117 - suuuper!!
Wersja do druku
117 - suuuper!!
Też tu byłem, oczy nasyciłem. :mrgreen:
Moi przedpiścy już wszystko powiedzieli, mieli rację. :mrgreen:
A plusa dałem, bo mogłem. :mrgreen:
Wszystkie Twoje zdjęcia "dla mnie" się bardzo podobają :grin:.
Ptaszencje rewelacyjne, milo jakieś zwykle popatrzeć :)
To miłe, że się podoba i że chce Wam się coś napisać - dziękuję.
118. Czarnobłysk palmowy (Dives atroviolaceus) to taki gołąb Havany - wszędzie go pełno. Ten ptak od dłuższego czasu musi żyć bez jednej nogi, ponieważ jego dolna kończyna jest zdecydowanie masywniejsza niż u pełnosprawnych osobników. Załącznik 209096
@Muminek, dzięki mistrzu :)
119. Klasyczne ptasie ujęcie a na nim Białorzytka białoskrzydła (Oenanthe monticola lub Myrmecocichla monticola) w srokatej wersji upierzenia. Twyfelfontein, Namibia.
Załącznik 209343
120. Zwiedzając Kubę najczęściej jako bazę noclegową wykorzystuje się z tzw. casa particular czyli cześć mieszkań zwykłych Kubańczyków, która jest udostępniana dla turystów. To bardzo specyficzny i przyjemny sposób mieszkania w obcym kraju. Właściciele mieszkania serwują turystom śniadania, starając się ponad miarę swoich możliwości o odpowiednie ugoszczenie "gości". Oczywiście nie robią tego za darmo ale zdobycie wszystkich artykułów, które trafiają na stół wymaga od nich wiele wysiłku.
Sami turyści często wzbudzają ciekawość. Na poniższym zdjęciu przechodząca ulicą dziewczynka zatrzymała się na chwilę przy oknie i zaczęła nas obserwować właśnie podczas posiłku. Nie wiadomo czy się do nas uśmiechała czy pokazywała nam język :) ;)
Trinidad na Kubie.
Załącznik 209406