt końcowy ;)
W sumie... dla zdrowia psychicznego dobrze jest pokombinować ;)
800 px to nadal maksymalny rozmiar na wielu portalach i blogach. Wygodniej jest więc operować tym li tylko formatem, niż na potrzeby kilku miejsc robić kilka wersji. Pewnie z czasem wsio sie zunifikuje ;)