Łaaadna sztuka :)
Wersja do druku
Łaaadna sztuka :)
Niezły okaz. Ja też spotkałem podobnego, ale chyba "niemowlaka" w bunkrze Himlera na Mazurach. Niestety zwiał!!!
Pozdrowerki.
Wiadomo że jaszczurka ale wygląda jak wąż:wink:
Tylko nie łapcie go za ogon, bo tak jak jaszczurka zostawi wam go w palcach. Sam tego niestety doświadczyłem ostatnio. Pociesza mnie tylko to, że odrośnie.
Namierzyłem w swojej okolicy stadko szczygłów. Na razie wielkich osiągnięć nie mam. Są ruchliwe, niby nie bardzo płochliwe, ale nie mogę ich złapać w stosownym świetle i odległości. Oto dotychczasowe próby:
Załącznik 54772Załącznik 54773Załącznik 54774Załącznik 54775Załącznik 54776
Piękne ptaszki - warto im poświęcić trochę czasu. Powodzenia!
Piekne to ptaszorki sa:)
Set przyjemny i czekamy na wiecej:)
pozdro
Świetne stadko :)
Stadko szczyglow cool.
Szczygły fajne ;)
Trwają przeloty orlików krzykliwych. Ostatnia okazja, by moim nieostrym zestawem zajrzeć orlikowi w dziób:wink:.
Ładnie upolowany orlik, co prawda daleko, ale zawsze to coś :)
Gratuluję spotkania.
W niedzielę skończyliśmy naszą czatownię. Nie chwaląc się wyszła naprawdę dobrze. W środku dużo miejsca, wszystko obite, żeby ziemia nie obsuwała się. Jest i półeczka na herbatkę i na coś do herbatki jak to w zimę ;-) Nowe miejsce, nowe wyzwanie.
Załącznik 55090
Załącznik 55089
Kawał dobrej roboty. Chyba będziesz jednym z nielicznych którzy na zimę z utęsknieniem czekają :)
---------- Post dodany o 13:23 ---------- Poprzedni post był o 13:22 ----------
Kawał dobrej roboty. Chyba będziesz jednym z nielicznych którzy na zimę z utęsknieniem czekają :) PS kiedy parapetówa?
Słyszycie? ..... to Kasprzyk zębami zgrzyta :-P
Ale miodna jest :)
A macie tam jakiś dołeczek na sikanko ? albo nocniczek ... :mrgreen:
WOW orlik!
hehe ale mi Romek dogryzł, wybuduję piętrową z windą, żeby być lepszym :-P :wink:
Lucas - czatownia bardzo pierwsza klasa, osobiście lubię budować czatownię, człowiek sobie popracuje, pomęczy się i ma satysfakcję i wielką nadzieję na dobre foty.
Znowu się zmienia mój charakter pracy, tak więc czy w tym roku coś będzie .. - wielka niewiadoma.
Powodzenia wszystkim
Ja dopiero myślę o opale, a Wy widzę na zimę już jesteście gotowi. Poubijane, półeczki, parapetówy, - będzie co oglądać mam nadzieję w długie zimowe wieczory.
Pozdrawiam AP.
Lucas-g myślę, że przy takim standardzie czatowni pewnie wielu będzie chciało "poczatować" z Wami. :wink:
Świetna robota. Gratulacje. :grin:
Nie jest to szał ostrości lecz lecącego krogulca jeszcze nie było.
roztoczol: krogulec całkiem, całkiem. W locie przy dobrym świetle to ładny ptak, trochę podobny do jastrzębia.
lucas_g: gratulacje, ale wcześnie zacząłeś, ja właśnie zwiozłem drewno do kominka a tu już czatownia - znowu mobilizujesz do działania
pozdrawiam
BP
roztoczol: Może ostrość nie powala, ale bardzo ładnie widać wzór na upierzeniu. Brakuje mi takich zdjęć w atlasach. Najczęściej są tam zdjęcia ptaków siedzących, a ja głównie widuję ptaki w locie i jak coś pstryknę, mam kłopot ze zidentyfikowaniem, co to za cholera:wink:. Teraz z krogulcem nie będę miał problemu.
Wczesnym rankiem nad stawami rozglądały się dwa rybołowy. Tylko światło nie dopisało- bardzo niskie i ostre. Ze względu na urodę tego nie lubianego przez właścicieli stawów ptaka zamieszczam dwa zdjęcia.
Piękne ptaszyska, piękne zdjęcia :)
Dwojeczka cool :-)
Roztoczol: zdjęcia super, a i niskie światło to przy tego typu zdjęciach jest zaletą
Ode mnie stadko szczygłów:
Załącznik 55600Załącznik 55599
pozdrawiam
Przeloty sie zaczynaja:)
Załącznik 55613
pozdro
Piasbog szczygielki cool.